okul kamera bilgisayarı

Kodla Büyü

turapt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
cuma yani dün çalışan makine şimdi çalışmıyor. daha doğrusu windows açılmadan windows yazan yer geliyor ve yeniden başlıyor. güvenli mod, bios normal ayarlar filan etkilemiyor. elektrik kesintisi haricinde hiçbir şey olmadı. power a birşey olmuş olabilir mi? neleri deneyebilirim?

Arkadaşım bütün kabloları sök biraz bekle tekrar dene. şayet yine olmaz ise reset tuşuna basarak açmayı dene. Bende işe yaradı. Genelde elektrik kesintilerinde oluyor bende de.

sadece bir chkdsk /f hirens boot cd'den volcov commandera girin, ntfs seçeneklerine yes deyin chkdsk yapayım mı diye sorar bas entera bir chkdsk yapsın büyük ihtimalle düzelir.

hocam dediklerini yaptım olmadı, bazen ben de öyle yapıyordum oluyordu ama bunda olmadı. bir de işlemcinin fanını temizledim, geri taktım, ramleri silip geri taktım sonuç yine aynı. başlıyor, siah ekran,anakart logo, hangi modda çılaşacağını soruyor, windows yazıyor tam açılacakken yine başa dönüyor..:( :(

Bizim okulda da bi ara elektriklerden dolayı windows çökmüştü. Format attık ama hala windows düzgün çalışmadı. Anakartta bazı kondansetör mü ne bozulmuş. Ben de başta ya anakart ya çalışır ya calışmaz diyordum anakarttan şübhelenmiyordum. Ancak böyle bir şeyle de ilk defa karşılaşmış oldum. Anakartı değiştirdik mecburen. İsterseniz kamera ile ilgili firmayı cağırın bi baksınlar.

sitelerdeyim' Alıntı:
sadece bir chkdsk /f hirens boot cd'den volcov commandera girin, ntfs seçeneklerine yes deyin chkdsk yapayım mı diye sorar bas entera bir chkdsk yapsın büyük ihtimalle düzelir.
hocam bunu nerden indirebilirim?

Ha volcao commander dos programs'ın içinde file managers içinde veya hiç volcov commander ile uğraşmayın mini xp'ye girin bir disk denetimi yapın dosya sistemi hatalarını düzelt seçeneğini seçin, tabi bunların ingilizce yazılışları ama yerlerini biliyorsunuzdur. Bu problemin %70 çözümü sadece bir chkdsk.

sitelerdeyim' Alıntı:
hocam hiren boot cd ile işimi hallettim, sayende bir şey de öğrenmiş oldum. teşekkür ediyorum bilişim net ailesi. volvoc filan görmedim ama menülerden hard disk tools u seçtim ordan tara düzelt gibi bişey vardı ingilizce onu seçtim. üç farklı harddik modu çıktı, ortada samsung olanı seçtim, baya uzun sürdü ama sistem kurtuldu. hem de yeni bir şey öğrenmiş oldum. teşekkür ediyorum tekrar..

Geri