Okul internet hızını arttıramama[ÇÖZÜLDÜ!!!]

Kodla Büyü

serdemir

Süper Üye
Süper Üye
Telekomdan yetkililer geldi, telefon hattındaki hızı arttırdılar, telekomdan yeni modem de aldım ancak bu yeni modemle internet bağlantısı sağlanmıyor. (dsl ve intenet ışıkları yanıyor, kullanıcı adı ve şifresi ayarlarını kendisi alıyor, silip kendim girdiğim halde sorun düzelmiyor. ) Eski modemle 8,5 mbps ye kadar bağlanıyorum ama normalde hızımız 16 mpsye kadar. (telekom çalışanları önce il genelinde sorun olduğunu söyledi,(ama birçok okul hızını arttırdı, sonrada biriyle telefonla görüşüp "bizlik bir durum yok, bilgisayarcıdan destek alacaksınız" deyip geçiştirmeye çalıştı) ) sizce sorun ne olabilir? Modemde bir ayar mı yapmam lazım? modemde mi sorun var?
/////*******ÇÖZÜLDÜ*******\\\\\
Sorunun çözümü için (Airties modem için) Modem arayüzünde Modem ara yüzden İnternet----İnternet Ayarları--------İnternet(Düzenle)-----MTU=1400 ayarı yapılmıştır. (Varsayılan Ayar=1492 idi sanırım)

Re: Okul internet hızını arttıramama

işlemleri lütfen deneyin. kesinlikle akıllı modem diyorlar. inanmayın. şifrede kullanıcı adını mutlaka kendiniz girin.
*modeme reset atın.
*kullanıcı adını .....@meb olarak girin
*kullanıcı şifresini girin.
*uygula deyip modemin yeniden açılıp kapanmasını bekleyin.
*internet işığı kırmızıdan yeşile dönünceye kadar bekleyin.
kırmızıda kalıyorsa. bağlantı var ama ttnet ip veremiyordur. buuda modemin arayüzünde durum kısmından görebilirsiniz.
telefonla 4440375 i arayın acil koduyla arıza kaydı bırakın.
kesinlikle ttnetin beceriksiz teknisyenlerinin işgüzarlığıdır. bizde telefon ederek düzeltildiğini söylediler. :)

eğer modem airtes verdilerse huwaii isteyin. Bizde de sorun olmuştu modem değiştirdim düzeldi.

serdemir' Alıntı:
Telekomdan yetkililer geldi, telefon hattındaki hızı arttırdılar, telekomdan yeni modem de aldım ancak bu yeni modemle internet bağlantısı sağlanmıyor. (dsl ve intenet ışıkları yanıyor, kullanıcı adı ve şifresi ayarlarını kendisi alıyor, silip kendim girdiğim halde sorun düzelmiyor. ) Eski modemle 8,5 mbps ye kadar bağlanıyorum ama normalde hızımız 16 mpsye kadar. (telekom çalışanları önce il genelinde sorun olduğunu söyledi,(ama birçok okul hızını arttırdı, sonrada biriyle telefonla görüşüp "bizlik bir durum yok, bilgisayarcıdan destek alacaksınız" deyip geçiştirmeye çalıştı) ) sizce sorun ne olabilir? Modemde bir ayar mı yapmam lazım? modemde mi sorun var?
hocam modemi nasıl aldınız. bizim hız arttı ama modem filan almadık. nereye başvurdunuz siz?

tenten' Alıntı:
işlemleri lütfen deneyin. kesinlikle akıllı modem diyorlar. inanmayın. şifrede kullanıcı adını mutlaka kendiniz girin.
*modeme reset atın.
*kullanıcı adını .....@meb olarak girin
*kullanıcı şifresini girin.
*uygula deyip modemin yeniden açılıp kapanmasını bekleyin.
*internet işığı kırmızıdan yeşile dönünceye kadar bekleyin.
kırmızıda kalıyorsa. bağlantı var ama ttnet ip veremiyordur. buuda modemin arayüzünde durum kısmından görebilirsiniz.
telefonla 4440375 i arayın acil koduyla arıza kaydı bırakın.
kesinlikle ttnetin beceriksiz teknisyenlerinin işgüzarlığıdır. bizde telefon ederek düzeltildiğini söylediler. :)
bunları denedim hocam olmamıştı.
sinan36' Alıntı:
hocam modemi nasıl aldınız. bizim hız arttı ama modem filan almadık. nereye başvurdunuz siz?
Dilekçeyle gidip telekom müdürlüğünden kendim aldım modemi.
bu arada dün şunu da öğrendim. bizim modem internette bağlanıyor ama sadece mebin sitelerini açıyor. bununla ilgili ne yapmalıyım?

dün bizde de aynı sorun oldu sadece meb'in siteleri ve e okul açılıyordu. eski modem ile açılan siteler açılmadı. yeni modem airties vdsl. soruna çözüm bulan arkadaşlar paylaşabilirse seviniriz.

Sorunun çözümü için (Airties modem için) Modem arayüzünde Modem ara yüzden İnternet----İnternet Ayarları--------İnternet(Düzenle)-----MTU=1400 ayarı yapılmıştır. (Varsayılan Ayar=1492 idi sanırım)

Ttnet hatlarında arızalar olabiliyor. Önce arıza kaydı bırakmayı denemenizde fayda var. 2 gün önce problem yaşadım ttnet kaynaklı olduğunu öğrendim. Kendileri çözdüler.

16 mb lık internete geçtik zyxel modem verdiler. 34 akıllı tahtamın yarısında internet var yarısında yok.altyapı şirketini çağırdım kabinetteki linkleri düzenlediler cuma akşamı modem ayarlarına girip 30 olan IP havuzunu 200 e genişlettiler.ve her tahtaya internet geldi.pazartesi okula geldiğimde gene tahtalarımın yarısında internet olduğunu diğer yarısında olmadığını (en başa döndük) gördüm.ne yapabiliriz fikirlerinizi bekliyorum

arkadaşlar sizler nasıl okullarınızı 16 mbps ye çıkarttınız. biz bulunduğumuz yerdeki telekom şubesine gittik başvuru için ama bize kendilerinin böyle birşey yapamayacağını, sadece bakanlıkla telekom arasında anlaşma olması halinde tüm okulların anlaşmaya göre hızlarını değiştirebileceklerini söylediler.
nasıl iş

Bende hiper 24mps ye kadara yükselttim zyxel modem verdiler bağladım nete girilmedi , modemi direk laptopa bağladım internet var olduğunu gördüm ama serverdan çıkışta internet olmadığını gördüm iplere bakınca 192.168.1.1 den bağlantı gördüm bende ip dağıtımı 192.168.2.1 modemden elle vererek yaptım tahtalara ip çakılı hepsi giriyor ama akşam çıkarken hıza baktım hala 3mpslerde sürünüyordu pazartesi artık bakacam

joomlaci' Alıntı:
arkadaşlar sizler nasıl okullarınızı 16 mbps ye çıkarttınız. biz bulunduğumuz yerdeki telekom şubesine gittik başvuru için ama bize kendilerinin böyle birşey yapamayacağını, sadece bakanlıkla telekom arasında anlaşma olması halinde tüm okulların anlaşmaya göre hızlarını değiştirebileceklerini söylediler.
nasıl iş
anlaşma var zaten hocam, mebin duyurularından indirip dilekçene ekleyip ver.

CeM_G' Alıntı:
MTU ayarı ne işe yarıyormuş hocam biraz bilgi verirmisin?
"Fiziksel bir ağın çerçevesindeki veri bölümünde taşıyabileceği en fazla veri miktarına MTU (Maksimum İletim Birimi) denir. MTU bir Data-Link protokolünün sarmalladığı, paketleyebildiği byteların maksimum sayısıdır." diyor wikipedia.

joomlaci' Alıntı:
nasıl iş
Hocam zaten yaklaşık 2,5 ay önce resmi yazı gönderildi ilçelere.
meb-projeleri-uygulamalari-seminerler-haberler-f85/meb-adsl-hizlari-yukseliyor-t134246.html
Burada konuşulmuştu zamanında. Resmi yazılarıda buradan ulaşabilirsiniz.

bende bugünden itibaren sayfaları açamaz oldum...ttnet sorun yok dns girin dedi...195.175.39.39 ve 40 bunları girdim yinede bazı siteler hiç açılmıyor..örnek memurlar.net ....sizlerde durum nedir.

elrond' Alıntı:
bende bugünden itibaren sayfaları açamaz oldum...ttnet sorun yok dns girin dedi...195.175.39.39 ve 40 bunları girdim yinede bazı siteler hiç açılmıyor..örnek memurlar.net ....sizlerde durum nedir.

memurlar.neti yasakladılar

Geri