Okuldaki akıllı tahtalara virüs bulaştı yardımmmm...

Kodla Büyü

ozruz83

Üye
Okuldaki akıllı tahtalara virüs bulaştı hocalar flashlarını taktıkları anda flashların içindeki herşey silinip gidiyor daha doğrusu silinmiyor ama öyleymiş gibi oluyor geri getiriyorum ama sürekli bunlarla uğraşmak çok sıkıcı olmaya başladı.Bazı dosyalar geri gelmiyor hatta artık. Akıllı tahtalarda internet bağlantısı yok kablosuzu çekmiyor. Bu nedenle var olan antivirüsü güncelleyemiyorum.Nasıl kurtulacağım bilemiyorum 23 tane akıllı tahta var hemen hemen hepsine bulaşmış:((Fatih Projesi kapsamındaki okullarda çalışan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

USB klavyeyi tahtaya bağla, açılışta F8 ile aç. "Bilgisayarı onar" ı seç.Tüm windowsu yeniden yükle seç.Bu arada bi kahve al kendine.30 dak. sonra temiz sistem hazır.Fiber bağlanıp internet bağlantısı gelene kadar çözüm bu.Başka bilen varsa paylaşsın.

biltek99' Alıntı:
USB klavyeyi tahtaya bağla, açılışta F8 ile aç. "Bilgisayarı onar" ı seç.Tüm windowsu yeniden yükle seç.Bu arada bi kahve al kendine.30 dak. sonra temiz sistem hazır.Fiber bağlanıp internet bağlantısı gelene kadar çözüm bu.Başka bilen varsa paylaşsın.
Teşekkür ederim bunu yapmaya hazırım her defasında yapıyorum da zaten ama yine yine bulaşıyor deepfreeze kurmama rağmen virüs bulaştırdılar.

bu virüs bizim tahtalarda da var... Bende drive vaccine kurayım kurtulayım diyordum...

deep freeze etkili olmadıysa o da işe yaramaz...

avira kurmuştum o da işe yaramamıştı...

çok ilginç bir virüs... çalışma stili çok farklı...

takdir ettim yazanı...

Ben tahtalara deepfreeze kuralı 15 günü geçti.Hiç bir sorun yaşanmadı kurulumdan sonra.Öncesinde tüm tahtalarda ve öğretmen flashlarında kısayol virüsü vardı.Başademiyordum.Bence deepfreeze kurulumundan önce tahtanızın tam olarak virüsten temizlenmiş olmasına dikkat edin.Ha bir de öğrencilerin deepfreeze kırarak bilgisayarı kullanmış olma ihtimalleri var..

hocam virüsü tam olarak temizleyememiş olabilirsiniz. Yoksa deepfreezeli makineye virüs bulaştığını görmedim. Biz okulumuzda DeepFreeze + Atak kullanıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir problem olmadı. Zaten öğrenciler akıllı tahtaları kullanamıyorlar. Sadece öğretmenler kullanıyor. Öğretmen isterse öğrenci de kullanabiliyor.

konuyu hortlatayım daha bir ay olmadı tahtalara imaj atalı toolwiz time var hepsinde bugün bir tahtada bu virüse rastladım yıkıldım :? öğretmenlerin flashlarına çare buldum diyelim ama öğrenciler de kullanıyor proje performans sunarken ne yapmalı nasıl önlemeli bu virüsü bilen varsa dua ederim:)

efsa' Alıntı:
konuyu hortlatayım daha bir ay olmadı tahtalara imaj atalı toolwiz time var hepsinde bugün bir tahtada bu virüse rastladım yıkıldım :? öğretmenlerin flashlarına çare buldum diyelim ama öğrenciler de kullanıyor proje performans sunarken ne yapmalı nasıl önlemeli bu virüsü bilen varsa dua ederim:)

Virüslü Bilgisayara Windows defender ı aktif ettim ve bilgisayarı tarattım. Virüsden temizlemişti. Bende Defenderin çözdüğünü düşünerek tüm okulun windows defender larını aktif ettim.

ozruz83' Alıntı:
biltek99' Alıntı:
Teşekkür ederim bunu yapmaya hazırım her defasında yapıyorum da zaten ama yine yine bulaşıyor deepfreeze kurmama rağmen virüs bulaştırdılar.

Hocam deepfreeze internetten kendini aktif edemediği için kendini pasif konuma alıyor. Aynı durum benimde başıma geldi ebadan faz2 yedeğini indirdim bir arkadaş paylaşmıştı deepfreez katılımsız internet falan istemiyor. Onu kurdum şimdilik bir sıkıntı kalmadı.

Arkadaşlar bir konuyu atlıyoruz. Bu virüs başka bilgisayarda bulaştıysa deepfreeze de olsa flaşın içi yine görülmeyecektir. Yani bu virüsten tam kurtulmak istiyorsak öğretmen veya öğrencilerin kullandığı tüm bilgisayarların da bu virüsten arındırılmış olması gerek.

İnternet yokken benim yaptığım;
windowsun kendi sitesinden "essential offline update" dosyasını indirip flashdiskle onu tahtada yönetici olarak çalıştırıp antivirüsü güncelliyordum ve dosyaları gizleyen virüsü essential bulup temizliyor, Gizlenen dosyaları da(gizli özelliklerini kaldırmak için) "attribute changer" programıyla gizli özelliklerini kaldırıyorum dosyalar flashın içinde duruyor ama hocaların virüslü bilgisayarına ya da virüs olan başka tahtaya taktıkları zaman dosyalar yine gizleniyor...

Geri