Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi Eğitim

Kodla Büyü

vex_alex

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eskişehir Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf YILDIRIM'ın gerçekleştirmiş olduğu eğitim araştırması kitap olarak basılmıştır.

Eskişehir Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf YILDIRIM, Yüksek Lisans eğitimini tamamladığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans programında yapmış olduğu araştırma çalışması "Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi Eğitim" kitap olarak basıma kabul edilmiş ve yayınlanmaya başlamıştır.

Kitap Özeti:
Bu araştırma okul yöneticileri ile öğretmenlerin hizmet içi eğitim etkinlikleri hakkındaki görüşlerini ve görüş farklılıklarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Nitel verilerin elde edilmesinde veri toplama aracı olarak açık uçlu anket görüşme formları kullanılmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Tema ve alt temalar oluşturulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunu, Eskişehir merkez ilçelerde görevli ve son bir yıl içinde mahalli ve merkezi hizmet içi eğitim etkinliklerine katılmış 10 müdür, 10 müdür yardımcısı ve 20 öğretmen oluşturmuştur. Araştırma 2013–2014 öğretim yılı birinci döneminde gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda okul yöneticileri ve öğretmenlerin hizmet içi eğitim etkinliklerine katılım amacı, hizmet içi eğitimlerin mesleki becerilerin gelişmesindeki katkıları, hizmet içi eğitimlerde karşılaşılan sorunlar ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri, katılmak istenilen konularda yöneticilik statüsünden kaynaklı benzerlikler yanı sıra bazı sonuçlarda farklılık olduğu tespit edilmiştir.

Kitabın İnternet Erişim Adresi:
https://www.turkiye-alim-kitaplary....ve-Oeğretmen-bakış-açısıyla-hizmet-İçi-eğitim

Ekli dosyalar

• KitapKapağı.jpg
    KitapKapağı.jpg
    95.4 KB · Görüntüleme: 1,105
Hocam bende tebrik ederim. Ancak kitabın fiyatı biraz yüksek değil mi?

Re: Ynt: Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi E

Tebrik ederim Yusuf hocam. Cogu akademisyenim deyip yatanlara tas cikartiyorsun...

Hocam tebrik ederim ama bencede fiyatı baya pahalı korsanı cıkınca pdf olarak indiririz artık :-)

sesumut' Alıntı:
Hocam bende tebrik ederim. Ancak kitabın fiyatı biraz yüksek değil mi?

Türkiye şartlarında dediğiniz gibi ister öğretmen ister akademisyen olsun kitabın değeri yüksek. Ancak inanın bu değerin belirlenmesi tamamen kontrolüm ve isteğimin dışında gerçekleşti. Keşke herkesin satın alabileceği kadar uygun bir değer olsaydı.

Re: Ynt: Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi E

ibrahimes' Alıntı:
Tebrik ederim Yusuf hocam. Cogu akademisyenim deyip yatanlara tas cikartiyorsun...

Değerli hocam teşekkür ederim. Ben hep şunu derim; insanın içinde olacak. Çoğu akademisyen dediğiniz ve yattığını ileri sürdüğünüz ve bizlerin de bildiği o kişiler, bu işi zorunda oldukları için yapıp, ailesi üniversitede öğretim üyesi olup da ancak o yerlere gelebilen kişilerdir.

Hakkı ile bir yerlere gelip de tırnağı ile dişi ile çalışan arkadaşlar da olsa, öğretmenlik ve akademisyenlik yürekten yapılacak bir iş.

Benim bir Dr, Doç veya Prof. sıfatım yok. Hatta akademisyen olmak için başvurduğum üniversitelere bile yeterli görülüp akademisyenlik sıfatı kendisine layık görülmeyen bir araştırma gönüllüsü olarak yaptığım kendimce amatör çalışmaları önce sevdiğim için, önce kendim için severek yapıyorum. Yaptıklarımdan da ekonomik bir çıkar elde etmiyorum hatta beklentim bile yok. Bu kitap ile çok da bir kazanç elde etmeyeceğim. Ancak yaptığım çalışmaların değer görülüp basılması kadar beni manevi yönden tatmin eden bir şey yok.

Saygılarımla,
Yusuf

myesil' Alıntı:
Bence pdf olarak dağıtsanız daha faydalı olacak.

Değerli meslektaşım,

Bunu yapmam kabul etmiş olduğum yasal yaptırımlara maruz kalmama neden olmasa, bu isteğinizi inanın zevkle yerine getirirdim.

Bir insanın manevi yönden tatmin olacağı en gururlu histir eserinin paylaşılması ve okunması. Dediğim gibi maddi beklentiler içinde olmadım, kitabım basılsın da para kazanayım diye. Benim de basılı bir kitabım var diyebiliyorum eşime dostuma göğsümü gere gere!

agamuratcelebi' Alıntı:
gurur verici başarılarınızın devamını dilerim.

Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. İnsanın dikili bir ağacı olması, kalıcı bir eser bırakabilmesi, adınızın siz göçüp gittikten sonra bile dillere pelesenk olması, görüş ve düşüncelerinizin insan kararlarında iyi yönde etkili olması ve iyiliklere, güzelliklere sebep olması çok güzel. Rabbim herkese nasip etsin.

Saygılar, selamlar...
Yusuf

Geri