okul hizmetiçi eğitim ihtiyaç analizi

Kodla Büyü

duygusuz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ankarada eğitici formatörler tarafından arada bir ziyaret ediliyoruz, doldurdukları formda okul hiçmetiçi eğitim ihtiyaç analizi yapılıp idareye sunulmuş mu diye bir madde var, bu analiz nasıl yapılır ki?

mesele ben dönem dönem öğretmenlerin BT konusundaki ihtiyaçlarını dinliyorum ya da anketler yapıyorum sonuçlarına göre de 1 saati geçmeyen ufak eğitimler veriyorum. geçen dönem excel anlattım, arama motoru kullanımını anlattım. tutanaklarla dosyamda saklıyorum.

peki anket konusunda yardımcı olsanız biraz hocam, nasıl sorular soruyosunuz yaptığınız ankette?
en çok zorlandığınız office programı hangisidir gibi mi mesela ?

ben de gecen sene anket yapmıştım google dökümanlarla.bu sene yapmadım hiç.

örnek soru:
Power pointte hazırladığım sunumuma ses ekleyebilirim. Evet () Hayır ()

yukarıdaki gibi sorular vardı anketimde.Gmailime bakayım form duruyorsa poylaşırım.

Anketi ve anket sonuç grafiğini ekledim hocam. dilerseniz tutanakları da ekleyebilirim.
anket sonuçlarını öğretmen arkadaşlarla paylaştım. sonuç şu şekilde, uygun zamanımızda bunlardan kısaca bahsedeceğim dedim. I.dönemde de excel olayını bitirdim 8) umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

hatta memurumuz sürekli excelle ilgili bana kağıt getirip duruyordu. hocam şunu yapar mısın diye. bende kırmak istemediğim için çoğunluğunu yapıyordum işim olmayınca. bu seminer olayı sırasında onu da çağırdım hemen anlatırım öğrenirsin, hep bana sormana gerek kalmaz böylece dedim. o konuda da ii oldu yani :) katılımcılara isimlerine özel katılım belgesi de düzenledim, müdürden onaylı ;) ayrıca anlattığım konularla ilgili 2-3 sayfalıkta not verdim...

marmarabote' Alıntı:
hatta memurumuz sürekli excelle ilgili bana kağıt getirip duruyordu. hocam şunu yapar mısın diye. bende kırmak istemediğim için çoğunluğunu yapıyordum işim olmayınca. bu seminer olayı sırasında onu da çağırdım hemen anlatırım öğrenirsin, hep bana sormana gerek kalmaz böylece dedim. o konuda da ii oldu yani :) katılımcılara isimlerine özel katılım belgesi de düzenledim, müdürden onaylı ;) ayrıca anlattığım konularla ilgili 2-3 sayfalıkta not verdim...

hocam bununla ilgili belgeri örnek olması açısından paylaşabilr misiniz acaba

Hocalarım süpersiniz. Tam da uzun zamandır nasıl yapsam diye düşünüp durduğum bir konuydu bu. Marmarabote hocam paylaşımlarınız için sağolun :)

Teşekkür ederiz hocam. Çok güzel olmuş, sıkça karşılaştığımız bir kaç sorun daha eklersek süper olacak. Mesela f klavyeyi Q yapmak ya da tam tersi. Bu yüzden çağrıldığım oluyor sınıflardan. Şimdi aklıma gelmiyor ama buna benzer basit bir sürü şey. Mesela yazıcı çalışmıyor diyolar bir gidiyorum kablo çıkmış.

Geri