okulda internet cafe

Kodla Büyü

sibelhasan

Üye
merhaba arkadaşlar
sizlerle bir proje konusunda konuşmak istiyorum. okulumda çalışkan özverili bir müdürüm var ve müdürümün önümüzdeki yıl için planı okulumuzdaki sınıflardan birini internet cafe haline dönüştürmek. yani bi sınıfa bilgisayarları kuracak üst sınıflardan birini görevli yapacak ve öğrenciler gelip istedikleri oyuna girecek istedikleri konuyu araştıracak istedikleri gibi orada çalışacak. bende bu işi çok onaylamadığımı öğreencilerin oyun oynamasının onların gelişimini olumsuz etkilediğini uygunsuz araştırmalar yapabileceklerini söyledimse d e pek dinlemedi daha önce bu projeyi uygulamış ve sorun yaşamamış. şimdi ben işi hep olumsuz yanından mı görüyorum diye düşünür oldum, doğrusu çocuklara derslerde oyun oynamayacaksınız diye çırpınırken özgürce kullanabilecekleri bilgisayar sınıflarının olması planı kendimle çelişmeme sebep ıoldu. bu fikri destekklemiyorum. ama doğru olan desteklemem mi onu da çözemedim. deneyimli arkadaşklardan fikir istiyorum , sizce doğrusu ne olmalı olması gereken ne olmalı. ben o sınıfı kontrol etmeyeceğğim çocuklar zaten oyun hastası oynadıkları oyunlar da testere oyunu gibi oyunlar. bi açıdan düşündüğümde de bu sınıftan bir farkı olmayabilirde.
neyse top sizde.

"Mühür kimdeyse, Süleyman odur" hocam. Sen ne dersen de o müdür o işi yapacak anlaşılan. Ben olsam o odayla ilgili hiçbir işe karışmazdım. Ne tamirine bakardım ne başında dururdum. Saçmalık okulu oyun salonuna çevirmedikleri kalmıştı bir :D

Müdür patron olacak sen de işçi olacaksan olmaz, müdür hem patron hem de işçi olacaksa olur... Aslında o da olmaz, neden? Çünkü zaten araştırma yapmak için laboratuvar açılıyor, yeni bir sınıf ancak oyun için daha doğrusu para için açılabilir. Bu da dışarıda bir internet kafe açmaktan çok da farklı değildir. Farkı; bilgisayarlara para vermez, binaya kira vermez, vergi vermez, işçi yerine öğrenci çalıştırır, denetime tabi olmaz, tamircisi çoğu zaman bedavaya çalışır...

Ben sadece bir öğretmen olsaydım, karşı çıkardım; bilişim teknolojileri öğretmeni olduğum için iki defa karşı çıkardım galiba...

Denetimi, tamiri vırtı zırtı sizi ilgilendirmeyecekse destekleyin hocam, size dokunacağını hissediyorsanız desteklemeyin derim. Ama önceden kesin bir şekilde bunu konuşun. İnternet kafe müptelası çocukların öğrenci öğrenciye okulda oyun oynaması, internete girmesi daha iyi olur. Tabi annesi elinde sopayla hadi gari eve diye kovalamaya gelmeyecek, sabahtan akşama kadar pc başında oturmayacak, taşkınlık yapmayacak vs. Ücret alınacak mı, alınırsa ne kadar olacak, yönetmeliğe uygun olur mu, bunlar hep ilgilenecek kişinin problemi.

hocam böyle bişeyi kimse istemez.bende istemedim şahsen.benden de böle bişey istemişlerdi bayada bastırmışlardı fakat istemedim ne oldu sonuçta olmadı ama nasıl?bana mesai saatleri içinde açmam gerektiğini bi kaç tanede oyun kurmam ve çocukların başında beklemem onları oynatmam oyalamam 3-5 kuruş da para almam ve okula bu paranın kalması istendi buna karşı çıktım.baktım baya ciddiler müdürüme dedimki hocam madem öyle bu işi usulüne uygun yapalım dedim.fi tarihinden kalma bu işle ilgili bi yönetmelik var malumunuz.getirdm bakın hocam ben öle kafama göre para toplamam başımı ağrıtamam yönetmeliği okuyun buna göre yapalım eğer yapmamız gerekiyosa dedim okumuş beni çağırdı vazgeçelim bu paralı işten sen onları orda oyala falan dedi.işte int. cafeye gidip güvensiz ortamda oyun oynamasınlar falan...bende öğrencilerin yüde doksanının evinde binternet var.çocuğun en güvenli olacağı yer anasının babasının yanıdır ve orda nete girmesidir ddim olay bitti.uzatmayayaım.eğer müdürün çok ısrarlı olursa öğretim yılı başında bu işi tekrar gündeme getirirse ve sizi de bu işin başına koyacak ollursa mutlaka yönetmeliği gündeme getir.zira yönetmelikte elde edilen gelirin yüzde 47(kırkyedi) siin eğiticiye yüzde 3 ünün md veya md. yardımcısına yüzde bilmem kaçının tamir bakım ...(bu kısmı sni teknik servisten kurtarıyor) diye açık açık yazar.hamallık yapma.illaki olacaksa bu cafe işi en azından extra ücretini alırsın.

Arkadaşlar ben de pek doğru bulmuyorum ama işe bir de şu açıdan bakalım:

Son zamanlarda internet kafeye gittiyseniz çocukların halinin ne kadar kötü olduğunu görürsünüz. Denetim yok, her site açık, küfür son haddinde, bağırış çağırış, kafe sahibi de işin sadece para kısmındaysa tam anlamıyla vurdumduymaz bir vampir, yaş grubuna uygun olmayan bir sosyal ortam(!).

Kısaca okulda oyun oynatmak bu olumsuzlukların çoğunu azaltacaktır. Evet çocuklar araştırsın öğrensin ama onların gözleri hep komşunun bahçesindeki daha da yeşil olduğunu düşündükleri çimende.

Mümkün oldukça isteklerini karşılayan, daha sağlıklı ortamlar sağlamak sanki onları kaybetmekten çok kazanmamıza, dışarının olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltmamıza faydalı olabilir kanaatindeyim.

Kısaca en güzeli elbette oyun oynatmamak ama oynayacağım diyen çocuğa da sahip çıkılması gerek kanaatindeyim.

enestar' Alıntı:

Son zamanlarda internet kafeye gittiyseniz çocukların halinin ne kadar kötü olduğunu görürsünüz. Denetim yok, her site açık, küfür son haddinde, bağırış çağırış, kafe sahibi de işin sadece para kısmındaysa tam anlamıyla vurdumduymaz bir vampir, yaş grubuna uygun olmayan bir sosyal ortam(!).

Kısaca okulda oyun oynatmak bu olumsuzlukların çoğunu azaltacaktır. Evet çocuklar araştırsın öğrensin ama onların gözleri hep komşunun bahçesindeki daha da yeşil olduğunu düşündükleri çimende.

Mümkün oldukça isteklerini karşılayan, daha sağlıklı ortamlar sağlamak sanki onları kaybetmekten çok kazanmamıza, dışarının olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltmamıza faydalı olabilir kanaatindeyim.

Kısaca en güzeli elbette oyun oynatmamak ama oynayacağım diyen çocuğa da sahip çıkılması gerek kanaatindeyim.

Hocam doğru söylüyorsunuz da onun başındaki öğretmenin durumu ne olacak peki.
Zaten saygınlık yok interten kafe olayında düşünemiyorum.
Bizim zaten durumumuz, neler yaptığımız ortada.
Kusura bakmayın hocam ama bu kadar da değil.Öğretmenlikten başka herşeyi yapar duruma geldik.

enestar' Alıntı:

Ailesi izin veriyorsa bize diyecek birşey düşmez hocam.

enestar' Alıntı:

...
hocam işlemeyen bir sistemin yükünü de bize atmaya çalışıyorlar. ayrıca hiç bir internet cafede her site açık olamaz. LOG kaydı tutulmak zorunda, bildiğim kadarıyla yasayla 16 yada 18 yaşın altındakilerin kafeye gitmeleri yasak ve tüm bunları denetlemesi gereken bir kurum var. gerekli denetimler sağlıklı yapılırsa en fazla 1 ay içinde sizin bahsettiğiniz türdeki cafelerin tamamı havlu atar. ama bu sistem işlemiyorsa da bunun yükünü okula ve dolaylı yoldan bilişim tek. öğretmenine yıkmanın anlamı yok.

Geri