Okul için hangi marka renkli yazıcı alayım.

Kodla Büyü

filozof79

Aktif Üye
Arkadaşlar müdür karneleri bastırmak için bir matbaa ile konuştu.Renkli karne için 600 tl masraf çıkardılar bize.Ben de (durmaz hiç ağzım) 600 tl ona vereceğinize renkli yazıcı alalım okula dedim.Olur bi bak hocam dedi.Şimdi evinde bile yazıcısı olmayan ben okula renkli toneri ucuza dolan bir yazıcı alacam.Sizden yardım istiyorum.Hangi marka ve model yazıcı alayım?

okanformula' Alıntı:
Hocaaaaaaaaaaaaam bu işe nasıl girdin sen :D Valla hocam karne basmak için toner yetmez bu nedenle, toner dolumu ucuz olan bir yazıcı alsan okul için iyi olur. Ben geçenlerde okula şundan aldım, Renkli toneri orjinal olarak 50 liraya doluo. Yanda dolum haznesi var...

http://www.hepsiburada.com/liste/epson- ... w%3dlister

:) hiç sormayın hocam dedim ya ağzım durmaz sonra da döner dururum şimdi yazıcı diye :D Bu epson kalitesi iyi mi hocam?

Eğer çok fazla miktarda karne basacaksanız, matbaa'nınki daha ucuza gelir ve daha profesyonel olur.
600 TL kaç karne için isteniyor? Ayrıca karneleri MEM vermiyor muydu?
Mürekkep püskürtmelilerden uzak durun.

filozof79' Alıntı:
okanformula' Alıntı:
Hocaaaaaaaaaaaaam bu işe nasıl girdin sen :D Valla hocam karne basmak için toner yetmez bu nedenle, toner dolumu ucuz olan bir yazıcı alsan okul için iyi olur. Ben geçenlerde okula şundan aldım, Renkli toneri orjinal olarak 50 liraya doluo. Yanda dolum haznesi var...

http://www.hepsiburada.com/liste/epson- ... w%3dlister

:) hiç sormayın hocam dedim ya ağzım durmaz sonra da döner dururum şimdi yazıcı diye :D Bu epson kalitesi iyi mi hocam?

Hocam kalitesi orta derece, ancak ben okul şartlarına göre düşünüyorum. Çünkü gidip bi lazer yazıcı alacaksınız, sonra içindeki demo kartuş bitince, orjinal kartuşa vereceksin 100-150 lira. Bu sefer idare senin başını ağrıtacak. Bunları ilk aldığında, mürekkepli kartuşları full gelio, sonra 50 liraya mürekkebini alıosun. Karar senin, ama tabiki kalitesi lazer yazıcıların kalitesini vermez, ama çok uzun kullanırsınız.

bizde bunun canonunu aldık memnunuz bitmeyen kartus diye satıyolar hocam ararsan çeşitleri var bulundugun ilde hangisi varsa onu al kartus bulman kolay olur

yakuphan' Alıntı:
Eğer çok fazla miktarda karne basacaksanız, matbaa'nınki daha ucuza gelir ve daha profesyonel olur.
600 TL kaç karne için isteniyor? Ayrıca karneleri MEM vermiyor muydu?
Mürekkep püskürtmelilerden uzak durun.

1800 karneye bu fiyatı verdiler.Taktir teşekkür yok içinde .Bir de karne de çok bi renkli kısım yok.Bana fiyatı fazla geldi.Karneleri MEM vermiyor malesef her okul kendi basıyor.Bana kartuşu ucuza dolabilen bir yazıcı lazım.

bumit' Alıntı:
bizde bunun canonunu aldık memnunuz bitmeyen kartus diye satıyolar hocam ararsan çeşitleri var bulundugun ilde hangisi varsa onu al kartus bulman kolay olur

evet duydum hocam.Okulumuza bir i geliyor hatta bitmeyen kartuş satıyor.Nasıl bilmiyorum güvenemedim.Kullananlar varsa yorum yapabilirler mi bitmeyen kartuş karlı oluyor mu?

bizde okulda bitmeyen kartuşlu yazıcıdan yazdırmıştık karnelerin bir kısmını (500 adet kadar) sonra işler değişti tamamlamadık. Karnede renkli kısım çok az olduğu için yazıcının mürekkep hiç eksilmemişti diyebilirim. Kaliteside fena değil. Bu sitemle renkli çıktı maliyeti çok ucuza geliyor.

Bitmeyen kartuşlarda en önemli sorunlardan ikisi; hava yapması ve kartuşun bozulması. Bizdeki iki hafta önce siyah kartuş bozuldu yazdırmıyor artık. Renkli kısmı yazdırıyor. Bugün 1000 tane karne bastık. Çözüm olarak photoshopta renkli alanları aldım (sadece Atatürk'ün olduğu alan ve meb amblemi) diğerlerini (siyah beyaz kısımları) lazer yazıcıda devam ettim. Gayet hızlı oldu. Bir çözüm önerisi.

Geçen dönem aynı bitmeyen kartuşlu yazıcıyla karnenin tamamını yazdırmıştım, iki günde sadece 700 tane yazdırabildik. Keşke ilk dönemde sadece renkli kısmını bitmeyen kartuşla, diğer kısmını lazer yazıcıyla yazdırsaymışım.

hocam çok ekonomik bitmeyen kartuş. Yazıcının siyah ve renkli iki kartuşu var. Herbiri düzgün kullanınca 1 yıl gidiyor. Dikkat edilmesi gereken mutlaka haftada bir iki en az çıktı almanız gerek, yazın dahil. Mürekkep kalitesinden dolayı çabuk kuruyabiliyor kartuş delikleri. Kartuş mürekkebi alırken yarım litrelik olanlar var, daha pratik.

Yazıcının bazı ayarlarını da bildiniz mi sıkıntı yok.
Bizim sınıf öğretmenlerinin hepsinde var. Artık fotokopi makinasının yanına uğramıyorlar.

Ben Mürekkepli dolum yapılabilen XXL-kartuş yada bitmeyen kartuş sistemi diyorum.Başka birşey demiyorum.
En ucuz maliyet onda.Mürekkep 1 kilo 40 tl. 20.000 üzeri çıktı garanti.

Arkadaşlar aradım bitmeyen kartuş'u öğleden sonra okula gelip kuracaklar yazıcıyı.Canon 'un 270 tl lik bir modeli var.dakikada 20 sayfa yazdırıyor.Onu aldık.Okanformula arkadaşımızın dediği epson çok kaliteli bir yazıcı dakikada 33 sayfa basıyor ama fiyatı bizim okula biraz fazla geldi.Müdür canonu alalım dedi.Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.beni büyük dertten kurtardınız :alkis:

filozof79' Alıntı:
Arkadaşlar aradım bitmeyen kartuş'u öğleden sonra okula gelip kuracaklar yazıcıyı.Canon 'un 270 tl lik bir modeli var.dakikada 20 sayfa yazdırıyor.Onu aldık.Okanformula arkadaşımızın dediği epson çok kaliteli bir yazıcı dakikada 33 sayfa basıyor ama fiyatı bizim okula biraz fazla geldi.Müdür canonu alalım dedi.Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.beni büyük dertten kurtardınız :alkis:

Güle güle kullanın hocam. Yazıcıyı Kullanırken mürekkep haznelerini çok doldurmayın. Ayrıca Seviye yarıya inince de üzerine ekleyin. Gelen arkadaşlar size ve müdürünüze kullanımını anlatsınlar. Yazıcı özelliklerinden yapılan bir kaç ayar var, onları gösterirler. Kolay gelsin :)

Geri