okulda görevlendirilen formatör başka okula görevlendirir mi

Kodla Büyü

mstfince

Aktif Üye
Bir okulda valilik yazısıyla görevlendirilen formatör öğretmen ilçenin isteğiyle kaymakamlık yazısıyla başka bir okula tekrardan görevlendirilebilir mi?

Bizleri ilçe mem başka okullara görevlendirmeye çalışıyor ben bu sene ilkkez formatör öğretmen olarak görevlendirildiğim için işleyişi tam olarak bilemiyorum o yüzdende sizlerinde yorumunu almak istiyorum.

Bildiğim şu
bizler valilik yazısıyla haziranın sonuna kadar okulumuzda 8-17 görevlendirilmiş durumdayız ve nöbet görevide dahil görevlendirme yapılamaz diye formatör öğretmenin görevlerinden biliyoruz.

Sizce şimdi ne yapmalıyım?

Hocam bize gelen formatör görevlendirme yazısında "Gerek duyulduğu takdirde öğretmenlerin başka okullarda da rehberlik etmesi" gibisinden bir madde var yani olabilir gibi.

formatör görevlendirme yazısının neresinde öyle bir madde var hocam ben göremedim valilik yazısıda elimde.
bu konuda bilgisi olan yokmu yada daha önceden yapan
1 okulu geçtim iki tane ek olarak okul vermişler internet sitelerini yapacakmışız

Hocam görevlendiremezler. Valilik onayınızda kendi okulunuz varsa başka okula ilçe görevlendiremez. Valilikten ek onay çıkarmaları gerekir.

Sadece 15 saat ders yükünü tamamlamıyorsanız diğer okula derse gidersiniz o kadar.

Verilen görevlendirmeyi kabul etmeyin. Dilekçe yazın. Şu tarihli valilik onayı ile kendi okulumda görevlendirildiğim için bu görevlendirmeyi kabul etmiyorum diyin.

Hem bilişim öğretmenine ihtiyacımız yok diyorlar hem de birden fazla okulda görevlendiriyorlar. Saçma.

Gerektiği takdirde -bilgi teknoloji sınıfı kurulamayan- okullara rehberlik amaçlı görevlendirme yapılabileceği ile ilgili madde var. Yani aynı ilçede çevre okullarda olacak ve bilişim sınıfları kurulamamış olacak. Rehberlik amaçlı görevlendirme yapılabilir.

görevlendirilebiliyor kaymakamın imzasıyla. ama başka okulların sadece bilgisayar dersine girebilmek için. mesela 8 saat derse kendi okulunda giriyosan idaren isterse senin dersi 15 saate tamamlar onun için de başka okulda derse girip gelmeni isteyebilir. tabi kötü bi idaren olması lazım bunun için :wink:

Bilgisayar dersiyle alakası yok formatör görevlendirilmesi yapıyor ders saatinede bakmıyor öyle olsaydı bizim müdür istemezdi. hiç bir idarede istemez böyle bir şeyi ama ilçe, çevre okullara rehberlik etmek ve destek vermek amacıyla görevlendirebiliyormuş

shemonster' Alıntı:
görevlendirilebiliyor kaymakamın imzasıyla. ama başka okulların sadece bilgisayar dersine girebilmek için. mesela 8 saat derse kendi okulunda giriyosan idaren isterse senin dersi 15 saate tamamlar onun için de başka okulda derse girip gelmeni isteyebilir. tabi kötü bi idaren olması lazım bunun için :wink:
hocam bunu da nerden çıkardınız böyle birşey yok. varsa kendi okulunda kendi branşında formatörü 15 saate kadar derse sokar yoksa hiçbir yere gitmez formatör.

Hocam banada mantıklı gelmiyor valilik seni bir okula 8-17 görevlendiriyor ama ilçede hayır şu gün şurada bugun burada olacaksın diyor saçma ama bizim valilik formatör öğretmen yazımızın üstünde iki tane madde var ilgili yazılar diye o yazıların 22168 nolu yazıda 9. madde açık... görevlendirilebilir diyor istiyorsanız aratıp bakabilirsiniz
sizin dediğiniz 15 saat i nereden buldunuz onu bilmiyorum çünkü aynı yazının 11. maddesinde bulunduğun okulda ders saatleri 10 saatten fazla ise dışarıdan öğretmen gelmemesi için 15 saate kadar girebilir diyor
oda bulunduğun okulda başka okula formatörü dars vermek için gönderemez

mstfince' Alıntı:
Bir okulda valilik yazısıyla görevlendirilen formatör öğretmen ilçenin isteğiyle kaymakamlık yazısıyla başka bir okula tekrardan görevlendirilebilir mi?

Bizleri ilçe mem başka okullara görevlendirmeye çalışıyor ben bu sene ilkkez formatör öğretmen olarak görevlendirildiğim için işleyişi tam olarak bilemiyorum o yüzdende sizlerinde yorumunu almak istiyorum.

Bildiğim şu
bizler valilik yazısıyla haziranın sonuna kadar okulumuzda 8-17 görevlendirilmiş durumdayız ve nöbet görevide dahil görevlendirme yapılamaz diye formatör öğretmenin görevlerinden biliyoruz.

Sizce şimdi ne yapmalıyım?
Valilik görevlendirilmesinin üzerine tekrar görevlendirme yapılamaz. O kadar.

Şöyle bir yazı yazıyorsunuz;
...... Okulu Müdürlüğüne
...... tarih ve ......... sayılı valilik oluruyla .....................'na okul formatörü olarak görevlendirildim.
Daha sonra ......... tarih ve ............. sayılı kaymakamlık oluruyla .....................'na da görevlendirildiğimi öğrenmiş bulunmaktayım.Kaymakamlık oluruyla görevlendirildiğim okul için yolluğumun ödenmesini talep ediyorum.

Okul ilçeye sorar olmadı ile sorarlar.Olumsuz cevap gelirse-ki gelecektir- gitmezsiniz.

görevlendirilebiliyosunuz hocam biz gidyoruz başka okula web sitesi konusundada karşılıklı gönül rızası söz konusu zorlayamazlar web sitesi başlı başına bir mesai gerektirir

teknik destek ve rehberlik vermesi için görevlendirme yapılabilir fakat bu sizi zorla o okula da gitmek zorunda bırakmaz. yeri geldiğinde teknik desteği sağlarsınız. evet bu bir web sitesi de olabilir. Formatörlerin teknik destek ve rehberlik yapmasıyla ilgili kurumnetten bakanlıktan gelen yazı vardır.

mmercan' Alıntı:
Şöyle bir yazı yazıyorsunuz;
...... Okulu Müdürlüğüne
...... tarih ve ......... sayılı valilik oluruyla .....................'na okul formatörü olarak görevlendirildim.
Daha sonra ......... tarih ve ............. sayılı kaymakamlık oluruyla .....................'na da görevlendirildiğimi öğrenmiş bulunmaktayım.Kaymakamlık oluruyla görevlendirildiğim okul için yolluğumun ödenmesini talep ediyorum.

Okul ilçeye sorar olmadı ile sorarlar.Olumsuz cevap gelirse-ki gelecektir- gitmezsiniz.

Siz bunu uyguladınız mı hocam ayrıca bunun aynı ilçedeki görevlendirmede etkisi olabilir mi?

ergin_tastan' Alıntı:
Gerektiği takdirde -bilgi teknoloji sınıfı kurulamayan- okullara rehberlik amaçlı görevlendirme yapılabileceği ile ilgili madde var. Yani aynı ilçede çevre okullarda olacak ve bilişim sınıfları kurulamamış olacak. Rehberlik amaçlı görevlendirme yapılabilir.
:+1:

Geri