Okul müdürlüğü nasıldır?

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şu an 3 alanı olan bir meslek lisesinde teknik öğretmenim. Yaklaşık 500 öğrencisi var. Okul müdürlüğü boş durumda ve benim de şartlarım tutuyor. Önerir misiniz? Yapabilir miyim bilmiyorum. Daha önce çeşitli okullarda müdür yardımcılığı yaptım. Çok kararsızım. Siz değerli arkadaşların görüşlerine çok ihtiyacım var. Arkadaşlarım başvur diye sıkıştırıyor ama çok ortadayım. Ne yapacağımı bilemiyorum.

BİZİM OKUL müdürü GİBİ OLMADA.
AMAN HOCAM!

Proje okulunda görev yapmaktayım. Maalesef aşırı mobbinge uğruyoruz. Malum sendika aracılığı ile il milli eğitim müdürlüğüne şikayetimiz ulaşamıyor. İl müdürü ben o müdürden memnunum, öğretmen şikayeti dinlemeyeceğim deyip kestirip atıyor. Öğrenci cimere yazıyor. Top daha aşağılara inmeden döndürüyorlar.
Adamın arkası o kadar sağlam ki!
Pansiyon nöbetini istediği gibi ayarlar. Sana 2 adamlarına 5 yazar.
Okul nöbeti heleki ders programı çok fena.
Okuldaki öğretmenlerden 3'ü hariç diğerlerinin yılı doldu. Bakalım bu atamada nasıl olacak?

BİZİM OKUL müdürü GİBİ OLMADA.
AMAN HOCAM!

Proje okulunda görev yapmaktayım. Maalesef aşırı mobbinge uğruyoruz. Malum sendika aracılığı ile il milli eğitim müdürlüğüne şikayetimiz ulaşamıyor. İl müdürü ben o müdürden memnunum, öğretmen şikayeti dinlemeyeceğim deyip kestirip atıyor. Öğrenci cimere yazıyor. Top daha aşağılara inmeden döndürüyorlar.
Adamın arkası o kadar sağlam ki!
Pansiyon nöbetini istediği gibi ayarlar. Sana 2 adamlarına 5 yazar.
Okul nöbeti heleki ders programı çok fena.
Okuldaki öğretmenlerden 3'ü hariç diğerlerinin yılı doldu. Bakalım bu atamada nasıl olacak?
hocam o konuda kaygıniz olmasın. herkese eşit davranırım. herkesin şikayetini dinlerim. öğretmen odaklı çalışırım ki müdür yardımcısı iken de öyleydim.

Arkadaşlar şu an 3 alanı olan bir meslek lisesinde teknik öğretmenim. Yaklaşık 500 öğrencisi var. Okul müdürlüğü boş durumda ve benim de şartlarım tutuyor. Önerir misiniz? Yapabilir miyim bilmiyorum. Daha önce çeşitli okullarda müdür yardımcılığı yaptım. Çok kararsızım. Siz değerli arkadaşların görüşlerine çok ihtiyacım var. Arkadaşlarım başvur diye sıkıştırıyor ama çok ortadayım. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Hocam karakter yapınız nasıldır? Sabırlı, hırslı, tuttuğunu koparan, ev hayatı yoğun çalışmaya uygun, protokol seven biriyseniz, sabah erken gelip geç çıkıp maaşta çok fark olmamasını sorun etmeyeceksiniz, yeri gelecek arkadaşlarınıza görev verip saçma sapan tavırkarına maruz kaldığınızda umursamayacak bir yapınız varsa, iş yaptırabilir beceriniz varsa, insanları iyi tanımlayabiliyorsanız neden olmasın. Ama tüm bunları iyi düşünün derim

Hocam deneyebilirsiniz. Sonuçta hep müdür kalmak zorunda değilsiniz. Baktınız olmuyor öğretmenliğe geçersiniz. Belki de çok seversiniz müdürlüğü iyi ki olmuşum dersiniz.. Varsa aklınızda denemekten çekinmeyin derim.

Bence de deneyin hocam hazır fırsat geçmişken, beğenmezseniz öğretmenliğe geçme ihtimaliniz var ama belki 1 yıl sonra bu fırsat kaçmış olacak hakkaniyetli idareciler lazım her yere👍

Hocam okul müdürlüğü hakkında düşüncelerimi dökmek istiyorum sizin konunuz vasıtasıyla. Emir eri olmak gibi bir şey benim gözümde. Milli eğitimden bir şey istiyorlar ne kadar saçma olursa olsun okulda onu yapmaya çalışıyor müdürler.
Örneğin; il meb müdüre demişki her öğrenci mebi.eba' ya giriş yapsın, giriş yapan sayımız il bazında yükselsin demişler. sadece bir kere bile giriş yapsalar yeter bizim için önemli olan giriş sayısı diyorlar.Okulda zaten bu siteyi öğrencilere tanıttık, giriş yolunu da gösterdik. Girmek isteyen girer zaten. Müdürümüz zorla tek tek her öğrenciyi o sisteme giriş yaptırmak için uğraşıyor okulda. Benden ışık alamayınca sınıf öğretmenlerine sardı bu defa.
Tek derdi kendisine verilen emri yerine getirmek. İl Meb'in niteliğin değil niceliğin peşinde olduğunu kendisi de biliyor ama bulunduğu konum itibariyle bazı şeylere yok diyemiyor.
Bunun gibi onlarca öğnek hepiniz yaşıyorsunuz. Böyle olmak zorunlu ise bu işte ben tavsiye etmiyorum bir meslektaşınız olarak. Ben 3 ay müdür başyardımcılığı yaptım, istifa ettim bıraktım, bize göre işler değil bunlar. Kendisine söylenenleri sorgusuz yerine getirmeye meyilli olan bazı kişiler olabilir onlar için uygundur bu meslek. Bir süre sonra koltuk gitmesin diye yapılan bu işler kişilik haline geliyor. Kimse uzun süre rol yapamaz. Rol kişiliğine dönüşür. Ben şahsi fikrim bu, ben müdürlük yaparım ama böyle olmam diyenler başım üstüne...

Bence deneyin. Baktınız olmuyor bırakırsınız. dediğiniz özelliklere sahipseniz çok rahat yaparsınız zaten

Bu zamanda mudur olmak bence olması gereken en son şey. O kadar sorun var ki iyi tarafını düşünemiyorum. Hele mevcut yapıda. Gerçi mevcut yapi diye birsey kaldimi.

ekibinizle yani mdr yardımcıları, şeflerle %70 anlayış ve uyum içinde olacağınıza inanıyorsanız yapın, arkadaşların yazdığı gibi bir de özel hayatınızdan maalesef ödün vereceksiniz. 2 yıl koordinatör mdr yardımcılığı yaptım, ben ortaokulda çok rahat müdürlük yaparım dedim kendi kendime (11 ay da ihoda mdr yrd yaptım) Ama meslek lisesi müdürlüğü çok farklı. Hele hele SGK'nın saçmalıklarının faturasının okul müdürüne kesilmesi beni uzak tutar müdürlükten. Ama sizin yerinize meslek lisesi kültürünü bilmeyen birisi olacaksa en azından deneyin, olmuyorsa olmadı, yapamadım dersiniz.

Hocam okul müdürlüğü hakkında düşüncelerimi dökmek istiyorum sizin konunuz vasıtasıyla. Emir eri olmak gibi bir şey benim gözümde. Milli eğitimden bir şey istiyorlar ne kadar saçma olursa olsun okulda onu yapmaya çalışıyor müdürler.
Örneğin; il meb müdüre demişki her öğrenci mebi.eba' ya giriş yapsın, giriş yapan sayımız il bazında yükselsin demişler. sadece bir kere bile giriş yapsalar yeter bizim için önemli olan giriş sayısı diyorlar.Okulda zaten bu siteyi öğrencilere tanıttık, giriş yolunu da gösterdik. Girmek isteyen girer zaten. Müdürümüz zorla tek tek her öğrenciyi o sisteme giriş yaptırmak için uğraşıyor okulda. Benden ışık alamayınca sınıf öğretmenlerine sardı bu defa.
Tek derdi kendisine verilen emri yerine getirmek. İl Meb'in niteliğin değil niceliğin peşinde olduğunu kendisi de biliyor ama bulunduğu konum itibariyle bazı şeylere yok diyemiyor.
Bunun gibi onlarca öğnek hepiniz yaşıyorsunuz. Böyle olmak zorunlu ise bu işte ben tavsiye etmiyorum bir meslektaşınız olarak. Ben 3 ay müdür başyardımcılığı yaptım, istifa ettim bıraktım, bize göre işler değil bunlar. Kendisine söylenenleri sorgusuz yerine getirmeye meyilli olan bazı kişiler olabilir onlar için uygundur bu meslek. Bir süre sonra koltuk gitmesin diye yapılan bu işler kişilik haline geliyor. Kimse uzun süre rol yapamaz. Rol kişiliğine dönüşür. Ben şahsi fikrim bu, ben müdürlük yaparım ama böyle olmam diyenler başım üstüne...
çok güzel bir noktaya değinmişsim hocam. ve çok haklısın.

Geri