okulda kablosuz ağ sorunu...

Kodla Büyü

neolsaki

Site Gezgini
mrb arkadaşlar.
btci olmanın en sıkıcı yanı okuldaki internetten sorumlu olmak:(
sorunum şu:okulda kablosuz bağlantı var her katta 2 ap var.Laptopla alt katta wireless bağlanıyor.Ama 1.katta ap nin yanın başında erişim yok diyor.Ap yi kapatıp açtım full çekiyor bağlanıyor ama internet yok.Kafayı yiyeceğim ya :(
anlayan varsa bi yardım lütfen..

Hocam çekimde sorun yok zaten sorun 1.AP internetin gitmemesi modem ile iletişim kuramaması. Kablo ise kabloyu kontrol edin kablosuz interneti alıyorsa (mesh, WDS) AP ten ayarları kontrol edin.

neolsaki' Alıntı:
mrb arkadaşlar.
btci olmanın en sıkıcı yanı okuldaki internetten sorumlu olmak:(
sorunum şu:okulda kablosuz bağlantı var her katta 2 ap var.Laptopla alt katta wireless bağlanıyor.Ama 1.katta ap nin yanın başında erişim yok diyor.Ap yi kapatıp açtım full çekiyor bağlanıyor ama internet yok.Kafayı yiyeceğim ya :(
anlayan varsa bi yardım lütfen..

Sisteminiz hakkında daha detaylı bilgi vermelisiniz hocam...
apler hangi modda çalışıyorlar? sistem yeni mi kuruldu eskiden girerken aniden girmemeye mi başladı? şifreleme türü olarak wep dışında şifreleme mi kullanıyorsunuz? ap bağlantıyı bir başka ap den mi modemden mi alıyor ? vs vs

arkadaşlar modem 2.katta.Her katta 2 ap kablosuz bağlanıyor.
ap ler bildiğim kadarı ile erişim noktası olarak kullanılıyor.Çünkü sistemi ben kurmadım emin değilim.dün internet vardı ama bugün 1.katta yok.Giriş katta var ama.
şifreleme türü aes.Hasari hocamın dediği gibi bağlantı sorunu var sanırım..
Kontrol edeyim tekrar durumu yazarım.
Bu arada kablosuz ap ler için ayarlamaları nerden yapıyoruz biliyor musunuz arkadaşlar.
tşkrler cevaplar için...

neolsaki' Alıntı:
arkadaşlar modem 2.katta.Her katta 2 ap kablosuz bağlanıyor.
ap ler bildiğim kadarı ile erişim noktası olarak kullanılıyor.Çünkü sistemi ben kurmadım emin değilim.dün internet vardı ama bugün 1.katta yok.Giriş katta var ama.
şifreleme türü aes.Hasari hocamın dediği gibi bağlantı sorunu var sanırım..
Kontrol edeyim tekrar durumu yazarım.
Bu arada kablosuz ap ler için ayarlamaları nerden yapıyoruz biliyor musunuz arkadaşlar.
tşkrler cevaplar için...
Modemi önce arayüzden yeni başlat internetin durumuna bak eğer gelmez ise internet olmayan AP arayüzüne gir kablosuz ayarı diye menü olacaktı orada ayarlamaları yaparsın.
Modem marka ve modelleri farklı olduğundan direk bir şey söyleyemiyoruz.

Geri