okula bilgisayar sistemi

Kodla Büyü

serserised

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okula her sene 3 tane sıfır laptop alıyoruz. 4 sene sonunda ise anakartlar başta olmak üzere laptoplar arıza veriyor ve nerdeyse laptop fiyatına geliyo tamir. geçen bi internet kafede bi sistem gördüm adam 1 tana anamakina koymuş kafeye diğer 20-30 makinaya ise sadece monitor fare ve klavye koymuş. tüm bu masalar ayrı ayrı sitemi çalıştırıp ayrı ayrı oyun net oynayabiiyordu. ve tek kasa ile hallediyodu bu işi.bu hoşuma gitti ve böyle bi sistemi okula kurmak istedik. internet kafeci yeni çıkan oyunu bile oynatabiliyordu. nasıl bi sitem kurmuş anlamadım internet cafeyide nerde gördüm hatırlamıyorum ki gidip sorayım. nedir böyle bişey nasıl yapılabilir. hem maliyet açısından hem kullanışlılık açısından işime yarar diye düşünüyorum bilen bi arkadaş yardımcı olabilirmi.

Hocam tek bır kasaya diyelimki 10 tane monitör baglanıyor. 10 tane monitör yanı 10 tane kullanıcı demek ana makınaya 10 farklı kullanıcı oluşturuluyor. monitörlerin arkasında da switch gibi birşey var ethernet kablosuyla her monitör ana makinaya bağlanıyor. Ben de bir yerde gördüm bu sistemi gayet guzel ama ana makınanızın cok saglam olması lazım son sıstem.

para konusunda sorunumuz yok her sene 5 para etmez 3 laptopa 5000 lira verince anlamı kamıyo sadece ben deil başka bi okulda sistemi beğendi yapabilrsek oda aynını yapacak. bu kkonuda fikir alabileceğim bir yer varmı.

Neden illa lap-top alıyorsunuz ki? Ortalama sistem bir kasa alsanız - kdv indirimiyle beraber 500 liraya mal olur size, ve o kasa da rahat 5 sene götürür.. Arıza da vermez kolay kolay.. İllaki siz de düşünmüşsünüzdür bunu ama ben olsam kasa dan şaşmazdım.

Sizin bahsettiğiniz sistem bu olamalı. AğBilgisayarları :idea:

2008 yılında özel bir okulu gezerken raslamıştım bu sisteme. Biraz araştırmıştım o zamanlr

Ncomputing Erişim Cihazları Nasıl Çalışır?

NComputing çözümü ile her kullanıcının kendi monitörü, klavyesi, mouse ve hoparlörü vardır. Bu çevre donanımları doğrudan bir bilgisayara bağlanmak yerine küçük NComputing Erişim Cihazlarına bağlanırlar. Erişim Cihazları yüksek performanslı User eXtension Protokolünü (UXP) kullanarak Ethernet (L Serisi),USB(U Serisi) veya doğrudan (X Serisi) aracılığı ile terminal servis yazılımına bağlanırlar.

NComputing terminal servis yazılımı bilgisayarın kaynaklarını bağımsız oturumlara böler ve kullanıcıların eş zamanlı çalışmasını sağlar. NComputing ve dojop Teknoloji bu yüksek teknolojiye sahip çözümü Türkiye'de müşterilerine en uygun fiyatlar ile sunmaktadır. Bütün bu çözümün en büyük avantajı ise bilgi işlem çalışanlarının ve son kullanıcıların özel bir eğitime ihtiyacı olmamasıdır. Çünkü bu çözümün kurulumu kolay ve standart bilgisayar uygulamaları ile uyumludur.

http://www.dojop.com.tr/default.aspx bu siteden ayrıntılarına bakabilirsin.

İyi güzel fiyatlar da uygun, fakat her yıl uprage fiyatı vermekle aynı hesaba gelmezmi bu durum.

NetPC kavramı 1996-1997 yıllarında bile konuşuluyordu hatta uygulamaları bile vardı ama azdı. Eski bir fikir ama yeni teknoloji imkanları ile oldukça uygun fiyatlara son sistem lab kurmak mümkün. Tek merkezden güncellenen güvenlik yazılımları, office yazılımları sayesinde pratiklik de sağlıyor. Bir arkadaşım bir markayı vermiş o ve benzeri firmalar da google amcaya sorulabilir.

bir bilgisayar alsam her sınıfa ki denedim makinaların için öğrenciler açıp malzemeleri çaldı. eğer tek bir kasa olursa arkadaşın dediği gibi tek bir yere bir yazılım yükle hepsi kullansın. masrafı tek makinaya yap. programı tek makinaya kur. herkes gelipte makinam bozuldu format at bunu kur yok benim makina nete yavaş bağlanıyo derdi olmaz diye düşündüm gördüüğm kadarı ile güzel bi çözüm bi bakmak lazım fiyatlarına ve tahminen 2 yıl laptop alana kadar bu sistem kendi kurtarır fiyat olarak hem öğrenmiş oluruz. hemde dünya kadar tamir parası vermeyiz.

her sene velilierden öğretmen arkadaşlara öğrenciler için kullansın diye laptop alınırsa bal gibi oluyo anlatamadım gerek yok diye. bari bu şekilde masraf etmeyiz fazla bi şekilde bozulsada tek makinada arıza çıkar her yıl upgradeye ihtiyaç yok bi aldığım makina bayağı götürür diye düşünüyom sonuçta oyun oynatmayacam bir cs4 veya yeni versiyonlar mebden gelişine bağlı office windows felan başka ne olsun

Geri