Okul IP ' si kaç ?

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda Fatih projesi fiber için modem bağlandı. Okulun ip si kaç ? Bilgisayarlara tek tek ip vermek istiyorum. Bir türlü bulamadım. 192.168.1.1 olmuyor. 192.168.2.1 olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim !

Hocam otomatik IP aldığında ağ bağlantısının durumun dan aldığı IP leri görüp o aralığa göre elle verebilirsin.
Varsayılan ağ geçidini filan oradan ayarlarsın.

fatih projesinde elle ip verilemiyor, karmasik bir yapi var otomatikte birakin rahat edin.

Okulları WAN ip lerinin kalıbı nasıl ?
Benim merak ettiyim her okulun ip si farklımı yoksa VPN olduğu için Tüm okullarınki aynını. Yada il bazında gruplanamı yapılmiş

alpaygunes' Alıntı:
Okulları WAN ip lerinin kalıbı nasıl ?
Benim merak ettiyim her okulun ip si farklımı yoksa VPN olduğu için Tüm okullarınki aynını. Yada il bazında gruplanamı yapılmiş
Bölgesel değişiyor. Bazı yakın okullar aynı ip aralığında. İp bilgisayara sunucu atıyor modem dağıtmıyor. Bi ara kablosuz router takılamıyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum.

fatih ağlarında malesef manuel ip verilmiyor. ve her okul için bir ip mevcut. speedtest vs ile ölçüm yaparken öğrenebilirsiniz.

Bölgesel değişiyor. Bazı yakın okullar aynı ip aralığında. İp bilgisayara sunucu atıyor modem dağıtmıyor. Bi ara kablosuz router takılamıyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum.
2. faz için de aynı durum geçerli.

otherm' Alıntı:
Arkadaşlar okulda Fatih projesi fiber için modem bağlandı. Okulun ip si kaç ? Bilgisayarlara tek tek ip vermek istiyorum. Bir türlü bulamadım. 192.168.1.1 olmuyor. 192.168.2.1 olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim !

Hocam bende dün okula geldiğimde bilgisayar odasındaki bilgisayarlar internete girmiyordu. Kimse de fiber modemin değiştiğini söylemedi. Bende baktım modem değişmiş ve IPleri yeniden verdim. Önce otomatik yapıp hangi ip adresini aldığına baktım ve 192.168.0.... diye dağıtım yaptığını gördüm. Bende 192.168.0.180 ile 192.168.0.202 arasını Bilgisayar odasındaki bilgisayarlara verdim.

Geri