Okul sitenize girmeniz gereken içeriği girip, keyfinize bakın. Sıralamaymış, ziyaretçi sayısıymış bunlara takılmayın.
Geçen yıl da bu konuları tartışmıştık. Ben de geçen yıl başında siteyle biraz ilgileneyim de sıramızı artırayım dedim. Neredeyse her gün içerik girdim. Gerçekten de sıralamamız yükseldi. İlçe'de 10. sıraya kadar yükseldik. Ama ne yaparsam yapayım, önümüzdekileri geçmek mümkün olmadı. Önümüzdeki siteleri incelediğimde içerik olarak bir üstünlükleri yoktu. Hatta güncel bile değildiler.
Sonra bir gün ülke sıralamasında bizim birkaç sıra önümüzde olan ama adresi dahi olmayan (örneğin kurumkodu.meb.k12.tr) bir okulun sitesine tıkladım. Buraya dikkat, sitede hiç bir içerik yoktu yani sadece kurum koduyla site açılmış ve bizim sitenin önündeydi. O anda şimşekler çaktı ama yine de ulan bir hata vardır diye düşündüm.
Sonraki günlerde de içerik girmeye çalıştım, hatta öğrencilerin de girmelerini sağladım. Ama ne yaparsam yapayım sitenin sıralaması ilerlemedi. O arada bildiğiniz gibi öğrenciler boş kaldıklarında oyun arayışına giriyorlar. MEB oyun diye aratıp, okul sitelerinin içerisinde gizli olan sayfalardaki flash oyunlarını oynuyorlar.
Bir gün öğrencinin oyun açtığı siteye bir baktım, bizim ilçede bir okul ve sayfanın izlenme sayısı sizce kaçtı, 6 milyon (6.000.000). İşte o anda her şey anlam kazandı. Birçok şeyimizde olduğu gibi hilesiz bir şey yapılamıyor.
Bu nedenle mesajımın ilk cümlesinde yazdığımı yapıyorum. Hatta artık site işlerini yapmıyorum. Günde ancak 20-30 kişinin girdiği bir site için saatler harcamaya değmeyeceğine karar verdim.