Okulda Adalet Yok!!!

Kodla Büyü

serkanozen1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ADALET İLE İLGİLİ AYETLER
Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır. (Nisa Suresi, 135)

"Yarattıklarımızdan, hakka yöneltip-ileten ve onunla adaleti kılan (uygulayan) bir ümmet vardır." (Araf Suresi, 181)

Aralarında hükmedersen adaletle hükmet. Allah, adaletle hüküm yürütenleri sever." (Maide Suresi, 42)

"Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır." (Maide Suresi, 8)

"Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte kitabı ve mizanı indirdik." (Hadid Suresi, 25)
“Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.”Nahl Süresi, 90. Ayet:
ADALETLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER..
Kılıcın yapamadığını adalet yapar. ( Kanuni Sultan Süleyman)
*Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. ( Blaise Pascal)
*Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. (Joseph Loubert)
*Kılıç, zaferleri; zeka siyasi üstünlüğü; adalet de ahlaki muzafferiyeti temin eder. ( Simeon Luce)
*Adaletin kuvvetli, kuvvetlerin de adaletli olmaları gerekir. ( Pascal)
*Adaletin hakim olduğu yerde, silahın yeri yoktur. ( J. Anyot)
*Devletlerin sarsılmayan temelini adalet teşkil eder. ( J.W. Pindare)
*Adalet, insan topluluğunun kudsi bir bağıdır. ( P.De Guizot)
*Adalet kâinatın ruhudur. (Ömer Hayyam)
*Ülkeler kılıçla alınır, ancak adalet korunur. ( Timurlenk)
*Adalet halkın gıdasıdır, insan ona daima muhtaçtır. (F.R.V.de Chateaubriand)

AYET VE GÜZEL SÖZLERDEN SONRA
Maalesef bizim okulda adalet yok..
Kişilere göre muamele var.
Sen beden eğitimi dersinde 2 dakika oturursun şaka yoluyla uyarılırsın.
Başkaları beden eğitimi dersinde kantinde kahvaltı yapar bişey olmaz.
Sen baş örtüsüyle gelirsin hemen tutanak tutulur savunman istenir.
Başkaları diz üstü etekle, streç pantolanla, bıyığı alt dudağına gelir
GÖRMEZLİKTEN gelinir.
Adaletin olmadığı yerde de huzur olmaz verimli çalışılmaz.

Şunu söyleyeyim burada benim kimseyle bir alıp veremediğim yok. Tüm arkadaşlarımı seviyorum.. Buradaki sorun idarenin adaletsiz davranması... Yoksa isteyen istediği gibi giyinsin.. İsteyen acıkınca mola versin bunlarda problem yok.. Lütfen öğretmen arkadaşlar alınmasınlar..

kişileri sorgulamak yanlış burda adalet arıyorsak adeleti işletecek hükümettir. başörtüsü sorunu böyle nereye kadar gidecek. bir yönetmelik çıkarmak bu kadar zor mu? ama bunu neden yapmadıklarını ne bilen var nede bilip söyleyen. hani bu iktidar dindar bir iktidardı. hani müslümanlar birlik oluyordu. rum okullarının açılması için 1 günde onay veren irade başörtüsünü görmüyorsa görmemezlikten geliyorsa bunda kişileri değil bu ülkede iktidarı suçlayacaksınız.

bu ikidarın yaptığı bir yanlış daha öğrencilere sebest kıyafet var ama başörtüsü yok. sadece imam hatip öğrencileri başörtüsü taka bilir bu yönetmeliği bu iktidar getirdi. birileri kalkıpda bu iktidarın müslümanlık masallarını anlatmasın.

mustafatoker' Alıntı:
kişileri sorgulamak yanlış burda adalet arıyorsak adeleti işletecek hükümettir. başörtüsü sorunu böyle nereye kadar gidecek. bir yönetmelik çıkarmak bu kadar zor mu? ama bunu neden yapmadıklarını ne bilen var nede bilip söyleyen. hani bu iktidar dindar bir iktidardı. hani müslümanlar birlik oluyordu. rum okullarının açılması için 1 günde onay veren irade başörtüsünü görmüyorsa görmemezlikten geliyorsa bunda kişileri değil bu ülkede iktidarı suçlayacaksınız.

bu ikidarın yaptığı bir yanlış daha öğrencilere sebest kıyafet var ama başörtüsü yok. sadece imam hatip öğrencileri başörtüsü taka bilir bu yönetmeliği bu iktidar getirdi. birileri kalkıpda bu iktidarın müslümanlık masallarını anlatmasın.
Diyelimki iktidar dindar değil bu yönetmeliği de değiştirmiyor... ne yapacağız. hiç bir şey yapmayacak mıyız?
Buradaki koınu buda değil.. Ortada bir yönetmelik var.. Kimsenin onaylamadığı bir yönetmelik. Uygulanacaksa bu yönetmeliğe uymayanlar ceza yazılacaksa
eşit davranılsın adaletli olunsun...

serkanozen1' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

Diyelimki iktidar dindar değil bu yönetmeliği de değiştirmiyor... ne yapacağız. hiç bir şey yapmayacak mıyız?
Buradaki koınu buda değil.. Ortada bir yönetmelik var.. Kimsenin onaylamadığı bir yönetmelik. Uygulanacaksa bu yönetmeliğe uymayanlar ceza yazılacaksa
eşit davranılsın adaletli olunsun...

kimsenin onaylamadığı yönetmeliği ben mi değiştireceğim. elebette hükümet değiştirecek. bu hükümetten önce başörtüsü eylemleri neredeyse her hafta olurdu 10 yıldır eylem var mı? hatta o dönemler kendisini zencirleyen başörtüsü kızlarımız nerde sorun mu çözüldüde benim haberim yok. ama çok ilginç bu işte nedense hükümet suçlanımıyor başka sendilakar suçlu yada mini etekli gelenler suçluymuş gibi yada sanki adaletsiz bir durum varmış gibi. eğer bir müdür size başörtüsü için izin vermiyorsa sende o müdür şiakyet et. mini etekliye izin veriyor diye.

sen ben öteki beriki kavramlarını çok sık kullanmaya başladık. Sendikanın bu son tutumuyla da okullarda bu bariz göze çarpar hale geldi.

[quote="

kimsenin onaylamadığı yönetmeliği ben mi değiştireceğim. elebette hükümet değiştirecek. bu hükümetten önce başörtüsü eylemleri neredeyse her hafta olurdu 10 yıldır eylem var mı? hatta o dönemler kendisini zencirleyen başörtüsü kızlarımız nerde sorun mu çözüldüde benim haberim yok. ama çok ilginç bu işte nedense hükümet suçlanımıyor başka sendilakar suçlu yada mini etekli gelenler suçluymuş gibi yada sanki adaletsiz bir durum varmış gibi. eğer bir müdür size başörtüsü için izin vermiyorsa sende o müdür şiakyet et. mini etekliye izin veriyor diye.[/quote]
Evet biz değiştireceğiz...
Kendini zincirleyen kızların sorunu çözüldü üniversiteler baş örtüsüyle giriyorlar artık..
Yönetmeliği adilce uygulamayan müdür de suçludur. sana başka ötekine başka davranamaz...
Diğer sendikalarda destek vermemekle bu yönetmeliğe destek veriyorlar aslında..

sadece sizin okulda mı yok,
adalet nerde var ki!...

serkanozen1' Alıntı:
ADALET İLE İLGİLİ AYETLER
Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır. (Nisa Suresi, 135)

"Yarattıklarımızdan, hakka yöneltip-ileten ve onunla adaleti kılan (uygulayan) bir ümmet vardır." (Araf Suresi, 181)

Aralarında hükmedersen adaletle hükmet. Allah, adaletle hüküm yürütenleri sever." (Maide Suresi, 42)

"Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır." (Maide Suresi, 8)

"Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte kitabı ve mizanı indirdik." (Hadid Suresi, 25)
“Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.”Nahl Süresi, 90. Ayet:
ADALETLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER..
Kılıcın yapamadığını adalet yapar. ( Kanuni Sultan Süleyman)
*Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. ( Blaise Pascal)
*Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. (Joseph Loubert)
*Kılıç, zaferleri; zeka siyasi üstünlüğü; adalet de ahlaki muzafferiyeti temin eder. ( Simeon Luce)
*Adaletin kuvvetli, kuvvetlerin de adaletli olmaları gerekir. ( Pascal)
*Adaletin hakim olduğu yerde, silahın yeri yoktur. ( J. Anyot)
*Devletlerin sarsılmayan temelini adalet teşkil eder. ( J.W. Pindare)
*Adalet, insan topluluğunun kudsi bir bağıdır. ( P.De Guizot)
*Adalet kâinatın ruhudur. (Ömer Hayyam)
*Ülkeler kılıçla alınır, ancak adalet korunur. ( Timurlenk)
*Adalet halkın gıdasıdır, insan ona daima muhtaçtır. (F.R.V.de Chateaubriand)

AYET VE GÜZEL SÖZLERDEN SONRA
Maalesef bizim okulda adalet yok..
Kişilere göre muamele var.
Sen beden eğitimi dersinde 2 dakika oturursun şaka yoluyla uyarılırsın.
Başkaları beden eğitimi dersinde kantinde kahvaltı yapar bişey olmaz.
Sen baş örtüsüyle gelirsin hemen tutanak tutulur savunman istenir.
Başkaları diz üstü etekle, streç pantolanla, bıyığı alt dudağına gelir
GÖRMEZLİKTEN gelinir.
Adaletin olmadığı yerde de huzur olmaz verimli çalışılmaz.

Şunu söyleyeyim burada benim kimseyle bir alıp veremediğim yok. Tüm arkadaşlarımı seviyorum.. Buradaki sorun idarenin adaletsiz davranması... Yoksa isteyen istediği gibi giyinsin.. İsteyen acıkınca mola versin bunlarda problem yok.. Lütfen öğretmen arkadaşlar alınmasınlar..

:alkis:

bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım. sivil itaatsizliği savunacaksınız bütün öğretmenler serbest giyinecek tamam anladıkta sonrada kalkıp mini etekliyi suçlayacaksınız. bu işte gariplik yok mu? bir öğretmen kendi amirinin hukuksuzluğunu görüpde önce uyarıp sonra şikayet etmiyorsa o öğretmen acizdir. benim öğretmenim amrine gücü yetmiyor hükümetede laf söylemiyorsa burda tek suçlu kalıyor oda mini etekli bayan. bana görede tek suçlu odur(!).

mustafatoker' Alıntı:
bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım. sivil itaatsizliği savunacaksınız bütün öğretmenler serbest giyinecek tamam anladıkta sonrada kalkıp mini etekliyi suçlayacaksınız. bu işte gariplik yok mu? bir öğretmen kendi amirinin hukuksuzluğunu görüpde önce uyarıp sonra şikayet etmiyorsa o öğretmen acizdir. benim öğretmenim amrine gücü yetmiyor hükümetede laf söylemiyorsa burda tek suçlu kalıyor oda mini etekli bayan. bana görede tek suçlu odur(!).
Siz anlamıyor musunuz? anlamamazlıktan mı geliyorsunuz?
Mini etekliyi suçlayan yok.. Kimseyle derdimiz yok.
Önemli olan müdürün adaletli davranmaması....
Amirimizi uyarmadığımızı nereden çıkardı. Onuda uyardık gerekeni de yaptık...
Olayı çarpıtmaya uğraşma......

serkanozen1' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

memursenin tipik söyledği laflar budur. hükümete laf söylemez. ama mini etekliye izin veren amiri suçlar. bu ülke eğer hukuk devleti ise bütün işler hukuk üzerinden yürür. biz öğretmeniz bir haksızlık varsa o haksılığa karşı çıkmakta boynumuzun borcudur. ben başörtünü yıllardır destekleyen biriyim ama sorun böyle çözülmez. bugün memursen başkanı akil adam olarak sorun çözmeye gidiyorsa önce başörtüsü sorunu çözsün. ona akil adam teklif edildiğinde hükümete deseydi ki tamam ben akil adam lığı kabul edeceğim ama tek şartım var bu gece 657 deki kılık kıayfet yönetemliğini değişrin deseydi sizce ne olur du? hükümet başörtüsünü acil çözmeli ve kimsede artık bu başörtüsünden rant sağlamamalıdır.

bırak hocam bu işleri,
her işi,
her konuyu evirip çevirip de kıyafete, saça, sakala, tüye bağlayıp durma!...

mustafatoker' Alıntı:
serkanozen1' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

memursenin tipik söyledği laflar budur. hükümete laf söylemez. ama mini etekliye izin veren amiri suçlar. bu ülke eğer hukuk devleti ise bütün işler hukuk üzerinden yürür. biz öğretmeniz bir haksızlık varsa o haksılığa karşı çıkmakta boynumuzun borcudur. ben başörtünü yıllardır destekleyen biriyim ama sorun böyle çözülmez. bugün memursen başkanı akil adam olarak sorun çözmeye gidiyorsa önce başörtüsü sorunu çözsün. ona akil adam teklif edildiğinde hükümete deseydi ki tamam ben akil adam lığı kabul edeceğim ama tek şartım var bu gece 657 deki kılık kıayfet yönetemliğini değişrin deseydi sizce ne olur du? hükümet başörtüsünü acil çözmeli ve kimsede artık bu başörtüsünden rant sağlamamalıdır.
Anlaşıldı senin kuyruk acın var olaya siyaset karıştırdığına göre cevap yazmıyacağım artık sana..
Konuyu çarpıtıyorsun..

serkanozen1' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:
serkanozen1' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

Anlaşıldı senin kuyruk acın var olaya siyaset karıştırdığına göre cevap yazmıyacağım artık sana..
Konuyu çarpıtıyorsun..
bu işi siyasiler çözecek bu kuyruk acısıda bu hükümete ve ona oy veripde o hükümeti sorgulayamayanlardadır. başka yerde suçlu aramayın

Geri