Okulda açılan bilişim kursu ücreti

Kodla Büyü

keyloger

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilindiği üzere okullarda açılan öğrenci yetiştirme kurslarındaki ücret Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla, ödenecek şeklinde kanunlaşacak gibi.
Şuan hepimizin aklında aynı soru var, acaba okullar hayat olsun kapsamında okullarımızda bilişim teknolojileri alanında öğrenci yetiştirme kursu açsak ücret artışından yararlanabilecek miyiz? Bu konuda resmi yazı ya da bir makamdan cevap alabilen var mı?

İnceledim hocam, ancak ben okulumda 120 saatlik office kullanım kursunu 12 kişilik bir gruba haftada 10 saat olmak üzere vermek istiyorum.

hocam halk eğitim bünyesinde ve velilere yönelik mi açacaksınız ben bu şekilde düşünüyorumda

Halk eğitim bünyesinde, velilere değil hocam öğrencilere açmayı planlıyorum.

Hocam öğrencilere verilirse kurs ücreti artış gösterebilir, velilere açılan kurslarda ücret yükselmez çünkü öğrencilere açılan kurslarda deniyordu sanırım.

keyloger' Alıntı:
Halk eğitim bünyesinde, velilere değil hocam öğrencilere açmayı planlıyorum.
..
hocam konu başlığı OKULLARDA KURS siz HEM bünyesinde vericem diyorsunuz !!!

okullarda sadece öğrencilere açılan YETİŞTİRME KURSLARI zamlı. Diğer tüm kurslar zamsız
HEM bünyesindeki tüm kurslar zamlı...

Okulda HEM olmadan nasıl kurs açacaksınız merak ettim. HEM bünyesi demek gidip kursu HEM de vermek değil, HEM in hayat boyu öğrenme modüllerindeki kurslardan birisini açmak demek...

açacağınız kursn HEM ile bağlantısı yok, yetiştirme kursu adı altında kendi okulunuzda açacaksınız

hocam halk eğitim bünyesinde öğrencilere zaten kurs açamassınız (benimde kursum var ancak öğrencilere açamayacağım söylenince velilere ve halka yönelik açtım) ancak diğer öğretmenler gibi okula bağlı olarak en az 36 saat şartıyla kurs açabilirsiniz ve haftada 8 saatten fazla olamaz ayrıca aynı günde 2 saatten fazla olmamalı ancak bu şekilde okula bağlı olarak öğrencilerden dilekçe toplayıp okul bünyesinde açarsanız zamlı ek dersi alırsınız.halk eğitim bünyesinde velilere yönelik yada halka yönelik kurs açabilirsiniz bundada ücreti zamlı alamıyoruz

Arkadaşlar, olayları karışık ve eksik anlatmayın, ben bilişim teknolojileri öğretmeni olarak halk eğitime gidip kurs açmak istediğimi söylerim ve fiziksel mekanı ben seçerim, zaten bizim okullarımızın çoğu kurs merkezi, yani okullarda açılan vs diye anlatmayın olayı. Kurs halk eğitim bünyesinde açılıp okul laboratuvarlarında verilebilir.
Öğrencilere yönelik kurs açabilirsiniz bunda sorun yok sadece eğer o öğrenci gurubunun örgün eğitimde gördüğü derslerden biri olmayacak, yani örneğin 10. sınıf bilişim teknolojileri alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açamazsınız. Bunda da kesin bir engelleme yok ama HEM müdürlükleri uygun bulmuyor. Şunu yapabilirsiniz örneğin çocuk gelişimi alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açabilirsiniz çünkü onların bilgisayarla ilgili bir dersi yok.
Listeyi hazırlarsınız, kaç sat nerede ve hangi günler yapacağınızı belirtirsiniz HEM ilçe ve ya il milli eğitimden onayı alır başlatır sorun çıkmaz, belki bazı müdürler öğrenci olduğu için açmak istemeyebilir ozaman onlara o öğrencilerin bu dersi görmediklerini anlatmanız gerekir.
HEM lerde genellikle iş biraz yokuşa sürülür çünkü onlar kursların kendi merkezlerinde ve kendi öğretmenleri ile açılmasını ister, siz ilgili yönetmelikteki ibareyi belirterek başvurunuzu yapın açmak zorundalar, HEM ler zaten bu kursları açmak için var her hangi bir engelleme yapamazlar.

Bir de yetiştirme kurları farklı, yetiştirme kursları okulda öğrenim görülen derslerden açılır, örneğin bilişim teknolojileri alanında programlama temelleri dersi zor geliyor ya da öğrenciler yeteri kadar öğrenemiyor, bu dersten kurs açmak istediğinizi söylersiniz idareye ve yine HEM bünyesinde o yetiştirme kursu okulda açılır amaaa malesef HEM ler meselek derslerine yetiştirme kursu açmıyor, bunu bir yönetmeliğe bağlı mı yapıyor yoksa kendileri mi karar veriyor bilmiyorum.

TeArDrOpS' Alıntı:
Arkadaşlar, olayları karışık ve eksik anlatmayın, ben bilişim teknolojileri öğretmeni olarak halk eğitime gidip kurs açmak istediğimi söylerim ve fiziksel mekanı ben seçerim, zaten bizim okullarımızın çoğu kurs merkezi, yani okullarda açılan vs diye anlatmayın olayı. Kurs halk eğitim bünyesinde açılıp okul laboratuvarlarında verilebilir.
Öğrencilere yönelik kurs açabilirsiniz bunda sorun yok sadece eğer o öğrenci gurubunun örgün eğitimde gördüğü derslerden biri olmayacak, yani örneğin 10. sınıf bilişim teknolojileri alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açamazsınız. Bunda da kesin bir engelleme yok ama HEM müdürlükleri uygun bulmuyor. Şunu yapabilirsiniz örneğin çocuk gelişimi alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açabilirsiniz çünkü onların bilgisayarla ilgili bir dersi yok.
Listeyi hazırlarsınız, kaç sat nerede ve hangi günler yapacağınızı belirtirsiniz HEM ilçe ve ya il milli eğitimden onayı alır başlatır sorun çıkmaz, belki bazı müdürler öğrenci olduğu için açmak istemeyebilir ozaman onlara o öğrencilerin bu dersi görmediklerini anlatmanız gerekir.
HEM lerde genellikle iş biraz yokuşa sürülür çünkü onlar kursların kendi merkezlerinde ve kendi öğretmenleri ile açılmasını ister, siz ilgili yönetmelikteki ibareyi belirterek başvurunuzu yapın açmak zorundalar, HEM ler zaten bu kursları açmak için var her hangi bir engelleme yapamazlar.

Bir de yetiştirme kurları farklı, yetiştirme kursları okulda öğrenim görülen derslerden açılır, örneğin bilişim teknolojileri alanında programlama temelleri dersi zor geliyor ya da öğrenciler yeteri kadar öğrenemiyor, bu dersten kurs açmak istediğinizi söylersiniz idareye ve yine HEM bünyesinde o yetiştirme kursu okulda açılır amaaa malesef HEM ler meselek derslerine yetiştirme kursu açmıyor, bunu bir yönetmeliğe bağlı mı yapıyor yoksa kendileri mi karar veriyor bilmiyorum.
..
son paragrafa kadar her şey doğru hocam ama son paragrafta bir hata var. okulda açılan yetiştirme kursları HEM bünyesinde açılmaz. okullar kurs merkezi olduğu için doğrudan okul müdürünün isteği ile ilçe mem in onayı ile açılır. ekdersi de okul tarafından verilir...

ek ders zamnlanmadı ki arkadaşlar bunun muhabbeti yapılıyor, sadece kanun teklifi verildi o kadar torba yasada çıkarsa tabi meclis gündemine gelmesi lazım 10-15 tane milletvekili kafalarına göre bir imza toplamış meclise göndermiş yapılan sadece bu...

Geri