Okul için Modem Tavsiyesi

Kodla Büyü

realfate

Site Gezgini
Arkadaşlar, okullarda malum internetlerimiz son derece yavaş. bizim okulumuzda bir de buna modem sıkıntısı eklendi. İnterneti BT sınıflarında hiç kullanamıyoruz modem iyice ömrünü tamamladı galiba çok yavaşladı internet. bütün öğrenciler internete girmeye çalıştığında internet felç oluyor. bende modemi değiştirmeye karar verdim. okulumuzda 2 tane BT sınıfı var 15'er bilgisayardan 30 bilgisayarın aynı anda internete bağlanabileceği ve şişme yapmayacak bir modem tavsiyesi olan var mı? siz okullarınızda hangi markaları kullanıyorsunuz?

Tp-Link veya Airtes tercih edebilirsin.
Cisco Linksys lerde çok kaliteli.

Hasari hocam benimde aklımda tp-link ya da airties var aslında ama model olarak hangileri olabilir? çünkü baya bir model var bu markalarda.. bir de fiyat performans olayı var. okulun bütçesi sınırlı olduğu için müdürü 100-150 tl arası bir modeme ikna edebildim:)

sağol hocam aydınlatıcı oldu bunlar.. bizim okula kablosuz ağları kuran bilgisayarcı elemanlarda tp- link al hocam demişlerdi.
sizin okulda kaç bilgisayar var hocam? bir de bağlantınız meb bağlantısı mı yoksa özel bağlantı mı?

ağ cihalarında zyxel i tek geçerim ancak bütçe kısıtlıysa önce airties sonra tp-link derim.

realfate' Alıntı:
sağol hocam aydınlatıcı oldu bunlar.. bizim okula kablosuz ağları kuran bilgisayarcı elemanlarda tp- link al hocam demişlerdi.
sizin okulda kaç bilgisayar var hocam? bir de bağlantınız meb bağlantısı mı yoksa özel bağlantı mı?
İki internet hattı var birisi özel diğeri meb.
Özel:
Tp-link modem
Meb:
Linksys modem (Bu modemden önce netgear adında bir modem vardı sürekli bağlantı gidiyordu bende bu modemi aldım o günden sonra hiç kopma olmadı.)

Şunda yaklaşık 35 bilgisayar özel hattan interneti alıyor hiçbirinde sorun yok. Tabi arada switch ve APlarda var.

bizim de iki hattımız var hocam. özel hatta kablolu asus modem var onda bizde sıkıntı yaşamıyoruz. ancak meb hattı geliyor bizim BT sınıflarına..
airtes modem var meb hattında. dediğiniz gibi 2 switch var arada acaba onlardan mı oluyor diye de bazen düşünüyorum ama modemi başka bir modemle değiştirdim internet kopmuyor ama çok yavaş.. o yüzden sorun çıkarmayacak bir modem almak istiyorum hocam..

realfate' Alıntı:
bizim de iki hattımız var hocam. özel hatta kablolu asus modem var onda bizde sıkıntı yaşamıyoruz. ancak meb hattı geliyor bizim BT sınıflarına..
airtes modem var meb hattında. dediğiniz gibi 2 switch var arada acaba onlardan mı oluyor diye de bazen düşünüyorum ama modemi başka bir modemle değiştirdim internet kopmuyor ama çok yavaş.. o yüzden sorun çıkarmayacak bir modem almak istiyorum hocam..
O zaman sorun modem kaynaklıymış. BT sınıfındaki bilgisayarların güncellemelerini kapatın eğer kapatmazsanız bu bilgisayarlar sürekli kendini güncelleyip aynı veriyi indirip duracaklardır bu sebeple yavaşlama olacaktır. Yada ayda bir mutlaka tüm pcleri güncelleyin özellikle Deepfreze yüklü olanları.

NOT: Eğer kullandığınız modemin Firmware eski ise güncellemekte fayda var.
http://www.airties.com/online-support.asp

evet çok güzel bir noktaya parmak bastın hasari hocam :wink: virüs güncellemelerini ayda bir yaptırmakta fayda var dediğin gibi bilgisayarlarda nod32 yüklü ve güvenlik kartları var bilg.lar her açıldığında güncelleme için interneti kullanıyorlardır ben bunu hiç düşünememiştim :+1: bu dediğini de yapıcam hocam bir de modemi yeniledik mi bilgisayarlar uçar heralde:)

Hocam güncellemeleri kapatmaya ilave olarak ağdaki pc lerin de temiz olması gerekiyor. IP lerin elle verilmiş olmasında da fayda var.
Makinalardan bir kaçına Sality virüsleri bulaşmış olabilir. XP sistemlerde çok baş ağrıtan bir virüs. Sürekli ağda kendini kopyalıyor gönderilen ve alınan veriler kısa sürede çok yüksek rakamlara ulaşıyor bir süre sonra modem kilitleniyor. Güç düğmesini kapatıp açmak gerekiyor.

fahrican' Alıntı:
Hocam güncellemeleri kapatmaya ilave olarak ağdaki pc lerin de temiz olması gerekiyor. IP lerin elle verilmiş olmasında da fayda var.
Makinalardan bir kaçına Sality virüsleri bulaşmış olabilir. XP sistemlerde çok baş ağrıtan bir virüs. Sürekli ağda kendini kopyalıyor gönderilen ve alınan veriler kısa sürede çok yüksek rakamlara ulaşıyor bir süre sonra modem kilitleniyor. Güç düğmesini kapatıp açmak gerekiyor.
güncellemeleri kapalı tutuyorum hocam, IP lerde elle verilmiş durumda. bu durumla karşı karşıya kalınıyor çünkü bilg.lara sürekli birşeyler kopyalıyor çocuklar ya da flask disk takıyorlar. bende sene başlarında d sürücüsünü formatlıyorum ama sürekli olmuyor o yüzden dediğin gibi hocam virüslerinde etkisi var internet hızında. kullandığımız modemi sürekli kapat aç yapmaktan artık düğmesi bozulacaktı, düğme bozulmadan en sonunda modem iflas etti işte yenilicez artık:)

Arkadaşlar biri benle ilgilensin :sleep:
Okula modem alcam 4 switch var heryere kablolu dağıtıyoruz modem ip dağıtmakta zorlanıyor rastgele makinalarda net gidiyor bana 250 liraya kadar bir modem tavsiye edin lütfen (yazar burda çok çaresiz tecrübelerinizden faydalanmak istiyor)
Elle ip atamasını gerekirse yeni modemde yapmak istiyorum.

Geri