Okul sitemize duyuru ekleme sorunu...

Kodla Büyü

esen32tr

Üye
Arkadaşlar, meb.k12.tr uzantılı sitemizi dreamweaver ile yapmaya çalışıyoruz.Bu konuda henüz emekliyoruz.Daha önce çok az joomla kullandık.Güncellemesi kolaydı,ama karışıktı.Duyru eklemek için mutlaka html bilmek yada dream ve frontpage gibi program kurmak şart mı?

Şöyle sitemize "devamını oku" şekline anasayfada kolayca güncelleyebileceğimiz bi yöntem yok mu?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Malesef hocam herşeyi manuel yapacaksınız en iyi ihtimalle flash +xml kullanacaksınız :-1:

Veya HTML editörünün kod kısmını değil de önizleme kısmını kullanacaksınız. Linkleri de aynı şekilde kodla değil de, editörün arabirimindeki seçeneklerle yapacaksınız.

Teşekkürler arkadaşlar, sanırım html editörünü okulada kurmak sorunumuzu çözecek.Cevaplarınız için teşekkürler..

arkadaslar hepimizin ortak sorunu okul siteleri,
ben dreemweaverda hazırlıyorum ama siteyi biraz değiştirmek hazır şablonlar kullanmak istiyorum fakat ne joomla ne de php benzeri şeyler hiç kullanmadım,
acaba MEB siteleri bunu destekler mi ve bana joomla konusunda yardımcı olabilecek var mıdır? :) hiç kullanmadım cunku

Hocam, anladığım kadarıyla dediğinizi yapmanız için iki yolunuz var. Birincisi iyi bir kod yazmak.. İkincisi joomlaya geri dönmek.

Düşünce olarak joomla daha kolay olur. Okula ücretli host alma şansınız varsa hiç beklemeyin derim. Joomla sadece pratikle alakalı. En azından bir şey olduğunda siz olmasınız bile okuldan birinin müdahale etme şansı olur ve istediğiniz yerden müdahele edebilirsiniz.

Eğer böyle bir şansınız yoksa meb.k12.tr kullanıyorsanız, önce sitenizi oluşturun. Birde duyuru.html diye bir sayfa oluşturun. Ana sayfanızda haber-duyuru bölümüne Sadece haberinizin ilk cümlesini anlaşılır ama yarım yazın. Yazıya lin verin. Duyuru sayfasına yönlendirin. Duyuru sayfasında da, son duyuru/haber en üste gelecek şekilde hazırlarsınız.
Ana sayfadaki haber duyuru bölümünü sayfa ilk açıldığı anda görülecek bir yere tablo halinde koyarsanız, hem düzenleyeceğiniz alanı html kodları içinde rahat görürsünüz, hem de sayfa kaymalarını en aza indirmiş olursunuz.

hocam bir site ile uğraşacaksan zaten html e biraz giriyorsun.Mecbur bilmek lazım.
Yada asp net de yapacaksın siteyi.Onda html e girme olayı diğerlerinden daha az.

BBNET
Geri