Hocam okul müdürlüğü hakkında düşüncelerimi dökmek istiyorum sizin konunuz vasıtasıyla. Emir eri olmak gibi bir şey benim gözümde. Milli eğitimden bir şey istiyorlar ne kadar saçma olursa olsun okulda onu yapmaya çalışıyor müdürler.
Örneğin; il meb müdüre demişki her öğrenci mebi.eba' ya giriş yapsın, giriş yapan sayımız il bazında yükselsin demişler. sadece bir kere bile giriş yapsalar yeter bizim için önemli olan giriş sayısı diyorlar.Okulda zaten bu siteyi öğrencilere tanıttık, giriş yolunu da gösterdik. Girmek isteyen girer zaten. Müdürümüz zorla tek tek her öğrenciyi o sisteme giriş yaptırmak için uğraşıyor okulda. Benden ışık alamayınca sınıf öğretmenlerine sardı bu defa.
Tek derdi kendisine verilen emri yerine getirmek. İl Meb'in niteliğin değil niceliğin peşinde olduğunu kendisi de biliyor ama bulunduğu konum itibariyle bazı şeylere yok diyemiyor.
Bunun gibi onlarca öğnek hepiniz yaşıyorsunuz. Böyle olmak zorunlu ise bu işte ben tavsiye etmiyorum bir meslektaşınız olarak. Ben 3 ay müdür başyardımcılığı yaptım, istifa ettim bıraktım, bize göre işler değil bunlar. Kendisine söylenenleri sorgusuz yerine getirmeye meyilli olan bazı kişiler olabilir onlar için uygundur bu meslek. Bir süre sonra koltuk gitmesin diye yapılan bu işler kişilik haline geliyor. Kimse uzun süre rol yapamaz. Rol kişiliğine dönüşür. Ben şahsi fikrim bu, ben müdürlük yaparım ama böyle olmam diyenler başım üstüne...