Arkadaşlar, olayları karışık ve eksik anlatmayın, ben bilişim teknolojileri öğretmeni olarak halk eğitime gidip kurs açmak istediğimi söylerim ve fiziksel mekanı ben seçerim, zaten bizim okullarımızın çoğu kurs merkezi, yani okullarda açılan vs diye anlatmayın olayı. Kurs halk eğitim bünyesinde açılıp okul laboratuvarlarında verilebilir.
Öğrencilere yönelik kurs açabilirsiniz bunda sorun yok sadece eğer o öğrenci gurubunun örgün eğitimde gördüğü derslerden biri olmayacak, yani örneğin 10. sınıf bilişim teknolojileri alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açamazsınız. Bunda da kesin bir engelleme yok ama HEM müdürlükleri uygun bulmuyor. Şunu yapabilirsiniz örneğin çocuk gelişimi alanındaki öğrencilere bilgisayar kullanım kursu açabilirsiniz çünkü onların bilgisayarla ilgili bir dersi yok.
Listeyi hazırlarsınız, kaç sat nerede ve hangi günler yapacağınızı belirtirsiniz HEM ilçe ve ya il milli eğitimden onayı alır başlatır sorun çıkmaz, belki bazı müdürler öğrenci olduğu için açmak istemeyebilir ozaman onlara o öğrencilerin bu dersi görmediklerini anlatmanız gerekir.
HEM lerde genellikle iş biraz yokuşa sürülür çünkü onlar kursların kendi merkezlerinde ve kendi öğretmenleri ile açılmasını ister, siz ilgili yönetmelikteki ibareyi belirterek başvurunuzu yapın açmak zorundalar, HEM ler zaten bu kursları açmak için var her hangi bir engelleme yapamazlar.
Bir de yetiştirme kurları farklı, yetiştirme kursları okulda öğrenim görülen derslerden açılır, örneğin bilişim teknolojileri alanında programlama temelleri dersi zor geliyor ya da öğrenciler yeteri kadar öğrenemiyor, bu dersten kurs açmak istediğinizi söylersiniz idareye ve yine HEM bünyesinde o yetiştirme kursu okulda açılır amaaa malesef HEM ler meselek derslerine yetiştirme kursu açmıyor, bunu bir yönetmeliğe bağlı mı yapıyor yoksa kendileri mi karar veriyor bilmiyorum.