okulda halk eğitim kursu açmak

Kodla Büyü

ogretmen006

Süper Üye
Süper Üye
okulumda velilere kurs açmak istiyorum forumda çeşitli bilgiler var ama tam olarak proseduru bilmiyorum

kurs açmak için nasıl bir yol izlemeliyim velilerden dilekçe alıp ilçe mebe mi veriyoruz nasıl oluyor birde 160 saatlik kursu nasıl verebiliyorum günde belirli saat kısıtlaması var mı

Sn hocam öncelikle hangi okulda çalışıyorsunuz(ilöğretim ,meslek lisesi vs..)
Halk eğitimle birlikte yapmak zorunda değilsiniz kurumunuza göre çeşitli yolları var

Ogretmenim oncelikle bir duyuru yapin kursiyer olmak isteyenlerin bilgilerini alin.yanlis hatirlamiyorsam en az 15 kisi olmaliydi.halk egitime dilekce yazin.daha sonra halk egitime gitmeniz gerekiyor.onlar e-yaygin diye bir sistem kullaniyorlar.oraya sizi kayit edecekler kullanici adi ve sifre verecekler.kursiyer kayitlari vs size ait ondan sonra.okulunuzun labinda da verebilirsiniz kursunuzu.Haftada 10 saat verebiliyorsunuz.yaklasik 4 aylik bir surecte tamamlaniyor 160 saatlik kurs.

ogretmen006' Alıntı:
okulumda velilere kurs açmak istiyorum forumda çeşitli bilgiler var ama tam olarak proseduru bilmiyorum

kurs açmak için nasıl bir yol izlemeliyim velilerden dilekçe alıp ilçe mebe mi veriyoruz nasıl oluyor birde 160 saatlik kursu nasıl verebiliyorum günde belirli saat kısıtlaması var mı

ben açıyorum sürekli ... okullar hayat oluyor projesi kapsamında 160 saat halk eğitim tabanlı açabilirsin

velilere ücretsiz zaten bu şekilde kurs açmak....

10 veli yetiyor

melih444' Alıntı:
Sn hocam öncelikle hangi okulda çalışıyorsunuz(ilöğretim ,meslek lisesi vs..)
Halk eğitimle birlikte yapmak zorunda değilsiniz kurumunuza göre çeşitli yolları var

hocam ben ilköğretimdeyim

LanetLi_RapunzeL' Alıntı:
Ogretmenim oncelikle bir duyuru yapin kursiyer olmak isteyenlerin bilgilerini alin.yanlis hatirlamiyorsam en az 15 kisi olmaliydi.halk egitime dilekce yazin.daha sonra halk egitime gitmeniz gerekiyor.onlar e-yaygin diye bir sistem kullaniyorlar.oraya sizi kayit edecekler kullanici adi ve sifre verecekler.kursiyer kayitlari vs size ait ondan sonra.okulunuzun labinda da verebilirsiniz kursunuzu.Haftada 10 saat verebiliyorsunuz.yaklasik 4 aylik bir surecte tamamlaniyor 160 saatlik kurs.

hocam ilçeye falan yazı yollanmıyormu hiç birde c.tesi 10 saat mı ctesi pazar 5 er saatmi açılır
birde veliden bu 160 saat modül galiba bir bütün olarak mı yoksa bilgisayar kullanımı , işletim sistemi falan ayrı ayrı mı dilekçe veliden alıyoruz

okullar hayat olsundan kurs acan hocam bana yardımcı olabılrsen cok sevınırım bızım okulmuzda da bu kapsamda kurs acmam ıstendı benden bransım tek ve tas ama mezunıyetım bılgısayar okulumda ılkokul halk eğitim uzerınden acıcaz sanırım ama neyapmam gerekıyor hıc bır bılgım de yok maılım hamzns@gmail.com en azından dokuman noktasında bır seyler gonderebılırmısın...

En az 10 kişi topladıktan sonra;
1-Kurs planınızı oluşturun (diğer derslerinizle haftada en fazla 40 saat)
2-Okulunuza halk eğitim bünyesinde ekteki kursiyer listesi ve plan süresince kurs açmak istediğinizle ilgili bir dilekçe yazın, dilekçeye kursiyer listesini ve kurs planınızı ekleyin. Okulunuz dilekçeyi halk eğitime gönderecektir.
3-Onay geldiğinde başlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

karinca_52' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:

ben açıyorum sürekli ... okullar hayat oluyor projesi kapsamında 160 saat halk eğitim tabanlı açabilirsin

velilere ücretsiz zaten bu şekilde kurs açmak....

10 veli yetiyor
Sayın hocam kursiyerlerden gerekli belgeleri aldıktan sonra nasıl bir süreç izliyoruz, üst yazı filan yardımcı olur musunuz? Öğretmen ve kursiyerlerlerin diploma ve kimlik fotokopilerini üst yazı ile göndermek yeterli mi? Kurs planınıda eklemem gerekiyor mu?

ben de okulda kurs verdim ama halk eğitim aracılığı ile....dilekçeye falan gerek yok...velileri halk eğitime yönlendirin oraya başvuruda bulunsunlar...yeterli olan sayıya ulaştığında bu da 12 oluyor diye hatırlıyorum, okulda kurs açabilirsin... tabi okul müdüründen izin almak ta etik olacaktır....

öğrencilere kurs açabiliyor muyuz? lisede kursun içeriği temel bilgisayar eğitimi office olabilir mi mesela?

ŞİMDİ benim okulum ikili, 13.30a kadar duruyorum sonra gidiyorum. 13.30dan sonra hafta içi bu kursu verebilir miyim?

halk eğitim ise yaş sınırı var öğrenci olup olmaması önemli değil...o yaş sınırı da 18 diye biliyorum...16 da olabilir...

En güzeli gidin halk eğitime görüşün onlar size en ince ayrıntısına kadar anlatıp üstüne plan ve gerekli dökümanları verip kursu açtırıyorlar .
Yeterki talep olsun

uguer' Alıntı:
En az 10 kişi topladıktan sonra;
1-Kurs planınızı oluşturun (diğer derslerinizle haftada en fazla 40 saat)
2-Okulunuza halk eğitim bünyesinde ekteki kursiyer listesi ve plan süresince kurs açmak istediğinizle ilgili bir dilekçe yazın, dilekçeye kursiyer listesini ve kurs planınızı ekleyin. Okulunuz dilekçeyi halk eğitime gönderecektir.
3-Onay geldiğinde başlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Ben de böyle biliyorum.

bende okulda devam ediyorum kursta ama mecburiyetten halk eğitimin kullanıma açık bt sınıfı yok. Ben bişey yapmadım prosedürü onlar halletti. Ama bizimki mecburiyetten okulda devam ediyor.

Bir şey öğrendim. Okullarda açılan halk eğitime bağlı ücretli kurslardan ödenen ücretin bir miktarını alıyormuş. İllere göre farklılık gösterebilir tabi. benim kursumda her öğrenciden 50 tl okula kalacakmış. Dolayısıyla müdürler kurs açmaya sıcak bakabilir.

arkadaslar bu e-yaygın sistemi için verilen şifrelerin değiştiği bi modul ben goremedim. Acaba benimmi gözümden kaçtı??

okulda sadece maaş karşılığı dersim var.btr yok. ortaokuldayım. bir tane okullar hayat olsun projesinden haftada 10 saat kurs açtım..bu kurs devam ederken 2.kurs açabilirmiyim? açan varmı? (Okulda ders yüküm yok..)
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..

zibula' Alıntı:
okulda sadece maaş karşılığı dersim var.btr yok. ortaokuldayım. bir tane okullar hayat olsun projesinden haftada 10 saat kurs açtım..bu kurs devam ederken 2.kurs açabilirmiyim? açan varmı? (Okulda ders yüküm yok..)
cevaplandıran olursa sevinirim..Güncel..

okuldaki öğrencilere kurs vermek sıkıntı yaratıyor her yönden tecrübeyle sabittir...

zibula' Alıntı:
BT sınıfi yoksa nerede veriyosun kurdu. Yani açabilir miyiz kurs BT sınıf yoksa

Geri