Okulda internet olduğu halde ??

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar... Bizim okulda modem değişti. Daha hızlı internete geçtik ama bir sorun var. Okulda internet olduğu halde bi bakmışım bazı bilgisayarlarda bağlanmıyor. Sonra zaman geçiyor bi bakmışım bu bilgisayarlarda internet gelmiş. Mesela labaraturdaki benim bilgisayarda dün sabah internet yoktu. Öğleden sonra bi daha baktım gelmiş :shock: ve bu okuldaki diğer bilgisayarlarda da böyle olabiliyor. Okuldaki ağ trafiğinden olabilir mi ? sizce bu sorunun nedeni ne olabilir?

sayın Hocam modem arayüzünde DHCP ayarlarında yada yerel ağ ayarlarında "IP Havuzu" gibi bir ayar vardır, havuz boyutunu artırınız. Buradaki havuz aynı anda ip dağıtılacak sayıyı belirler. Havuz dolduysa modem ip dağıtmaz.

Bizim okulda da TP - Link modem var. Sabit ip vermeyince bilgisayarlar internete girmiyor, ağ hatası veriyor ve ip çakışmaları yaşanıyor. Bence siz de okuldaki tüm bilgisayarlara sabit ip verin. Bunları da liste yapıp saklayın. Lazım olduğu zaman bakarsınız.

bilalca' Alıntı:
Bizim okulda da TP - Link modem var. Sabit ip vermeyince bilgisayarlar internete girmiyor, ağ hatası veriyor ve ip çakışmaları yaşanıyor. Bence siz de okuldaki tüm bilgisayarlara sabit ip verin. Bunları da liste yapıp saklayın. Lazım olduğu zaman bakarsınız.

Sayın hocam WiFi aracılığıyla bağlantılarda havuza yine dikkat etmek gerekecektir, 80 öğretmeni olan okulda okulun sabit pc leri için sabit ip verilebilir fakat taşınabilir cihazlar için düşünülemez. Bir de birden fazla int. bağlantısı varsa ve bunların IP yapılandırması farklıysa sabit ip yine sıkıntı olacaktır.

Arkadaşın sorunu büyük ihtimalle aynı aynda çok sayıda PC nin IP alamaması çünkü farklı zamanlarda bağlanmayan PCler sonra bağlanabiliyormuş. Özelikle Zyxellarda var bu havuz muhabbeti...

Sayın hocam birde çok fazla switch kullanılarak bir dağıtım söz konusu ise. Switchleri kontrol edin. Her şeyi çok bilen bazı arkadaşlarınız bu kablo neden boşta diye switch'den çıkan kabloyu tekrar switch'e takarak belli bölgedeki internet akışını hatta tüm interneti down etmiş (çökertmiş) olabilir.

gökalp' Alıntı:
Sayın hocam birde çok fazla switch kullanılarak bir dağıtım söz konusu ise. Switchleri kontrol edin. Her şeyi çok bilen bazı arkadaşlarınız bu kablo neden boşta diye switch'den çıkan kabloyu tekrar switch'e takarak belli bölgedeki internet akışını hatta tüm interneti down etmiş (çökertmiş) olabilir.

Tamam hocam teşekkürler bunu da gözden geçireyim ;)

onun için hazırladım o başlığı zaten :) ki bir arkadaşın başına gelmiş ve yaptıklarımı uygulamış sağolsun başlıkta başarılı olduğunu ve sorun kalmadığınıda paylaşmış. 1 kişinin bile işine yaraması inanılmaz mutluluk verici...

Arkadaşlar akıllı tahtalara ve bilgisayarlara tek tek elle farklı ip verdim düzelmeye başladı ;)

Geri