Okulda Halk Eğitim Kursu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ras

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında kurs açmak için tüm işlemler onaylandı halk eğitime gönderildi. Sorum şu, Ders Planı verdim.Şimdi ders işlerken kendim hazırladığım çalışmaları o plana göre verecek miyim yoksa bu modül denen olay, bunu kullanabiliyormuyuz.

Bu konuda yardımcı olucak var mı? Daha önce bu kursu açmış arkadaşlar ders anlatırken kullandıkları materyalleri paylaşabilirler mi? İlginize Teşekkürler.

bende kurs açtım ama bilgim yok bu konuda.modüller mi takip edilecek yoksa başka ders notlarıda takip edilebilir mi?

modüller takip edilecek hocam
ama ben genelde kendi çalışmalarımı ve kendi belirlediğim müfredatı uyguluyorum

müdür yardımcıı bana kıyak geçmek için bizzat halk egitimi aradıl. okulum ortaokul. öğrenci tclerini almam gerekiyormuş
ancak bir arkadaşım yaş sınırlamasından bahsetti. bu yıl kurs başvusu yapanlar süreç nasıl bilgilendirebilirler mi?

kaç saatlik açabiliyoruz haftada 10 saate kadar denildi 5+5 hafta sonu düşünüyorum toplamda kaç saatlik plan sunmalıyım ? en az kaç öğrenci olmalı

bilgisi olanlardan arz ederim

en az 12 kursiyer ya da öğrenci olmalı
haftada en fazla 10 saat açılabilir ben hafta içi 3-3-4 şeklinde açmayı düşünüyorum
yetişkinler için açılan kurslarda 15 yaş üzerine açılabilir
öğrenci için okullar hayat olsun kapsamında açılan kurslarda yaş sınırı olmaz ben 5. sınıflar için müracaat ettim

okullar hayat olsun kapsamında açılacak kursa ait belgeleri paylaşıyorum
hakkımızda hayırlı olsun

Ekli dosyalar

• kurs.rar
    kurs.rar
    69.1 KB · Görüntüleme: 465
hocalarım bu plan bitince sene içinde tekrar başvuru yapabiliyor muyuz? yada bu plana bi 160 veya 80 daha ekleme yapılabilirmi örneğin html yada photoshop gibi ?? acemiliğimi hoş görünüz

Liselerde açılabilirmi?? Kursun başlangıç tarihi için bir süre varmı?? istediğimiz zaman başlatabilirmiyiz.. Bu kurslarda istediğimiz konularda kurs verilebilirmi? web tasarım gibi.. Yoksa sadece bilgisayar kullanım kursumu olmalı?? ofice veya hızlı klavye kullanımı kursuda açılabilirmi??

hocam okullar hayat olsun okullarında açıyoruz genelde ...istediğimiz zaman açabiliyoruz...süre açtığımız kursa göre değişiyor ...32 saat, 160 saat gibi

30-40 farklı kurs açabiliyoruz ...halk eğitim genel müdürlüğünden ulaşabilirsin kursların ismine

önceden zaten bu ders öğrencilere okutuluyor diye kurs açtırılmıyordu öğrenci düzeyinde. şu an OHO kapsamındaki bir okulda bu kurs açılabilirmi yani izin onayı çıkıyor mu?

evet hocam OHO kapsamındaki okullarda ilkokul öğrencilerine bile açılabiliyor bu kurslar bizim okul OHO kapsamında olduğu için geçen sene 4. sınıflara OHO kapsamında bilgisayar kursu açılmış

madlion' Alıntı:
önceden zaten bu ders öğrencilere okutuluyor diye kurs açtırılmıyordu öğrenci düzeyinde. şu an OHO kapsamındaki bir okulda bu kurs açılabilirmi yani izin onayı çıkıyor mu?
Evet bu engeli aşabilen varmı. Aynı bahaneyle kabul etmiyormuş halk eğitim. Resmi yazılar elinde olan varsa ekleyebilirmi arkadaşlar.

bende yetişkinler için kurs açmak istiyorum ancak yeterli kursiyer bulamıyorum, benim okulumda oho kapsamında. Eğer öğrenci ile açılabiliyorsa bende açmak isterim ancak elinde belgesi olan var mı? Not: Btr değilim

herkeslere hayırlı olsun mesleki eğitim kapsamında olan kurslar genel kurslar kapsamına alınmış.
Dolayısıyla yaş sınırlaması yok. Okur yazar olmak ve ilkokul(1-4) mezunu olmak yeterli.
yani 5-6-7-8-9-10-11-12 sınıfı öğrencilerine bu kurs açılır.
Anlamayan Halk eğitim müdürlerine şu sayfayı gösterebilirsiniz. http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprograml ... lisim.html
İlgili kursu tıklayıp baksın şartlara.

yaş sınırlamasının kalktığını şuradan mı çıkardınız
GİRİŞ KOŞULLARI
1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel
özelliklere sahip olmak.

botecii00' Alıntı:
yaş sınırlamasının kalktığını şuradan mı çıkardınız
GİRİŞ KOŞULLARI
1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel
özelliklere sahip olmak.

evet buradan çıkardım hocam önceden meslek grubu kursuydu şimdi ise genel kurs olmuş
Halk eğitimde görevli yada tanıdığı olanlar bir kurs açıp 1 adet öğrenci kaydetseler aslında kesin öğrenmiş oluruz sonrada silerler sistemden kursu
Böyle imkanı olanlar yardımcı olurlarsa çok memnun oluruz.

hocam hangi ilçe ve iller öğrencilere yönelik kurs açabildilerse.
halk eğitimdeki ilgili müdür yardımcısının iletişimini verirseniz bi görüşsek sisteme nasıl kaydediyorlar öğrencileri. Bizimkiler tutturmuş 14 yaş üstü olacak sisteme kaydedemiyoruz diye...
Sağolun...

kurs açılacak okulun, okullar hayat olsun proje okulu olması zorunlu mu? Herhangi bir ortaokulda açabiliyor muyuz?

Okullar hayat olsun okulundayım. Ama halk eğitim 14 yaş altını sisteme kayıt edemiyoruz diyor öğrenciler için.
Belge istemiyoruz diyorum. halk eğitim 14 yaş altını sisteme kayıt edemiyoruz. diyor
İnternet ve e posta kullanımı açayım o genel kurs diyorum. halk eğitim 14 yaş altını sisteme kayıt edemiyoruz. diyor
Müdür bey diyorum. halk eğitim 14 yaş altını sisteme kayıt edemiyoruz diyor....
Sisteme bide ben bakayım belki bir yeri tıklamamız gerekiyordur diyorum. 45 yıllık müdürüm bana işimimi öğreteceksin diyor.
Peki iyi günler diyorum. halk eğitim 14 yaş altını sisteme kayıt edemiyoruz... Hocam diyor.

Geri