Okul personeline ve öğrencilere anket hazırlama

Kodla Büyü

mu_korkmaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar formatörlüğün ve dersimizin durumu ile ilgili bir sürü sıkıntı mevcut. bunlardan söz etmek istemiyorum artık ancak yine de birşeyler yapmaya gayret etmek zorunda hissediyorum kendimi. En son Adıyaman daki arkadaşlarla Can Fatih hocamın öncülüğünde partileri dolaştık. daha sonra aynı dökümanları çeşitli sendikalara ilettim.
Son iki haftadır da idare ile ilgili sıkıntılar yaşamaktayım. Kendimi geri çektim okulda işim dışında herhangi bişeyle ilgilenmiyorum.
Okuldaki öğretmen ve öğrencilere hem dersimizin hem de kendimizin gerekli olduğunu ortaya çıkaracak bir anket hazırlamak istiyorum. Daha önce öğrencilere yönelik bir anket hazırlanmıştı. bu başlık altında ankete öncelikle öğretmenlere yönelik daha sonra öğrenci bazlı sorularımızı yazalım. bu sonuçları hem bize muhtaç olup hem de ezmeye çalışan idareye hem de dersimiz gereksiz diyenlere karşı kullanalım. yapacağınız önerileri bir başlık altında toplayıp döküman halinde paylaşacağım. yardımcı olacak olan duyarlı arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• t_a_70.jpg
    t_a_70.jpg
    11.2 KB · Görüntüleme: 730
Öğretmen ve öğrencilere sorulabilecek birkaç soru... :cry:

BT dersliğinden ne sıklıkla yararlanıyorsunuz?
BT öğretmeninden yardım alıyor musunuz?
Okulda BT öğretmenine ihtiyaç duyuyor musunuz?
Derslerinizde bilgisayarı ne sıklıkla kullanıyorsunuz?
Bilgisayar kullanırken karşılaştığınız sorunları nasıl çözüyorsunuz?... şimdilik bu kadar, umarım faydası olur... :)

erkna hocam teşekkürler.
sadece sorun yaşayan bizler miyiz? hadi biz niye gerekliyiz sorular gelsin

Hocam benim önerim internet kullanımıyla ilgili soruların yer alması. Çocuklar zamanının çoğunu sosyal paylaşım sitelerinde geçiriyor. Buda başarılarını düşürüyor. Çocuklara internetin doğru kullananımı (hatta ailelerine) öğretilmeli.

Günde ortalama kaç saat bilgisayar kullanıyorsunuz?
Bilgisayarı daha çok hangi amaçla kullanıyorsunuz?

ölçek
İnternet hayatımı kolaylaştırır
İnternet sitelerini rahatça dolaşırım
Eş zamanlı olarak insanlar ile görüşüp bilgi paylaşımında bulunabilirim
İnternet üzerinden kendimi daha rahat ifade ederim
İnternet üzerinden oyun oynamayı severim
İletişim için internet kullanmayı telefona tercih ederim
İnternet üzerinden bilgi araştırmak benim için zevklidir
İnternet üzerinden aradığım bilgiye kolayca ulaşabilirim
İnternet üzerindeki eğitim içerikli web siteleri yeterince bilgi içermektedir
İnternette araştırma yapmayı kütüphanelerde araştırma yapmaya tercih ederim
Ödev sitelerinden ödev indiririm
İnternet benim için önemlidir

Bence sorulması gereken en önemli sorulardan biri.
Dersine girdiğiniz öğrencilerin bilgisayar bilgisini yeterli buluyormusunuz.?
Verdiğiniz proje ödevleri ile ilgili kaliteli sunumlar hazırlayabiliyorlarmı?
Öğrencileriniz Araştırma nedir.Arama motorunu kullanarak doğru araştırma yapmayı biliyormu?

Bakanın öğrenciler bilg kullanmayı biliyor söylemine cevap olacaktır.

Birde şöyle bir soru olabilir.
Bilgisayar labaratuvarında en çok ne yapmaktan hoşlanıyorsunuz. oyun oynamak, ödevlerimi araştırmak,gündemi takip etmek vs
Burada da büyük çoğunluk oyun oynamak diyecektir.Benim öğrencilerimin %90 oyun oynamak istiyor öğleden sonraları araştırm ödeviniz için gelebilirisiniz fakat oyun oynatmıyacağım diyorum 1500 kişilik okulda 10 öğrenci gelmiyor araştırma yapmak için.

Hocam bence yök tez merkezindeki tezleri tarayarak uygun geçerli güvenilir anket bulabilirsiniz. O anketi uygulayıp makale haline getirebilirseniz, bilimsel dergilerde bile yayınlatabilirsniz. Kolay gelsin:)

Geri