hocam katılımız için teşekkür ederim, buradakilerin hepsi önemli kriterlerdir belki ama benim için şuan "en" değerlisini bulmak önemli olangökalp' Alıntı:Anket çoktan seçenekli olsa iyi olurdu. 1,2,3 diyorum... Sadece 1'e tıklayabiliyorum...
işlevi ne olabilir okul sitesinin, okulu ve okuldaki kişileri tanıtmak? bunun için zengin içerik seçeneği işaretlenebilir diye düşündüm, değilse diğerleri kısmı var aklıma gelmeyenleri sizler onu işaretleyip burada diğerleri=x dir diyerek açıklayabilirdiniz...gökalp' Alıntı:bir kişi en sevdiklerine oy verirdi. Bence yine "en" değerlisini bulabilirdiniz.
sadece daha objektif olabilir diye düşünüyordum.
Birde işlevsellik olsa iyi olurdu?
DaMieN' Alıntı:Okul sitesi baz alınınca önce görsellik...
Zira içerik toplamda hemen hemen aynı. Öğretmenlerimiz, etkinliklerimiz, galeri, haberler vs vs...
Tasarıma bağlı olarak işlevsellik ve kullanım kolaylığı arkadan gelir...
haklısınız sanırım,tenten' Alıntı:öznellikokul sitesinde bu özellik nasıl ayırt edilebilecek?Kod:Fr. subjectivité Kişileri, nesneleri yazarın kişiliğine bağlı olarak, yazarın duygularına göre yansıtan anlatım özelliği, a. bk. nesnellik.
özgünlük daha doğru bir kavram olabilirdi.
iyi olanı yapayım dedim hepsi gitti yaaa(( neyse canınız sağolsun sonuçta anketin sağlığı için söylediniz fikrinizi teşekkür ederim)dijitalyerli' Alıntı:işlevselliğe gibi bi seçenek olsaydı daha da iyi olurdu
büyük siteler için; görsellik işlevselliğin yanında devede kulak kalırturanyum' Alıntı:Görselliği içerikle birlikte bir bütün olarak algılarım ve bu aynı zamanda sadeliği de yansıtır. Ve yine, sitenin işlevselliğinin bir kısmı grafik tasarımıyla belirlenir. Dolayısıyla görsellik diyorum.. 8)
Rüzgara Karşı'' Alıntı:büyük siteler için; görsellik işlevselliğin yanında devede kulak kalırturanyum' Alıntı:Görselliği içerikle birlikte bir bütün olarak algılarım ve bu aynı zamanda sadeliği de yansıtır. Ve yine, sitenin işlevselliğinin bir kısmı grafik tasarımıyla belirlenir. Dolayısıyla görsellik diyorum..
yarışmalarda genelde görselliğe dikkat ederler o ayrı konu. 1. böte kurultayında bizzat yaşamıştım bu durumu. joomla (teması bile hazırdı diye hatırlıyorum) ile yapılan bir site bile dereceye girmişti jurinin de bu alanda ne kadar bilgili olduğu apayrı bir konu )
karşıt görüşte olduğum ve okuduğum son mesaj sana aitti, o yüzden alıntı yaptımturanyum' Alıntı:Rüzgara Karşı'' Alıntı:büyük siteler için; görsellik işlevselliğin yanında devede kulak kalırturanyum' Alıntı:Görselliği içerikle birlikte bir bütün olarak algılarım ve bu aynı zamanda sadeliği de yansıtır. Ve yine, sitenin işlevselliğinin bir kısmı grafik tasarımıyla belirlenir. Dolayısıyla görsellik diyorum..
yarışmalarda genelde görselliğe dikkat ederler o ayrı konu. 1. böte kurultayında bizzat yaşamıştım bu durumu. joomla (teması bile hazırdı diye hatırlıyorum) ile yapılan bir site bile dereceye girmişti jurinin de bu alanda ne kadar bilgili olduğu apayrı bir konu )
Yorumunu yazarken neden benden alıntı kullandın anlamış değilim; sonuçta göreceli bir konu ve isteyen istediği yorumu yapabilir. Konu hakkında ne sen ne de ben bilir kişiyiz. Neyse..
Görsel intiba bence önemlidir. Bir ziyaretçi bir web sayfasına girdiği anda onu ilk etkileyecek olan öğe tasarımdır. Ama tasarım her şey demek değildir elbette. Tasarımı pek iyi olmayan ama birçok kişi tarafından öncelikli olarak kullanılan siteler mevcuttur ve bu siteler işlevselliği ile ön plana çıkmıştır. Ama kullanıcılar aynı görevi daha iyi bir tasarımla gören başka bir site bulduklarında bence tasarımı iyi olana yöneleceklerdir. Bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi, tasarım işlevselliğin içerisinde de yer alan bir konudur ve işlevsellik elbette önemlidir ama bu bir anket ve ben de keyfimin kâhyasıyla birlikte "tasarım" diyorum; kimse göreceli bir konu hakkında yapılan bu yorumu eleştiremez. Kaldı ki ben birçoğunuz gibi görselliği allı pullu web sayfaları, bevel & emboss kullanılarak abartılmış yazı veya butonlar, gereksiz karmaşalıktaki fontlar, uyumsuz renk kullanımları, amatörce biçimlendirilmiş imajlar vs. ile değil sadelik, kullanılabilirlik, erişebilirlik, navigasyon tasarımı, form tasarımı, renk uyumu vs vs diye uzatabileceğim kriterlerle değerlendiriyorum. Ayrıca tüm tasarım öğelerinin de sitenin amacına hizmet etmesi gerektiği görüşündeyim. 8)
hocam anlaşılan şu ki ,ikinizde bu konuda çok bilgilisiniz belki profesyonelsiniz, bilgilerinizi sunduğunuz için bende size şükranlarımı sunuyorum,varsa eklemek istedikleriniz sizleri zevkle dinlerim...Rüzgara Karşı'' Alıntı:karşıt görüşte olduğum ve okuduğum son mesaj sana aitti, o yüzden alıntı yaptımturanyum' Alıntı:Rüzgara Karşı'' Alıntı:büyük siteler için; görsellik işlevselliğin yanında devede kulak kalırturanyum' Alıntı:Görselliği içerikle birlikte bir bütün olarak algılarım ve bu aynı zamanda sadeliği de yansıtır. Ve yine, sitenin işlevselliğinin bir kısmı grafik tasarımıyla belirlenir. Dolayısıyla görsellik diyorum..
Yorumunu yazarken neden benden alıntı kullandın anlamış değilim; sonuçta göreceli bir konu ve isteyen istediği yorumu yapabilir. Konu hakkında ne sen ne de ben bilir kişiyiz. Neyse..
Görsel intiba bence önemlidir. Bir ziyaretçi bir web sayfasına girdiği anda onu ilk etkileyecek olan öğe tasarımdır. Ama tasarım her şey demek değildir elbette. Tasarımı pek iyi olmayan ama birçok kişi tarafından öncelikli olarak kullanılan siteler mevcuttur ve bu siteler işlevselliği ile ön plana çıkmıştır. Ama kullanıcılar aynı görevi daha iyi bir tasarımla gören başka bir site bulduklarında bence tasarımı iyi olana yöneleceklerdir. Bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi, tasarım işlevselliğin içerisinde de yer alan bir konudur ve işlevsellik elbette önemlidir ama bu bir anket ve ben de keyfimin kâhyasıyla birlikte "tasarım" diyorum; kimse göreceli bir konu hakkında yapılan bu yorumu eleştiremez. Kaldı ki ben birçoğunuz gibi görselliği allı pullu web sayfaları, bevel & emboss kullanılarak abartılmış yazı veya butonlar, gereksiz karmaşalıktaki fontlar, uyumsuz renk kullanımları, amatörce biçimlendirilmiş imajlar vs. ile değil sadelik, kullanılabilirlik, erişebilirlik, navigasyon tasarımı, form tasarımı, renk uyumu vs vs diye uzatabileceğim kriterlerle değerlendiriyorum. Ayrıca tüm tasarım öğelerinin de sitenin amacına hizmet etmesi gerektiği görüşündeyim. 8)
tasarımcı olmasam da tasarım kriterlerinin ben de farkındayım. şunu demek istiyorum ; büyük ölçekli web sitelerini düşünürsek programlama kısmı çok daha zahmetlidir. aradığınızı rahatça bulmanızı, bütün etkileşimi sağlar. 3-4 sayfalık bir tasarımla sitenin programlaması nasıl kıyaslanabilir ki.... kızmayın ama bunu tartışmak bile anlamsız geliyor bana...
konu hakkında bilir kişilik sözünü anlamadım hocam, ne demek istemiştin? o jurilerin yerinde olsaydım çok daha iyi bir seçim yapacağıma eminim.
Rüzgara Karşı'' Alıntı:karşıt görüşte olduğum ve okuduğum son mesaj sana aitti, o yüzden alıntı yaptımturanyum' Alıntı:Rüzgara Karşı'' Alıntı:büyük siteler için; görsellik işlevselliğin yanında devede kulak kalırturanyum' Alıntı:Görselliği içerikle birlikte bir bütün olarak algılarım ve bu aynı zamanda sadeliği de yansıtır. Ve yine, sitenin işlevselliğinin bir kısmı grafik tasarımıyla belirlenir. Dolayısıyla görsellik diyorum..
yarışmalarda genelde görselliğe dikkat ederler o ayrı konu. 1. böte kurultayında bizzat yaşamıştım bu durumu. joomla (teması bile hazırdı diye hatırlıyorum) ile yapılan bir site bile dereceye girmişti jurinin de bu alanda ne kadar bilgili olduğu apayrı bir konu
Görsel intiba bence önemlidir. Bir ziyaretçi bir web sayfasına girdiği anda onu ilk etkileyecek olan öğe tasarımdır. Ama tasarım her şey demek değildir elbette. Tasarımı pek iyi olmayan ama birçok kişi tarafından öncelikli olarak kullanılan siteler mevcuttur ve bu siteler işlevselliği ile ön plana çıkmıştır. Ama kullanıcılar aynı görevi daha iyi bir tasarımla gören başka bir site bulduklarında bence tasarımı iyi olana yöneleceklerdir. Bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi, tasarım işlevselliğin içerisinde de yer alan bir konudur ve işlevsellik elbette önemlidir ama bu bir anket ve ben de keyfimin kâhyasıyla birlikte "tasarım" diyorum; kimse göreceli bir konu hakkında yapılan bu yorumu eleştiremez. Kaldı ki ben birçoğunuz gibi görselliği allı pullu web sayfaları, bevel & emboss kullanılarak abartılmış yazı veya butonlar, gereksiz karmaşalıktaki fontlar, uyumsuz renk kullanımları, amatörce biçimlendirilmiş imajlar vs. ile değil sadelik, kullanılabilirlik, erişebilirlik, navigasyon tasarımı, form tasarımı, renk uyumu vs vs diye uzatabileceğim kriterlerle değerlendiriyorum. Ayrıca tüm tasarım öğelerinin de sitenin amacına hizmet etmesi gerektiği görüşündeyim.
tasarımcı olmasam da tasarım kriterlerinin ben de farkındayım. şunu demek istiyorum ; büyük ölçekli web sitelerini düşünürsek programlama kısmı çok daha zahmetlidir. aradığınızı rahatça bulmanızı, bütün etkileşimi sağlar. 3-4 sayfalık bir tasarımla sitenin programlaması nasıl kıyaslanabilir ki.... kızmayın ama bunu tartışmak bile anlamsız geliyor bana...
konu hakkında bilir kişilik sözünü anlamadım hocam, ne demek istemiştin? o jurilerin yerinde olsaydım çok daha iyi bir seçim yapacağıma eminim.
...storm' Alıntı:bilgilendirme için teşekkürler barbaryan hocam, yarışma bahane yeni,sıfırdan yapılan bir site için kriterleri görmek istedim, çalışmalarım sadelik ve farklılık olarak devam etmekte...
bir de birşey sormak istiyorum bu çerçevede,
site de fazladan bir nokta bile olsun istemiyorum, bu bağlamda genelde sitelerin en altında olan mebin bağlantı resimleri (haydi kızlar okula,internet ihbar hattı... vs) sitemde olmak zorunda mı?zorundaysa sadece anasayfada yayınlasam yeterli mi?
ve sitedeki saatler takvimler,ne kadar kullanıyordur ki!
şimdi bunların olması/olmaması
SADELİK MİDİR?(olmazsa sade bir görüntü olacak)
İŞLEVSELLİK MİDİR?(olursa bir artı bir artıdır işlev olarak)
GÖRSELLİK MİDİR?(olursa çok güzel uyum sağlayanlar var göze hoş gelecek)
ZENGİN İÇERİK MİDİR?(olursa içerik zenginlik kazanmış olacak az da olsa, ama işlev ile çelişecek)
KURALLARA UYMA MIDIR? (sadece olması gerektiği için olması mıdır)
biri için olması gerekirken diğeri için olmaması gerekiyor, anlatmak istediğim aşağı yukarı buydu, fakat bu nasıl paradoks çıkamadım içinden ve ÖZNELLİKTE son kararım olacak, kafama göre sadece düşüncelerimi yansıtan bişey olacak sanırım, bir ressamın resmi bi bestecinin bestesi gibi, yani bir sanat gibi...
eee bize ne bundan dermisiniz,yok yok demezsiniz, fikirlerinizi söylersiniz paylaşılacak dimi...
BaRBaRYaN' Alıntı:...storm' Alıntı:bilgilendirme için teşekkürler barbaryan hocam, yarışma bahane yeni,sıfırdan yapılan bir site için kriterleri görmek istedim, çalışmalarım sadelik ve farklılık olarak devam etmekte...
bir de birşey sormak istiyorum bu çerçevede,
site de fazladan bir nokta bile olsun istemiyorum, bu bağlamda genelde sitelerin en altında olan mebin bağlantı resimleri (haydi kızlar okula,internet ihbar hattı... vs) sitemde olmak zorunda mı?zorundaysa sadece anasayfada yayınlasam yeterli mi?
ve sitedeki saatler takvimler,ne kadar kullanıyordur ki!
şimdi bunların olması/olmaması
SADELİK MİDİR?(olmazsa sade bir görüntü olacak)
İŞLEVSELLİK MİDİR?(olursa bir artı bir artıdır işlev olarak)
GÖRSELLİK MİDİR?(olursa çok güzel uyum sağlayanlar var göze hoş gelecek)
ZENGİN İÇERİK MİDİR?(olursa içerik zenginlik kazanmış olacak az da olsa, ama işlev ile çelişecek)
KURALLARA UYMA MIDIR? (sadece olması gerektiği için olması mıdır)
biri için olması gerekirken diğeri için olmaması gerekiyor, anlatmak istediğim aşağı yukarı buydu, fakat bu nasıl paradoks çıkamadım içinden ve ÖZNELLİKTE son kararım olacak, kafama göre sadece düşüncelerimi yansıtan bişey olacak sanırım, bir ressamın resmi bi bestecinin bestesi gibi, yani bir sanat gibi...
eee bize ne bundan dermisiniz,yok yok demezsiniz, fikirlerinizi söylersiniz paylaşılacak dimi...
Sponsor bağlantılarla ilgili kişisel fikrim OLMASADA OLUR ama illa olacaksa bbnet şablonundaki gibi 2-3-4 satır şeklinde olmamalı. altta kötü ve iyi kullanımına örnek verdim. iyi dediğim bile 2 satırda yapılmış daha iyilerini de görüştüm ama ilk bunu gördüğüm için bunu gösterdim. TEK SATIRDA KAYAN YAZI şeklinde kullanılması yeterli BENCE
...
kötü örnek
http://arpacayirio.meb.k12.tr/
..
iyi örnek
http://www.gal09.meb.k12.tr/
...
hava durumu, saat, yol durumu, bugünkü kahve falınız, burcunuz vb... herşey BENCE GEREKSİZ...