okula projeksiyon almak için belge?

Kodla Büyü

myself

Site Gezgini
arkadaşlar okula projeksiyon almak istiyoruz 900 tl civarında perde ve askı aparatı dahil bu fiyat fikirleriniz varsa paylaşabilir misiniz? birde okula alırken doldurulacak belge elinde olan var mı ?

Hocam okula alacaksanız %18'lik vergi muafiyeti için 3 adet teklif, okul aile birliği kararı ve fatura ile milli eğitime meracaat ediyorsunuz. Bu arada biz de kendi okulumuza 10 adet projeksiyon aldık. LC marka. NT mağazalarında kampanya vardı. projeksiyon+askı aparatı+perde+ ses sistemi toplam 800-850 civarı tutuyor.

hocam lg nin hangi modelini aldınız ve memnun musunuz? birde işin milli eğitim kısmını pek anlamadım nasıl yani faturayla milli eğitime müracaat mı ediyoruz önce milli eğitimden belge alıp onunla almıyor muyuz cihazı ?

Hocam LG DS325 DLP modelini aldık. Görüntü kalitesi çok iyi. sınıfta lambalar yanarken bile çok iyi görüntü elde ediliyor. Milli eğitim kısmı ise şöyle. Okullara ürün aldığınız zaman vergi indirimi uyguluyorlar. bunun için de ürünü okula aldığınızı belgelendirmeniz lazım. burada okul idaresi önce alacağı ürünle ilgili okul aile birliği ile karar alacak. daha sonra alacağınız ürün 1000 lira üstünde olduğundan en az üç firmadan teklif almanız gerekiyor. en düşük teklifi veren firmadan ürünü aldığınıza dair faturayla birlikte okul aile birliği kararı fotokopisi ve tekliflerle beraber milli eğitime gidip onaylatıyorsunuz. onaylanan belgeleri de firmaya veriyorsunuz.

biz de yakın zamanda 3 adet projeksiyon aldık ve benim bilgime göre de şöyle.
eğer 2000 tl yi aşan alım yapacaksanız ihale ile almak zorundasınız.2000 tl altındaki alımlar için ihale ye gerek kalmadan okul-aile birliği ile karar alınarak,kdv muafiyet belgesi hazırlanır,ilçe mem e imzalanır ve firmaya gönderilir.Eline belge geçen firma kdv muafiyet belgesine istinaden faturaya not düşer(kdv hesaplanmamıştır diye)

tabiki ihl vs işler sıkıcı olduğu için benim tavsiyem,alınacak ürün fiyatı 2000 tl yi geçse bile parça parça almış gibi gösterin.gene tek seferde ihtiyacınız olan ürünleri alın ama her alacağınız ürün için bir kaç gün aralıklarla farklı tarihlerde düzenlenen belgeler hazırlayarak alım yapacağınız firmaya gönderin.firma da bir kaç gün arayla farklı tarihlerde kesilmiş faturaları göndersin(resmi kolaylık için.)

Geri