okulda ağ sorunu lütfen yardım!!!

Kodla Büyü
Slm arkadaşlar. sorunum şu. okulda 2 modem kullanılıyor. biri idare katında biri lab katında. ikisi de hem kablolu hemde kablosuz kullanılıyor...

1. sorun idare katında. ıp çakışması yaşanıyor. kablosuzu iptal etsem sorun çözülür mü?

2. sorun. internet ve telefon kablosu idare katındaki modeme bağlı. ordan switch ile lab katındaki modeme kablo çekilmiş. fakat lab katındaki modemde wlan ışığı hariç internet ve adsl ışığı yanmıyor? bu yüzden lab ta internet bağlantısı yok. sorunları nasıl çözebilirim..

daha yeniyim o yüzden kafam çok karıştı. yardımcı olmanızı bekliyorum :(

"ordan switch ile lab katındaki modeme kablo çekilmiş." Hocam switch ten modeme kabloyu neden bağlamışlar? Modemden switche bağlandı desen anlarım.
Otomatik ip al dersen çakışma ihtimali zaten ortadan kalkar. Sabit ip varsa kontrol edin ip ayarlarını teker teker aynı olan varsa değiştirin.
Kolay gelsin.

hocam bende anlamadım. şimdi idarede olan modem ile switch arasında kablo ile bağlantı yapmışlar. switch ten de lab katına iki kablo çekmişler. niye iki tane anlamadım. biri telefon biri internet için diyeceğim ama ne alaka...

ikincisi zaten ıp yi otomatik alıyor. elle ıp atadığımda sıkıntı çıkıyor. ya da geçici olarak net bağlantısı oluyor ama bilgisayarı kapatıp açınca tekrar otomatik ıp almaya ayarlıyor kendini. deepfreez de yok.

Hocam Modem in birinin ip standardını değiştirin örneğin A modemi 192.168.1.x şeklinde ip dağıtıyorsa; B Modemini 192.168.2.x şeklinde kurgularsanız sorun çözülecektir....

Anladığım kadarıyla aynı ağa iki modem dahil edilmiş ve rastgele ip dağıtımı yapıldığından çakışma olağan, farklı standartlara getirir iseniz manual ip söz konusu olmadığı sürece çakışma ihtimali kesinlikle yok...

nirvana2013' Alıntı:
Slm arkadaşlar. sorunum şu. okulda 2 modem kullanılıyor. biri idare katında biri lab katında. ikisi de hem kablolu hemde kablosuz kullanılıyor...

1. sorun idare katında. ıp çakışması yaşanıyor. kablosuzu iptal etsem sorun çözülür mü?

2. sorun. internet ve telefon kablosu idare katındaki modeme bağlı. ordan switch ile lab katındaki modeme kablo çekilmiş. fakat lab katındaki modemde wlan ışığı hariç internet ve adsl ışığı yanmıyor? bu yüzden lab ta internet bağlantısı yok. sorunları nasıl çözebilirim..

daha yeniyim o yüzden kafam çok karıştı. yardımcı olmanızı bekliyorum :(

Modemlerin dağıttığı IP'lere bakınız.
Lab katındaki modemin ayarlarına bir bilgisayara takarak bakınız. O modem büyük ihtimalle access point olarak ayarlanmıştır.
Access point'in dağıttığı IP aralığına dikkat ediniz.

labdaki modem repeater olarak yapılandırılmış olabilir.

buna göre ağ yapınızı inceleyin derim

lawlayer' Alıntı:
Hocam Modem in birinin ip standardını değiştirin örneğin A modemi 192.168.1.x şeklinde ip dağıtıyorsa; B Modemini 192.168.2.x şeklinde kurgularsanız sorun çözülecektir....

Anladığım kadarıyla aynı ağa iki modem dahil edilmiş ve rastgele ip dağıtımı yapıldığından çakışma olağan, farklı standartlara getirir iseniz manual ip söz konusu olmadığı sürece çakışma ihtimali kesinlikle yok...

evet hocam aynı ağa iki modem bağlanmış. fakat farklı standartlara nasıl getiririm bilmiyorum. normal elle ıp ataması yaparak mı standartı değiştireceğim..

lawlayer' Alıntı:

evet hocam aynı ağa iki modem bağlanmış. fakat farklı standartlara nasıl getiririm bilmiyorum. normal elle ıp ataması yaparak mı standartı değiştireceğim..

nirvana2013' Alıntı:
lawlayer' Alıntı:

Pc lere elle ip vererek standardı değiştiremezsin bunu modem arayüzünden yapacaksın Bütün pc ler otomatik alsın sen modem arayüzünden hocamızın dediği gibi değişiklikleri yap.

computing' Alıntı:
nirvana2013' Alıntı:
lawlayer' Alıntı:

Pc lere elle ip vererek standardı değiştiremezsin bunu modem arayüzünden yapacaksın Bütün pc ler otomatik alsın sen modem arayüzünden hocamızın dediği gibi değişiklikleri yap.

hocam telekomdan yeni kullanıcı adı ve şifresi aldırdım ama modem arayüzüne girmiyor. korunan nesne diye hata veriyor..

nirvana2013' Alıntı:
computing' Alıntı:
nirvana2013' Alıntı:
lawlayer' Alıntı:

hocam telekomdan yeni kullanıcı adı ve şifresi aldırdım ama modem arayüzüne girmiyor. korunan nesne diye hata veriyor..
Laptop ilemodemin yanına git ethernet kablosu kullanarak doğrudan bir aracı cihaz olmadan o şekilde dene, arayüze girmezse kullanıcı adı ve şifreyi bildiğine göre modem e reset at öyle arayüze gir. Sonra tekrar kullanıcı adı ve şifre ile bağlantıyı sağlarsın nasıl olsa.

HOCAM 2 TANE İP DAĞITAN ALET VAR. O YÜZDEN İP ADRESİ ALAMIYOR KAFALARI KARIŞIYOR OLAY BU. MODEMDEN SONRA REPEATER FİLAN VARSA İP VERME ARALIĞINI DEĞİŞTİRİN AYNI TARAFTAN İP ADRESİ VERİP KARIŞMASINLAR.

labtaki modem sadece access point olarak tkullanılmış sanırsan onon modem arayüzününe giriş farklı ipdir.atıyorum idaredeki 192.168.2.1 ise labtaki 192.168.2.100 ayarlanmıştır.Labtaki bilgisayarlar manuel ip vereceksin ipler 192.168.2.101 diye başlayıp 21 bilgisayar varsa 192.168.2.121 aralığında verilecek idaeredeki modem ip aralığıda 192.168.2.2 den 192.168.2.99 a ip aralığı ayarlanacak bu şekilde olacaklabta ayarlama yaparken varsayılan ağ geçidi sorun olursa labtaki modemin 192.168.2.100 ipsi varsayılan ağ geçidi olarak ayrlanırsa çözülür bence switch sayısı çoksa manuel tüm pclere ipleme yapman gerekiyor.yoksa herhangi bir elektreik kesilmesinde otomatik ip almaya ayarlanmışsa ip çakışmaları olur.Çünkü switchler anhtarlama yani otomatik ipleme yapar modem den önce yapıldığı için çakışmalara ve nete girememe gibi sorunlar ortaya çıkar.

Geri