Okula Fax Cihazı Alacağız

Kodla Büyü

omurilik

Aktif Üye
Arkadaşlar okula fax aleti alınacak ama hiçbir fikrim yok, pek umudum yok ama bir fikri olan var mı? Şu tarayıcı+fotokopi makinası+yazıcısı olan bir şey mi alsak aşağıdaki linkteki gibi;
http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-off ... tegoryId=4
yoksa şöyle normal bir şey mi olsa?
http://www.hepsiburada.com/Liste/olivet ... yId=288358

ama bilemiyorumki kullanmadan da... ilk linktekinde biri "fax/voice detection" özelliği yok demiş, bu ne demek acaba hattı bi faksa bi telefona mı bağlayacağız, tek hat var da...

hocam biz ilkinden bizim müdüre aldık güzel kullanışlı tabi kartuş bitiyor çabuk renkli faks çekiyor alıyor.
nasıl yapıcağınıza gelince ilk makinade hp de 2 adet telefon kablosunu takabileceğiniz yer var. Birine doğrudan telefon hattını bağlıyacaksınız diğerini telefona bağlayacaksınız böylece hem tel hemde faks kullanılabilir.sonra usb kablosundan pc ye bağlayıp normmal yazıcı kurar gibi kuracaksınız.Kullanımı ise oldukça basit ister makinanın üzerindeki menüden ister cd den yüklenen hp çözüm merkezinden kullanabilirsiniz.Bence bunu alın kullanacak kişi kolay kullanır koy kağıdı yaz numarayı bas entere faks gidiyor.
fax/voice olayı ise fax hattı olan telefon 2 yada 3 kere çaldıktan sonra açılmazsa fax a düşer budur.

2. side normal bildiğiniz fakslı telefon bunla sizin işiniz olmaz ayarları yapar kabloyu takarsınız olur biter

bir diğer tavsiyem pc ye faks modem kartı birde tarayıcı fax makinası almadan da pc den faks yollayıp alabilirsiniz windowsun kendi faks yazılımıyla

eemree' Alıntı:
hocam biz ilkinden bizim müdüre aldık güzel kullanışlı tabi kartuş bitiyor çabuk renkli faks çekiyor alıyor.
nasıl yapıcağınıza gelince ilk makinade hp de 2 adet telefon kablosunu takabileceğiniz yer var. Birine doğrudan telefon hattını bağlıyacaksınız diğerini telefona bağlayacaksınız böylece hem tel hemde faks kullanılabilir.sonra usb kablosundan pc ye bağlayıp normmal yazıcı kurar gibi kuracaksınız.Kullanımı ise oldukça basit ister makinanın üzerindeki menüden ister cd den yüklenen hp çözüm merkezinden kullanabilirsiniz.Bence bunu alın kullanacak kişi kolay kullanır koy kağıdı yaz numarayı bas entere faks gidiyor.
fax/voice olayı ise fax hattı olan telefon 2 yada 3 kere çaldıktan sonra açılmazsa fax a düşer budur.

2. side normal bildiğiniz fakslı telefon bunla sizin işiniz olmaz ayarları yapar kabloyu takarsınız olur biter

bir diğer tavsiyem pc ye faks modem kartı birde tarayıcı fax makinası almadan da pc den faks yollayıp alabilirsiniz windowsun kendi faks yazılımıyla

hocam ayrıntılı yardımınız için çok teşekkür ederim. takıldığım noktalar oldu. şimdi bizim okulun tek telefon hattı var, 2-3 kere değil 8-10 kere çalınca anca açılıyor bazen. 2-3 kere çalıp faxa düşer ne demek? hiç fax kullanmadığım için bilmiyorum.
2. linkteki faksla işim olmasa da olur, kartuş parasıyla uğraşmamış oluruz diye sadece amaca yönelik olarak düşündüm onu zaten.

ogretmen006' Alıntı:
onudamı biz alıyoruz bilişimciler

yok hocam onu da biz almıyoruz da, okulumuza bilgisayar alacaktık. internetten sipariş vericem, vergi indiriminden de hazır yararlanacakken okulun diğer ihtiyaçlarını da listeye ekleyip onaylatayım dedim. fax cihazı almaya karar verince hiç kullanmadığım için kullanan arkadaşlardan yardım istedim...

hocam şöyle mesela cep tel.den faksın bağlı olduğu noyu aradınız...hem faks hem tel bağlı olduğu için tel birkaç kez çalar(sanırım ayarlanabiliyor) sonra cevap verilmeyince faksa düşer yani arayana çevirmeli modemlerde internete bağlanırken çıkan ses gelir..

eemree' Alıntı:
hocam şöyle mesela cep tel.den faksın bağlı olduğu noyu aradınız...hem faks hem tel bağlı olduğu için tel birkaç kez çalar(sanırım ayarlanabiliyor) sonra cevap verilmeyince faksa düşer yani arayana çevirmeli modemlerde internete bağlanırken çıkan ses gelir..

hmm anladım, sağolun hocam... ayarlanabiliyorsa sorun yok ama emin değilsiniz sanırım, sizin okulda 2 hat mı var?

4 hat var hocam
memur+faks
müdür+müdürün faksı+harici internet
cep arama hattı
mebin interneti hattı

Geri