Okulda sadece idareciler arasında ağ kurma!

Kodla Büyü

skolst

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda özel adsl hattı var.Windows 7 işletim sistemli bilgisayarlarda bilgisayarlar otomatik olarak birbirini görüyor. Sadece idareciler birbirini görmek istese nasıl yapabilirim dosya paylaşımı sadece idareciler arasında olacak şekilde nasıl ayarlama yapabilirim.

Windows 7'de İnternet bağlantınızı paylaşmak için öncelikle ICS'i devreye sokmanız gerekiyor.
Bunun için ilk olarak "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni açın.
Ardından da internete bağlandığınız ağ kartına sağ tıklayıp "özellikler" deyin.
Açılan pencereden paylaşım sekmesine geçin ve "Diğer bilgisayarların bu bilgisayar üzerinden internete bağlanmasına izin ver." seçeneğini devreye sokun.
Tamam diyerek işlemi onaylayın.Daha sonra yapmanız gereken bir Cross-Over kablo ile iki bilgisayarı ethernet portundan birbirine bağlamak. Bu kadar basit.Daha sonra kendinize ait 192.168.2.1 adresinizden yada ttnet mi neyse hangisini kullanıyorsanız ona şifre koyun ve sadece o kişilere verin şifreyi..

müdür bilgisayarına geç ev ağı olacak şekilde ayar yap. ev ağına şifreli olacak şekilde yapılandırılıyor. verilen şifreyi kağıda yaz. diğer bilgisayarlarda da aynı ayarı yapıp şifreyi gir.

hocam çok kolay.Paylaştırmak istediğin kişilere özel bir çalışma grubu adı var.Sonra hepsinde paylaşımı aç.Aynı çalışma grubundakiler sadece birbirlerini görebilirler.

hocam peki Win7 den nereden girecem o menüye nasıl kurucam farklı ağı?Bir de internet bağlantısında bir sıkıntı olmaz değil mi?

ercrah' Alıntı:
müdür bilgisayarına geç ev ağı olacak şekilde ayar yap. ev ağına şifreli olacak şekilde yapılandırılıyor. verilen şifreyi kağıda yaz. diğer bilgisayarlarda da aynı ayarı yapıp şifreyi gir.
:++:
Ev Ağı oluşturup şifreyi sadece istediğin bilgisayara gir. Böylece benim gibi 30-40 bilgisayarı olduğu bir ortamda dahi idareye kendi içinde paylaşım yaptırırsın ve güvenlik sıkıntısı olmaz..

Ben birçok defa yaptım. Harika birşey. İnternetten ev grubu oluşturma ve ev grubuna bilgisayar ekleme diye aratırsan adım adım anlatan siteler var..
örnek: http://windows.microsoft.com/tr-tr/wind ... -homegroup

Tavsiye: resim vs bisürü klasörü paylaşmana gerek yok. Her bir bilgisayarda masaüstüne "Ahmet bey paylaşılan" gibisinden bir klasör oluşturup, paylaşma ayarlarında ev grubuna okuma-yazma yetkisi verir ve bu klasörün kısayolunu diğer bilgisayarların masaüstüne atarsanız ve bunu karşılıklı yaparsanız güzel olur. Böylece idareciler birbirine dosya gönderirken " masaüstündeki gönderilecek kişinin klasöre" yapıştır yapmaları yeterli oluyor. Başı biraz zahmetli ama rahatını sürersiniz..

aynen hasan hocama katılıyorum böyle olduğu halde problem yaşayanlar yinede oluyor, bu ayarlara ek softros lan messenger ın eski full sürümünü kurdum artık ordan yazışıp dosya gönderiyorlar

hasan' Alıntı:
ercrah' Alıntı:
:++:
Ev Ağı oluşturup şifreyi sadece istediğin bilgisayara gir. Böylece benim gibi 30-40 bilgisayarı olduğu bir ortamda dahi idareye kendi içinde paylaşım yaptırırsın ve güvenlik sıkıntısı olmaz..

Ben birçok defa yaptım. Harika birşey. İnternetten ev grubu oluşturma ve ev grubuna bilgisayar ekleme diye aratırsan adım adım anlatan siteler var..
örnek: http://windows.microsoft.com/tr-tr/wind ... -homegroup

Tavsiye: resim vs bisürü klasörü paylaşmana gerek yok. Her bir bilgisayarda masaüstüne "Ahmet bey paylaşılan" gibisinden bir klasör oluşturup, paylaşma ayarlarında ev grubuna okuma-yazma yetkisi verir ve bu klasörün kısayolunu diğer bilgisayarların masaüstüne atarsanız ve bunu karşılıklı yaparsanız güzel olur. Böylece idareciler birbirine dosya gönderirken " masaüstündeki gönderilecek kişinin klasöre" yapıştır yapmaları yeterli oluyor. Başı biraz zahmetli ama rahatını sürersiniz..

:+1: Ağ şifresini bilmeyenler ağa katılamadıkları için paylaşımları da göremiyor bu şekilde...

BBNET
Geri