Okul, Müdürü Kadar İyidir

Kodla Büyü

bilogrt38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Re: Okul Müdürü Kadar İyidir

Ben katılıyorum. Okulu kurum haline getirebilecek, disiplin kültürü oluşturabilecek kişi okulun müdürüdür. Müdür eğitim lideri olmalıdır.

Balık baştan kokar sayın hocam....İmam cemaat ve daha bir sürü atasözümüz vardırki baştaki amir ve önder şahsiyetlerin önemini vurgulayan...Kurum kültürü denen bir olguda var ama onuda kötü bir müdür bir kaç senede perişan eder bırakmaz...Yaşanmışlıklarla sabittir...:)))

Müdür bir okulun vizyonudur, lokomotifidir ve aynı zamanda aksayan kısımlarına müdahale ceza mekanizmasıdır. Kısaca okulu iyiye ya da kötüye taşımada en önde gelir.

Bütün bunlar bir tek o var manasına gelmemeli. Satranç tahtasına benzetsek durumu, okul şah ise ve amaç şahı korumaksa müdür burada vezirdir. Oyun için gereklidir ama olmazsa olmaz değildir. Diğer taşlar olmadan ii nerede ise imkansızdır. Unutmamak gerekir ki nasıl bir piyon yeri gelince vezir olabilirse, okulda da yeri gelir en sıradan birey bile müdürden çok daha güzel işlere imza atabilir.

Kesinlikle evet.Müdürün öğretmene davranışı, öğretmeninde ona göre davranışı hem müdüre hemde okul için yapılacak fedakarlığa.

okul müdürü kadar iyidir fakat
altında çalışan müdür yardımcıları şere.............sizse müdür istediği kadar iyi olsun hiç bir hedefinde başarıya ulaşamaz.
çünkü müdür son makamdır
esas işi çekip çevirmesi gereken işin ameleliğini yapması gereken müdür yardımcılarıdır eğer onlar adaaaamm gibi çalışmıyorlarsa müdür herşeye koşmak zorunda kalır zamanla yorulur.
hedefler sapar vs vs vs.
işin özü müdür herşey deildir fakat müdürün iyi olması demek kurum baştan aşağı ipne kaynasa bile hepsinin gerekn dersini verebilir ve adam edebilir demektir.
ama müdür kötü niyetli haysiyetsiz biriyse ordaki çalışanlar olimpiyatlarda başarı alacak öğrencileri bile yetiştiren kişiler olsalarda başarılı olamazlar çünkü
ana kumanda düzgün çalışmıyorsa hiç birşey düzgün gitmez. herkese köstek olur o tip müdürlerde.

Eski tip idare anlayışında müdür kurumun herşeyidir. Tek karar verme mekanizması kurumu yönlendiren tek şeftir.
Ancak güncel bir yönetim anlayışı içerisinde, altlarıyla sürekli iletişim halinde kararı iştaşare ile alan bir sistem elbetteki tek adam yöneticiliğinden daha iyidir.
Kararları nasıl alınacağını elbette müdür seçer. İsterse tek adam gibi kendi kendine karar alır ve bunu altlarına zorla kabul ettirir. Veya o sürekli yapılan ve kimsenin katılmak istemediği toplantılarda çoğunluğun aldığı kararlarla okul yönetilir.
Ben iki sene müdür vekilliği yaptım daha önceki okulumda. Ticaret lisesiydi. Müdür ne yapmak isterse istesin eğer personelde okulun gidişatında çok etkili. Benim müdürlük yaptığım dönem okuldaki öğretmenlerin çoğunluğu ücretli öğretmendi. Kültür öğretmenlerinin neredeyse hepsi başka okuldan gelen ücretli öğretmenlerdi. Okulda ne karar alırsak alalım uygulanmıyor birçok eksiklikler meydana geliyordu. Ücretli öğretmenlere herhangi bir yaptırım da olmayınca okul müdürü ne yapsın.

Geri