Okul Panosu - Öneriler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan html99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

html99

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda bir adet projeksiyon cihazı fazlaya çıkınca okul panosu yapıp cihazı bu amaçla değerlendireyim dedim, birşeyler yapmaya çalışıyorum önerilerinize ihtiyacım olacak. Pano şimdilik şu adreste (Aslında pano değil, bildiğimiz internet sitesi):
http://orucogluilkogretim.com/dp/dgpn.php

Kısaca nasıl çalışacağını açıklayayım:
- Soldaki takvim flash hazır aldım netten, çalıştığı bilgisayarın tarih ve saatini alıyor.
- İlimizin iki günlük hava tahmini meteorolojinin sitesinden geliyor.
- Sol alttaki haberler TRT nin internet sitesinden geliyor.
- Sağdaki nöbetçi öğretmenler veritabanından o günün nöbetçi öğretmenleri otomatik geliyor. Okulumuz ikili öğretim olduğu için (sabah ortaokul-öğleden sonra ilkokul) saat 13.00 den önce ortaokul öğretmenleri, 13.00den sonra ilkokul öğretmenleri otomatik geliyor. Yer kısmı yapım aşamasında, her hafta dönerli nöbet sistemi var okulumuzda onun kodlamasını henüz yapmadım.
- Nöbetçi öğretmenlerin altına ne koyacağıma henüz tam karar veremedim.
- Sağ alttaki okulumuzdan haberler bölümü meb internet sitemizden otomatik haberleri çekiyor. Yine saat 13.00den önce ortaokulun, 13.00den sonra ilkokulun sitesinden haberler otomatik çekiliyor.
- Alt ortada o günün ders programı veritabanından saat 13.00den önce ortaokulun, 13.00den sonra ilkokulun olmak üzere otomatik geliyor. O an hangi ders saatinde isek o satır farklı renkle vurgulanacak (inşallah.) Tabloyu yukarı yaslayıp altta kalacak boşluğa da ders giriş çıkış saatleri eklemeyi düşünüyorum.
- Ortada resim/video alanı. Okulumuzla ilgili video/resimler flashxml sitesinden indirdiğim ücretsiz eklenti ile gösterilecek.

Site 1024x768 çözünürlükte F11 ile tarayıcı tam ekran yapılınca ekranı tam dolduruyor. Projeksiyon cihazından alabileceğim en iyi görüntü oranı bu sanırım. Alt taraftaki özellikle ders programı kısmı okunabilirlik açısından düşük oldu gibi, canımı sıkıyor. Ne yapabilirim diye bakıyorum oraya.

Görüşleriniz nelerdir arkadaşlar?

aakcakaza' Alıntı:
ders giriş çıkış saatleri olabilir, kaçta tenefüs kaçta ders girişi gibi!

Onu ekleyeceğim hocam, ders programının altına. Teşekkür ederim.
bilgisayarbilisimmania' Alıntı:
hocam 2013 model dijital pano başlıklı yazıyı inceledn mi?
İnceledim hocam, güzel iş çıkarmışsınız tebrik ederim.

projeksiyonun lamba ömrünü düşündüğünüzde;
günde ortalama 9 saat açık kalacak bu pano --> 180 günde ( 200 / 5 = 36 hafta) = 1620 saat eder.
yani panonuzun ömrü 1 yıldır.

lamba fiyatına 106 ekran lcd alsanız daha mantıklı olur...

Fazla varsa hocam benim sınıfa bir tane daha takmak istiyorum, panodan ziyade öğretim amaçlı olacak:) Cidden etkileşimli tahtalarla birlikte projeksiyon cihazlarının pabucu dama atıldı ama benim çook ihtiyacım var.

BaRBaRYaN' Alıntı:
projeksiyonun lamba ömrünü düşündüğünüzde;
günde ortalama 9 saat açık kalacak bu pano --> 180 günde ( 200 / 5 = 36 hafta) = 1620 saat eder.
yani panonuzun ömrü 1 yıldır.

lamba fiyatına 106 ekran lcd alsanız daha mantıklı olur...

Haklısınız hocam, ilk mesajımda belirttiğim gibi projeksiyon cihazı sınıfın birinden çıkma. Projeksiyon cihazı ile yapılacak iş değil aslında ama benim derdim bu dönemi geçirsin yeter. Daha önce kullanılmış bir cihaz olduğu için bir yıl bile gitmeyeceği kesin. Eğer idare/öğretmenler uygulamayı faydalı bulurlarsa projeksiyon cihazının yetmediği yerde LCD almak idarenin insiyatifinde olacak artık. Bir yerde cihazın ömrü bitene kadar projenin tanıtımını yapmış olacağım sadece.

tdemirparmak' Alıntı:
Fazla varsa hocam benim sınıfa bir tane daha takmak istiyorum, panodan ziyade öğretim amaçlı olacak:) Cidden etkileşimli tahtalarla birlikte projeksiyon cihazlarının pabucu dama atıldı ama benim çook ihtiyacım var.

Sınıftan çıkan bir ürünü pano olarak değerlendirmek istiyorum hocam. Pano olarak kullanacağımın haricinde fazla projeksiyon cihazımız yok maalesef. Eğer projeksiyon cihazı ihtiyacınız var ise FATIH Projesi ile etkileşimli tahta gelen okullara müracaat edebilirsiniz. Çok büyük ihtimalle cihazları sepetleyecek yer arıyor olmalılar.

Hocam güzel. Eğer genel sınavlar yapılıyorsa, sınav takvimi de konulabilir. Takvim uygulamasını gmail'den hesap açarak almanızı tavsiye ederim. Açacağınız takvimi web sayfalarına katıştır yapabiliyorsunuz. Öğretmenlerin vermiş olduğu ödevlerin neler olduğu ne zaman toplanacağı proje takvimi vs. yapılabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

nacizane bende fikrimi söyleyeyim panoda sol altta bulunan haberler kısmı bence olmamalı gereksiz gibi okul panosun da okul ile ilgili haberler işler sergilenmeli

Arkadaşlar tavsiyeleriniğz için teşekkür ederim.
Eldeki imkanlrala bunu sergileyecektik, okulda LCD TV olmadığını, projeksiyonla yansıtacağımı belirtmiştim. Bugün müdür bey TV den yapalım belki projeksiyon ileride işe yarar dedi, TV ise bildiğiniz tüplü TV. Görüntü kalitesi çok kötü olacak :(

Geri