okul sitesini güncelleyemiyorum

Kodla Büyü

durs

Aktif Üye
Arkadaşlar son birkaç gündür okul sitemi güncellemeye çalıştığımda
Yanıt: 220 MEB FTP SERVER...
Komut: USER 715541
Yanıt: 331 Password required for 715541.
Komut: PASS *********
Yanıt: 530 Login or Password incorrect.
Hata: Kritik hata
Hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor
hatasını alıyorum.
Ftp adresine giriş yapabilen var mı?

hem explorer da hem de filezilla da hemen açıldı benim hesap. sorun yok yani. hata mesajlarınızı araştırın biraz hocam. anlamadım ben bişey valla

MEB de sorun yok hocam, aldığınız hata Yanlış K.Adı veya Şifre hatası. K.adı ve Şifrenizin doğruluğundan emin olunuz...

schumix' Alıntı:
MEB de sorun yok hocam, aldığınız hata Yanlış K.Adı veya Şifre hatası. K.adı ve Şifrenizin doğruluğundan emin olunuz...

Hocam kullanıcı adı okul kodu zaten. Şifreyi de meb web adresi yönetim panelinden kontrol ettim hatta yeniden oluşturdum.

durs' Alıntı:
hatasını alıyorum.

hocam filezilla kullanın hiçbir problem çıkmaz meb ftp ile uğraşmayın

md4483' Alıntı:
durs' Alıntı:
hatasını alıyorum.

Filezilla kullanıyorum zaten

MEB IN TEKNİK DESTEK KISMINDA ŞU KONU BAŞLIĞINA YER VERİLMİŞ

FTP bağlantısı kuramıyorum. Şifre hatalı mesajı veriyor.
Internet Explorerdan kullanıyorsanız ve bağlanmada güçlük çekiliyorsanız edilgen ftp kullan seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol ediniz. Bilgisayarınızda 21 portunu kısıtlayan firewall yazılımı yada virüs programı var ise sorun ondan kaynaklanıyor de olabilir.
Internet Explorer harici başka bir Ftp programı kullanınız. Tüm bunları yaptıktan sonra eğer problem devam ediyorsa aşağıdaki form aracılığı ile bizimle irtibat kurunuz.

Güvenlik duvarını virüs programını devre dışı bıraktım, explorer ile de filezilla ile de denedim yok yine de giremiyorum

Hocam büyük küçük harf'e dikkat edin , şifreyi kopyala-yapıştır ile değil de elle yazarak deneyin... Bunlar da olmazsa web yönetim panelinden girip şifremi unuttum seçeği ile şifrenin mail adresinize gelmesini sağlayın. Bu şekilde geçerli parolanın gerçekten sizin yazmış olduğunuz parola olup olmadığını, sistemin sizin yazmış olduğunuz parolayı kaydedip kaydetmediğini kontrol etmiş olursunuz.

Ayar sorunu değil kullanıcı adı veya şifre yanlış diyor.

Şifrenizde türkçe karakter kullanmamaya dikkat edin. Nedeni bu olabilir.

Arkadaşlar sorun şifre ve kullanıcı adı ile ilgili değil. Ya da büyük küçük yazılması kopyala yapıştır yapılması ile de ilgili değil. Kontrol panelinde şifremi unuttum deyince mail atmadan direk olarak gösteriyor zaten şifreyi. Şifre değişikliği de yaptım panelde hemen şifrenin değiştiğini de görebiliyorum. Bilmiyorum server ile ilgili bir problem diye düşünüyordum. Sizlerin girebildiğini öğrenince paylaşmak isteddim çıkamadım işin içinden

bende de bu hata mesajı veriyor. hata mesajını türkçeye çevirdiğimizde kullanıcı adı ya da parola hatası olması gerekiyor ancak defalarca denedim kopyala yapıştır da yaptım yine olmuyor yine olmuyor. destek menüsündeki ayarları da yaptım. kendi okulumun ftp'sine girebiliyorum ama yibo'nunkine giremiyorum. sorunu çözebilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi. destek bölümüne yeni mesaj attım bakalım onlar ne diyecek...

durs' Alıntı:
md4483' Alıntı:
durs' Alıntı:
hatasını alıyorum.

birçok program kullandım sonuca ulaşamadım çözüm önerisi olan yok mu aynı programda başka okulunkine giriyorum ancak kendi okulumda yukarıdaki hata ile karşılaşıyorum çözüm bulabilen var mı ???

Filezilla kullanıyorum zaten

arkadaşlar bendede ikide bir buzak bilgisayarla bağlantı hatası diyor birtürlü güncelleyemiyorum sitemi.lutfen yardımedın...ne yaptıysam olmuuyor.baska bılgısayardan abskaları guncellıyor ama ben guncelleyemıyorum.lütfen yardım

delireceğim. haftalardır ben de aynı sorundan muzadiribim. resim felan eklerken hep işlem yarıda kalıyor.

Okulumun sitesini sorunsuzca yöneteyim, yayınlanma ile ilgili sorunlarım olmasın diyorsanız paralı hostinge geçiş yapmak en doğrusu.Gördüğünüz gibi bu sorunlar MEB serverlerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor.Okulunuzdaki yöneticilere durumu anlatın ve geçin özel hostinge... Buradan istediğiniz yardım ne için varmı aramızda MEB server yetkilisi?

ftp den ben de giremiyordum bir program kullandım ve hallettim :)
Programın adı "filezilla" ..kullanmak isteyenlere tavsiye edilir..

bende filezilla yükledim oldu ama ie neden olmuyor?uzun zamandır ie da sorun var :(

file zilla kurdum, giriş yaparken sunucu kısmına ne yazacağız. ftpmeb de sadece kullanıcı adı ve şifre yazılıyordu.

Ben de cut ftp ve file zilla da var ikisiylede uzun zamandır giremiyorum. sorun neden kaynaklanıyor mebden mi bizden mi ?

filezilla kullanıyorum,şifreyi meb k12 den yeniden ürettirdim. Ancak bende de program şu hatayı veriyor.

Durum: ftp.meb.k12.tr için adres çözümleniyor
Durum: 212.175.170.116:21 bağlantısı kuruluyor...
Durum: Bağlandı, hoşgeldin iletisi bekleniyor...
Komut: USER 306717
Yanıt: 331 Password required for 306717.
Komut: PASS *************

gules84' Alıntı:
filezilla kullanıyorum,şifreyi meb k12 den yeniden ürettirdim. Ancak bende de program şu hatayı veriyor.

Durum: ftp.meb.k12.tr için adres çözümleniyor
Durum: 212.175.170.116:21 bağlantısı kuruluyor...
Durum: Bağlandı, hoşgeldin iletisi bekleniyor...
Komut: USER 306717
Yanıt: 331 Password required for 306717.
Komut: PASS *************

şifre yanlış diyor hocam.

BBNET
Geri