Okul müdürü puanı ve öğretmen etkisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Değerlendirme sonucunda 100 puan üzerinden 75 alan müdür isterse aynı okulda müdürlüğe 4 yıl daha devam edebiliyor.
Her müdür müdür yardımcılarını kendi seçip il milli eğitim müdürlüğüne bildiriyor.
İlk kez müdür olacak öğretmenler ise bir form aracılığıyla değerlendirilip 70 puanı aşarlarsa mülakata davet ediliyorlar.
Aynı şekilde eski müdürler de başka okula atanmak istediklerinde mülakata girmek zorundalar.
Buraya kadar her şey normal ama sorun şurada başlıyor. Bu değerlendirme puanlarının oluşumu biraz sıkıntılı;
*il milli eğitim müdürü 20 puan,
*ilçe milli eğitim müdürü 20 puan,
*ilçe milli eğitim müdür yardımcısı 20 puan------------- etti 60 puan. Sonra
*en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin puanları 10, (dikkatinizi çekerim tüm öğretmenler değil)
*veli temsilcisi 10, Okul aile birliği başkanımıdır bu? anlamadım...
*öğrenci temsilcisi 10. İlkokulda öğrenci olsa olsa 10 yaşında olur, ve etkisi iki öğretmen sözü kadar
Kısacası müdürü hizmet verdiği kısım değil yöneticileri değerlendiriyor. -------100 puan bile etmedi Sanırım haber eksik
İkinci sorun mülakatta 100 puanın 50'si mevzuat bilgisinden geliyor.
Yani mevzuat ezberleyen üstleri ile iyi geçinenler sonsuza kadar müdür kalabilir.
KAYNAK
http://www.memurlar.net/haber/470350/

Hocam 100 puan ediyor,en kıdemli ve en kıdemsiz puan öğretmenler 2*10=20
*il milli eğitim müdürü 20 puan,
*ilçe milli eğitim müdürü 20 puan,
*ilçe milli eğitim müdür yardımcısı 20 puan
*en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin puanları 2*10 (tek kişilik okullar hariç :) )
*veli temsilcisi 10
*öğrenci temsilcisi 10

değerlendirme sistemi iyi sayılabilir, ancak eksikleri var gibi mesela şöyle olabilirdi

il mem 20
ilçe mem 20
veliler 10
veli temsilcisi 10
öğretmenler 20
öğrenciler 10
öğrenci temsilcisi 10

O değilde neden en genç ve en kıdemli iki öğretmen?
Yani diğerleri 10+10=%20 puan vermeye neden dahil değil?
Ayrıca bu durum okul müdürünün sadece bu iki öğretmene (en genç ve en kıdemli) daha yakın davranmasını sağlamazmı?
(yav nedense her berraklıkta kusur buluyor oldum) :roll: Neyse haksızmıyım? Diğer öğretmenler yok sayılmıyormu?

bu ülkede çok şeyin değişmesi lazım puan toplayan teşekkür alan ama insan ilişkileri kötü olan ve yetkisini ve sınırın bilmeyen adamlar müdür oluyor birde çakılıyor oraya 10 yıl 20 yıl
bence öğretmen puan durumu arttırılmalı çünkü onlarla çalışacak 40 falan olmalı 70 puan alamayan müdür yer değiştirsin yada öğretmenliğe dönüş

Öğretmenler kurulunda seçilen öğretmenler nasıl not verecek?
Ben seçildim ama ne arayan var ne soran. Şifre falan verilmedi. Nereden yapılacağını bilen var mı ?

mystreous' Alıntı:
Ben seçildim ama ne arayan var ne soran. Şifre falan verilmedi. Nereden yapılacağını bilen var mı ?

mebbis giriş bilgilerinizle yonetici.meb.gov.tr adresine giriş yapıp değerlendirmenizi yapabilirsiniz.

DotCom' Alıntı:
mystreous' Alıntı:

mebbis giriş bilgilerinizle yonetici.meb.gov.tr adresine giriş yapıp değerlendirmenizi yapabilirsiniz.
Teşekkürler..

botecii00' Alıntı:
peki hocam müdürler aynı okulda mı kalıyor yoksa başka okullara mı gidiyorlar.

75 puan alanlar branşları tutuyorsa ve 4 sene daha kalma hakkı varsa kalabiliyor. Yoksa yer değişikliği kaçınılmaz

Geri