Okul Epostasına gelen Crypto Virüsü Aldanmayın.

Kodla Büyü

ademola

Süper Üye
Süper Üye
Ptt kargo takip diye geliyor aman dikkat. Ptt sizden bekleyen kargo için ücret talep etmez.
KO2781927856TR takip numaralı kargonuz 22 Nisan 2016 adresinize teslim edilememiştir. Lütfen adres bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız.

Teslimat adresi değiştirmek için Adres Değişikliği Formu dikkatlice ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

Adres Değişikliği Formu

Kargonuz 5 iş günü içinde almanız gerekmektedır. Fazladan her gün için PTT sizden 50TL/günlük karşılık talep etme hakkına sahip olacaktır.

işin garibi tıklamamızı istediği link : http://narsmedya.com / lZW JtGXF q2jY/J8Uxu42ykA.php?id= xxxxxxx @meb.k12.tr&num=KO2781927856TR

narsmedya diye bir şirketin web sayfası var. virüs bu şirket çalışanları tarafından mı gönderilmiş yoksa onlara da mı bulaşmış anlayamadım.

Ekli dosyalar

• cryptovirüsü ptt.JPG
    cryptovirüsü ptt.JPG
    198 KB · Görüntüleme: 939
yardım masasından detaylı bildirim yaptım. umarım engellenebilir.

cevap:

26/04/2016 10:17:05 tarihinde
Bilişim Altyapı Sistemleri ve Destek Hizmetleri - E-Posta ile İlgili Talepler - Aşağıdaki adreslerden gelen maillerin engellenmesini istiyorum konu başlığı ile oluşturduğunuz talep aşağıdaki açıklama ile kapatılmıştır.

Sistem üzerinde ilgili spam mailleri yayan kurum tespit edilmiş hesabı devre dışı bırakılmıştır ve tekrar benzer spam mailin girmesinin engellenmesi için sisteme gerekli kural eklenmiştir. iyi çalışmalar

bu virüs bir arkadaşın şirket bilg. bulaştı ne yaptıysak olmadı..en son konyada üniv. doçent bu işleri çözüyormuş ona gönderdiler ve halloldu..beter bir virüs

tcoalngsau' Alıntı:
bu virüs bir arkadaşın şirket bilg. bulaştı ne yaptıysak olmadı..en son konyada üniv. doçent bu işleri çözüyormuş ona gönderdiler ve halloldu..beter bir virüs

cryptolocker v.2.2.1 e kadar yani .ccc .vvv .abc gibi uzantılara dönüştürüyor ve bunun çözümü var. guvenlik-antivirus-spyware-vs-f48/fidye-virusu-ccc-vvv-cozuldu-t148953.html

v3 den sonra .xxx .ttt .micro .mp3 gibi uzantılar ile bulaşmaya başladı ve maalesef bunun çözümü yok. http://www.bleepingcomputer.com/forums/ ... ?p=3932673

virüs içeren eposta bugün tekrar geldi. sizlerden kurum epostasına bu tip mail gelen var mı ?

Geri