okuldaki ağ bağlantısı çok zayıf

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar okuldaki bağlantı öyle kötü ki öğrenci bilgisayarı nete bağlanırken benim ki açmıyor bağlantıyı kuvvetlendirmek için ne yapılması lazım yardımlarınız bekliyorum

Hocam bu soru bir doktora benim başım ağrıyor, sorun ne olabilir demek kadar geniş bir soru. Daha detaylandırmanız lazım.

Parlayan arkadaşın dediği gibi çok geniş bir konu.Genel bir açıklama yapmak gerekirse aşağıdaki ALINTI gibi olur

ADSL Bağlantısını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

• ADSL Modem/Router'ın performansı
Kullandığınız cihazın performansı, ADSL erişiminizin hızı ve kesintisizliğini etkiler.

• Telefon hattının kalitesi
Telefon hattı ADSL erişiminin kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Telefon hattı olarak döşenmiş olan bakır kablo, ince bir kablo ise aynı anda daha az veri taşınabilecektir. Kabloda olabilecek etkileşimlerden ya da başka sebeplerden kaynaklı gürültüler, ADSL erişiminin yavaşlamasına ya da sağlanamamasına sebep olabilir. Eğer sıklıkla kopmalar olan bir kablo ise, telefonunuzla birlikte ADSL'inizde de kesintiler yaşanacaktır.

• Telefon santrallerindeki yoğunluk
Telefon santrallerindeki yoğunluk, abonenin veri trafiği, internet servis sağlayıcının internet bulutuna ulaşamadan sıkışmasına ve yeterli veriyi sağlayamamasına sebep olur.

• Telefon santraline uzaklık
ADSL, uzaklık arttıkça hızın azaldığı bir iletişim teknolojidir. İdeal koşullarda, merkezi cihazların kurulu bulunduğu santralden 5.5 km mesafe uzaklığa kadar, 512 Kpbs'ye kadar hızlarda ADSL sağlanabilmektedir.

• Telefon santrallerinde kurulu merkezi ADSL cihazlarının performansı
Kullanılan merkezi cihazların performansı, ADSL erişiminizin hızı ve kesintisizliğini etkiler.

• Kullandığınız Bilgisayarın Durumu
Bütün bunların yanında, kullanmakta olduğunuz bilgisayarın konfigürasyonu ve durumu da internet kullanımınızı etkiler. Örneğin, bilgisayarınıza interneti kullanan bir virüs bulaşmışsa, bu virüs programla internetinizi paylaşmak durumunda kalacağınızdan, kullanım hızınız düşer.

şöyle anlatmaya çalışayım santral 400 m kadar mesafede yani okula çok yakın okulda çok fazla paralel bağlantı var ordan oraya o binadan diğer binaya kablo çekilmiş diğer binalarda hele ki net arada bir geliyor arada bir hiç gelmiyor sinyali güçlendirmek amaçlı birşeyler veya bir alet yok mudur???

MEB'in bağlantısından kaynaklanıyor hocam..
bağlantı rezalet..
sürekli kesiliyor..
bende de aynı sorun var..
ders işlerken 6. sınıflara internetten forum, e-devlet, e-alışveriş konularını anlatırken internet sürekli kesiliyor..
böyle bir rezalet olamaz yaa..
öğrencilerin bilg.ı kapalı olmasına rağmen bağlşantı çok kötü..
delirmek üzereyim..

arkadaşlar Webjini programı yüklüyse kaldırırsanız internet eskiye göre daha hızlanacaktır. bende de çok ağırdı internet. bütün bilgisayarlardan kaldırdım. şu an çok daha iyi.

Geri