Okula Gelen "Eğitimde F@tih Projesi" Konulu Yazı

Kodla Büyü

sarı_sarı

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 05/08/2011 tarih ve 774.99/17422 sayılı "Eğitimde F@tih Projesi" Konulu emrinde şöyle denmektedir:
"Ülkemizin Bilgi Toplumu Strateji Belgesinde yer alan "Bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel destek araçlarından biri olması, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesi" hedefine ulaşmak için, Eğitimde FATİH projesi Bakanlığımıza bağlı tüm okullardaki dersliklere uygulanacaktır. Projenin beş yılda tamamlanması planlanmaktadır. Eğitimde FATİH Projesi çerçevesinde, tüm dersliklere Panel Tip Etkileşimli Tahta ile tüm okullara ise ağ altyapısı, dökuman kamera ve çok fonksiyonlu yazıcı kurulumları yapılacaktır.
Be nedenle, kamuda kaynak israfına yol açmamak amacıyla, Eğitimde Fatih projesi kapsamında oluşturulacak konsepte uygun olmayan uyumsuz donanımların dersliklere kurulmaması gerekmektedir."

Bizim okulda hey yıl 1. sınıfa başlayan öğrencilerin velilerinden para toplanarak sınıflarına projeksiyon, pc, yazıcı vs. alınıyordu. Şimdi nasıl bir yol izlesek acaba aldırtmasalar mı ya da nasıl bişiyler aldırtsalar diye bana soruyor idareciler ve de ekliyorlar okuldaki öğretmenler duymasın diye..

Proje imzalandığında 2013 e kadar bütün lise, ilköğretim ve okulöncesi sınıflarında tamamlanacak diyorlardı. Yıl 2011 ve 5 yılda tamamlanacak diyor ha. Yazık canım Türkiyem yazık. Bu ülkenin geldiği konuma.

hocam fatih projesiyle ilgili açıklamalarda önceliğin ortaöğretim kurumlarına verileceğini söylüyordu. ilköğretim birinci sınıflara kadar inmesi için 5 yıl sürmesi doğaldır.

Benim kendi çocuğum olsaydı MEB'in ne olduğu tam olarak belli olmayan projesini beklemez kaliteli eğtiim için gerekeni yapardım.

kanka aynı sisteme devam etsinler. bu sene başlayan çocuklar o akıllı tahtalı sınıfları anca ikinci kademede görür. O da şanslılarsa :)

zaten fatih projesinde bilgisayar projeksiyon(veya panel tip tahta) ve yazıcı verilecek ama size ne zaman geleceği belli değil hocam, tarih versinler ona göre almayalım ama bir tarih yok projeksiyon gelecek diye beklemek saçma olur. Biz aldık gitti

sarı_sarı' Alıntı:
Bizim okulda hey yıl 1. sınıfa başlayan öğrencilerin velilerinden para toplanarak sınıflarına projeksiyon, pc, yazıcı vs. alınıyordu. Şimdi nasıl bir yol izlesek acaba aldırtmasalar mı ya da nasıl bişiyler aldırtsalar diye bana soruyor idareciler ve de ekliyorlar okuldaki öğretmenler duymasın diye..

Aman hocam cevap veripte sorumluluk alma derim.
"Alın" dersiniz 1 yıl içinde fatih gelir, "niye aldırdınız" derler.
"Almayın" dersiniz fatih selam vermez, "neden aldırmadınız" derler.
Belliki müdür topu size atmış. Bilmem hocam de sorumluluk felan alma derim hocam.

Eindoforat' Alıntı:
"konsepte uygun olmayan uyumsuz donanım" ifadesinden kasıt nedir?

Yani diğer firmalar çeşitli indirimlerle akıllı tahta vermeye çalışırlar almayın diyor. Bilgisayar verip vermeyecekleri muallakta. Eğitim devam ederken, projeden gelecek diye eğitime ara verilemez.
En iyisi bu açıklamayı yapıp, büyük yatırım yaptırmamak. Mesela bizim ağ sisteminin komple değişmesi gerek ama, şu an çalışır durumda olduğu için Fatihe bıraktık.

Sınıflara bir iki bilgisayar alınacak tabi. Dersler işlenecek. Ha Fatih gelirse, ancak 2 yılda gelir, o zaman o pclerin yeri var. Ya laba, ya da memura, ya da öğrencilerin kulanması için sınıfa, ya da kütüphaneye araştırma labı yaparım en olmadı :D

Düşüncelerim sizinkilerden farklı değildi hocalarım, hepiniz sağolun kıymetli fikirleriniz için. :)

Gerekli açıklamaları bu yönde yapıp kararı sınıf öğretmenlerine bırakacağım :oops:

Geri