Okula kablosuz ağ sistemi nasıl kurulur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayer82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ayer82

Üye
Okula kablosuz ağ sistemi kurmak istiyoruz. Okulumuz 4 katlı hangi modemi almalıyız? Bunun için access point kullanılıyor diyorlar. kaç tane access point almamız gerekiyor? Her kata 2 tane yeterli mi?(Bir uçtan diğer ucuna.)Ve bunun ayarları nasıl yapılır?Hangi marka ve modeli önerirsiniz? Daha önce bu sistemi kurmuş arkadaşlara maliyeti ne kadar oldu?
Açıklamalarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...

acess point kullanacaksın okulun duvar kalınlığı sınıfların konumu burada önemli acess pointleri daha çok sınıfların pencere tarafından gelecek şekilde yerleşitmeye özen göster böylece daha çok verim alırsın

acsess point kullanın ortalama 80-120 tl arası orta düzeydir. ben kendi okuluma kurdum okulum u şeklindedir. pencereleri gören sınıfların ortasına ayarlayarak yaptık 4 acess point ve bir tane swictch kullanandım kolay gelsin iyi günler

1-Hocam okulda büyük ihtimal birden fazla accesspoint(AP) kullanacaksın. Bu yüzden AP lar farklı kanallarda ayarlanması gerekir. Çünkü birbirlerini engelerler. Bu en önemli şey.

2- Eğer yapabiliyorsan AP ların yerleşimini planlarken repeater olarak planlama. Mümkünse hepsine ayrı ayrı kablo çek. Diğer şekilde olursa arada bozulan bir AP yüzünden ağın bazı bölümleri çalışmaz oluyor.

3-Eğer çokta uzun olmayan tek bina üzerinde ise bir tane AP ı koridorun ortasına yerleştirerek iletişimi sağlarsın.

4- Ap ları ayarladıktan sonra mutlaka konfigürasyonun yedeğini al. Herhangi bir problem de tekrar ayar yapman gerektiğinde işini inanılmaz kolaylaştırır. Birde ayrıca yaptığın ayarları da mutlaka yazılı olarak bir kağıtta sakla. Çünkü dünyanın binbir türlü hali var. Konfigürasyon dosyaları silinebilir falan.

5-Güvenliği kesinlikle es geçme. WPA2 şifreleme kullan. Eğer çok öğretmen yoksa MAC filtreleme de yapmayı unutma. Böylece öğrenciler şifreyi öğrense bile ağa giremezler.

6-802.11n uyumlu cihaz almanı tavsiye ederim. Artık standart haline geldi. O kadarda pahalı değillerde.

7- birde cihazların üzerine yazanlara güvenme. Alacağın cihazları kesinlikle okulunda test ederrek al. Örneğin 330 m. kapsama alanı yazan cihaz bazı binalarda 4 duvar ötesine iletirken dalgaları bazı binalarda 2 duvar ötesinde çok zayıflıyor. Burda önemli olan duvarın kalınlığı değil sadece. Malzemeside önemli. Yekpare beton veya üzerinde ahşap kaplama beton daha az geçiriyor dalgaları.

Aklıma gelenler bunlar. Takıldığın bir husus olursa gene yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince, bilgimin yettiğince.

çok doğru hocamın 2 numaralı maddesi önemli başımdan geçti ayrı ayrı çekin.Biri çalışmadı mı yeri gelir 2.kattaki 4.kattan faydalanır airties iyidir 3 sene sorun çıkmadı şimdi yeni çalıştığım okula da kuruyorum 1 hafta sonra.

Hocam ben marka tavsiye etmeyi unutmuşum:) Airties a bir türlü ısınamadım. Sebebi ise yaklaşık 16 Ap lık bir kablosuz ağda kullandıktan sonra devamlı sorun çıkarması idi. Marka olarak lnksys tavsiye ederim ama pahalı gelirse TP-link cihazlar daha uygun.

Geri