Okula Başlama Yaşı 5 Oluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bbbbb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ilköğretim öğretmenleri daha iyi bilir tabi ama beş yaşında başlamak daha mı yararlı ki acaba? daha yararlıysa bunca yıl neden beklenmiş? ülkemizin gençleri, çocukları kobay oldular artık iyice. doğrusu ben bir anne olarak tereddüt içindeyim. bu yeni sistem bizim çocuklarımıza denk gelecek. belki birçok çocuk düşünmeden, altyapısı oluşturulmadan atılan bu adım yüzünden sıkıntı çekecek.

samimiyetle söylüyorum çok yerinde bir karar... 7 çok geçti.
ancak birinci sınıf öğretmenleri ya iki kişi derse girmeli ya da iki maaş vermeliler.
Nedir bu avrupa özentisi anlamadım.

Yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum çocuklarımızın kas gelişimleri açısından 7 yaşının uygun olduğu kanaatindeyim.Bilgisayar Öğretmeni olarak bu şekilde düşünmemin sebebi ise Eşim sınıf öğretmeni ve tayinlerimizden dolayı son 3 yıldır 1. sınıf okutuyor. :)

her çocuk 5 yaşında 1.sınıfı kaldıramaz. böyleleri bir sene geç başlayabilir, sorun çıkmaz sanırım. ama kapasitesi ve kas gelişimi iyi olan çocuk için çok iyi. boşuna bir sene kaybetmeyecek

bence formal eğitim 40 günlükken başlasın 40 yaşına kadar mecburi devam etsin 10+10+10+10 şeklinde olabilir. Böylelikle işsizlik sorunu da ortadan kalkar 3. 10'luk dilimde de 1 sene askerlik olsun aradan o da çıksın. devlet dairelerinde göreve başlama yaşı en son 41 olsun. Girdin girdin giremedin özel sektörde bulabilirsen bir iş bulursun. emeklilik yaşı 80 olsun geriye dönük ödeme yapmak isteyenler nasıl yapar bilmiyorum ama 40 yıllık ödeme yapsın (40 yıllık prim şartı konsun). Temelli işin suyu çıktı, yarış atı mı yetiştiriyoruz insan mı belli değil. O yaşta çocuk minnacık bi şey. Nasıl ders anlayacak nasıl karnını doyuracak nasıl oyun oynayacak. Mart ayında birinci sınıf öğrencilerinden okuma beklentisi içine giriliyor, bunu başaramayan sınıf öğretmeni başarısız kabul ediliyor. Şu sorunun sorulması lazım okumayı öğrettiğimiz çocuk daha sonra okumaya devam edecek mi?
Bilgi ile doldurduğumuz çocuklar bu bilgileri hayatlarında kullanabilecek mi veya bu bilme durumu süreklilik arz edecek mi? Nereden baksan tutarsızlık. Emekler, yatırımlar, boşa geçen yıllar. Bomboş bir nesil. Bilmiyorum belki biraz fazla karamsar bir tablo oldu. Kafam dumanlı kusura bakmayın

Geri