Okul dershanesi ilk haftasında çöktü

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
zaten bu hüseyin çelik döneminde denenmişti.
* öğrencilerden 300 TL kurs ücreti dahi alındı, kitaplar dağıtıldı. özellikle orta kısımda.
* sonra öğrenciler para verdikleri halde sadece cumartesi için okula geleceklerdi,
* yine benim bildiğim gördüğüm çevrede bu kurslar en fazla 2 ay sürdü.
* öğretmenler de istekli oldukları halde, şimdi öğretmenler hiç istekli değil, zaten ben ay sonuna kalmaz biter diyorum

* öğrenciler okul çıkışı taşımalı 20 km, tek araba ve ulaşım olmayan yerlerden geliyorlar. e okul çıkışında binmezse geri köye dönemiyor.
* öğrencilerin hiçbiri kendisi başvurmadı, müdüriyet tarafından eklendi.
* sınıflar 7 kişilik ve tüm herkes okuldan gidince okulda kalacaklar. zor zor oğlu zor.
* ayrıca öğretmen de hiç gönüllü değil. vazgeçin lütfen diyemem, ben garip küçük bir öğretmenim.
ben bilmem büyüklerim bilir.

Benim kanaatimce öğrenciler (yoksulluk-zenginlik bir tarafa) okulda sadece 30 saat ders görmeliler. ek istedikleri dersleri de uzakta eğitim, halk eğitim vb yerlerden almalılar.
kim ne derse desin.
bu fikrimi açarsam.
üniversiteler sadece ve sadece 27 saat ders verirler bölümdeki öğrencilere, ek tüm bilgi ve kaabiliyetleri de yönlendirirler. aynısı olsun demiyorum da şimdi üniversiteler öğrencilere 38 saat ders ve 6 saat kurs verseler, üniversiteler de berbat olur. bi düşünün.

O kadar tutarsızlık var ki neresini anlatayım.
Devletimiz diyor ki;
1.Eğitim Sistemimiz süper dershaneye gerek yok.
- Fakat dershane bu sistemin doğurduğu bir sonuç
- Ve şimdi neden hafta sonu kursları düzenlemeye çalışıyor.

2. Kurslar ücretsiz deniyor.
- Peki devlet öğretmenlere bu kurslar için para vermiyor mu?
- Bu parayı devletin bütçesinden ödemiyor mu?
- Dolaylı olarak bu para bizim cebimizden çıkmıyor mu?

3.Dershanelerde öğretmenler kendi branşlarında iyiler ya da iyi olmaya çalışıyorlar.
- Hafta sonu kurslarında bütün öğretmenler kurs açabilecekler.
- Peki ne kadar kaliteli olacak, kim denetleyecek.

Valla bu sistemi neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.
Olan geleceğimize oluyor...

Geri