Okula 3d Yazıcı bütçe 15 bin tl

Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar okula 3d yazıcı alma düşüncemiz var. bütçe 15.000 tl ne önerirsiniz? sıkıntısız kaliteli

bu yazıcıyı isterseniz inceleyin. Bütçeniz düşük, kapalı kasa bir yazıcı almanız zor. Bütçeyi yükseltebiliriz derseniz Bambu Lab A1 popüler bir yazıcı.

Okula kapalı kasa şart değil bence. Kapalı kasa olacaksa da yine bambu lab öneririm. Okul için A1 yeterli olur bence:
Bambu Lab A1
Bütçe esnetilebilir ise de bunun AMS li combo modeli alınabilir.

creality den şaşmayın bence upgrade si kolay. Yedek parça bulmak kolay. Tr piyasasının %95 i adamlarda.
creality k1 mesela muazzam.

Hafta sonu şöyle bir 20.000 altı cihazlara baktım. Gerçi Creality Ender 3 V3 (15.000 TL), Ender3 V3 Plus (18-19.000 tl), Bambu Lab A1 (15.000) olmak üzere 3 modele yoğunlaştım.
Bu yazıcı modelleri genellikle birbirine benziyor. Zaten 20.000 altında kapalı kasa bulmak ancak ikinci elde mümkün (ki bu seçenek de düşünülebilir bence).
3 model de benzer hızlar sunuyor. V3 Plus 30x30x33 cm baskı alanıyla beni cezbetti açıkçası. Diğer iki modelde 22x22x25 cm boyutta yazılabiliyor.
Wifi ile yazdırma, dokunmatik ekran vb. özellikler hepsinde var.
Burada en önemli konu yedek parça ve teknik destek, dokümantasyon vb. farklar bence. Creality en geniş desteğe sahip ve yedek parça konusunda daha yaygın ve uygun fiyatlı çözümler sunuyor.
Bambu lab'dan beni soğutan yedek parça fiyatları oldu. En basitinden nozzle'ı 900 TL gibi bir fiyata sahip, creality'de 100-150 TL ye almak mümkün. Yazıcılar 0.4 nozzle ile geliyorlar ama ilerleyen zamande 0.6, 0.8 nozzle'da kullanmak istiyorsun. Bambu A1 burada benim için sıkıntı.
Şahsen ben alacak olursam Ender 3 V3 Plus modelini alırdım. Geniş yazma alanı ve yedek parça bulma konuları tercih sebebim olurdu.
Kapalı kasa için ise https://www.robo90.com/creality-k1c-3d-yazici yazıcısı 25.000 tl fiyatıyla göz kırpıyor.

Ender3 V3 Plus Aldık yaklaşık 1.5 ay önce kullanımı kolay fakat aldığınız yere dikkat edin. Biz internetten bi siteden aldık ürün güç kartı değiştirilmiş yereldeki servis bilgisi ile öğrendik. Anakart fan soketini takmayı unuttukları için ortaya çıktı olay. Ama iade etmedik. kullanımı basit. tablası geniş olması avantajlı

Okula kapalı kasa şart değil bence. Kapalı kasa olacaksa da yine bambu lab öneririm. Okul için A1 yeterli olur bence:
Bambu Lab A1
Bütçe esnetilebilir ise de bunun AMS li combo modeli alınabilir.

bence de A1. fazlasıyla yeterli bir yazıcı okul için.

Bambu Lab A1 var bende çok güzel yazıcı tavsiye ederim

Biz de 3D yazıcı alma arefesindeyiz. Kapalı kasa olsun soğutmalı vs iyi bir şey alalım derken Bambu Lab P1S (yaklaşık 30bin) ve Bambu Lab X1-Carbon (yaklaşık 50bin) modellerine baktım. Bu modeller gereksiz mi olur hocalarım okul için. Bu 2 model arasındaki farklar nedir? İkisi de gereksiz Bambu Lab A1 (yaklaşık 16bin) mi al derseniz? Kullanan arkadaşlara sormak isterim, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Biz de 3D yazıcı alma arefesindeyiz. Kapalı kasa olsun soğutmalı vs iyi bir şey alalım derken Bambu Lab P1S (yaklaşık 30bin) ve Bambu Lab X1-Carbon (yaklaşık 50bin) modellerine baktım. Bu modeller gereksiz mi olur hocalarım okul için. Bu 2 model arasındaki farklar nedir? İkisi de gereksiz Bambu Lab A1 (yaklaşık 16bin) mi al derseniz? Kullanan arkadaşlara sormak isterim, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Kapalı kasa modelleri sadece ABS vb. kapalı kasa gerektiren malzemeler basacaksanız gerekli. PLA ve PETG için kapalı kasa gerekli değil, ki okulda en çok ve muhtemelen sadece bunları basarsınız. O fiyat farkının size ciddi bir getirisi olmaz yani. Aynı paraya iki tane A1 alırsınız.

Kapalı kasa modelleri sadece ABS vb. kapalı kasa gerektiren malzemeler basacaksanız gerekli. PLA ve PETG için kapalı kasa gerekli değil, ki okulda en çok ve muhtemelen sadece bunları basarsınız. O fiyat farkının size ciddi bir getirisi olmaz yani. Aynı paraya iki tane A1 alırsınız.
Haklısınız hocam, belki ilerde açık kasada kullanılmayan filament kullanırız diye + laboratuarda basım aşamasında çocuklar müdahalede bulunamasın diye + koku ve ses izolasyonu için kapalı kasa daha iyi olur diye düşündük.

Geri