Okuldaki tüm tahtalar açılınca bazılarında internet kopuyor!

Kodla Büyü

soncizgi

Aktif Üye
Arkadaşlar, bir okulda 32 sınıf var. Okuldaki tüm tahtalar açılınca bazılarında ağ hatası uyarısı veriyor. İnternete bağlanmıyor. Bir kaç tane tahta açıldığında hata vermezken tümü açıldğı zaman 5-6 tanesinde bağlantı hatası oluşuyor.
Bu konuda neler yapılabilir acaba?

Not: Faz3, arçelik, pardus yüklü tahtalar. Bağlantı türü "ttnet adsl" (fiber alt yapısı henüz yok!)

hocam bazılarında ip adresi elle girilmiş olabilir. hepsinin ip adresini otomatik aldığından emin olun. Gene çözüm olmazsa modemden ip aralığını bi kontrol edin bazen 20 30 tane alabilecek şekilde kısıtlamalar olabiliyor.

imaj atıldığında tahta ismi değiştirilmemiş olabilir mi bir çakışma oluyor olabilir

Bu durumda ben switchleri kapatıp tekrar açıyorum sorun çözülüyor. İp kiralama işi bazen karışıyor ve modem aynı ip adresini makinelere verebiliyor. O zaman çadır karışıyor.

İp havuzunu da genişlettim ama yine de oluyor arada.

Son düzenleme:
Modeme nasil erisceksiniz. Sistem odasinda router yonetilmeye kapali bildigim kadari ile.

Arkadaşlar, bir okulda 32 sınıf var. Okuldaki tüm tahtalar açılınca bazılarında ağ hatası uyarısı veriyor. İnternete bağlanmıyor. Bir kaç tane tahta açıldığında hata vermezken tümü açıldğı zaman 5-6 tanesinde bağlantı hatası oluşuyor.
Bu konuda neler yapılabilir acaba?

Not: Faz3, arçelik, pardus yüklü tahtalar. Bağlantı türü "ttnet adsl" (fiber alt yapısı henüz yok!)
Hocam IP havuzunu bir kontrol ediverin. Havuz dar ise IP ler çalışıyor olabilir

Bağlantı türü adsl hocam modeme rahatlıkla erişebilir
Hocam benzer problemi yaşadım. Modemi değiştirdim düzeldi. Eski modem sanki normal çalışıyor gibiydi ama rasgele sürekli bazı pc tahtalarda ağ sorunu veriyordu. İp dagitmada sorun yaşıyordu.Uzun araştırmalar sonucunda modemi emekli ettik düzeldi.

Arkadaşlar modem arayüzünde 33-64 aralığında ip havuzu tanımlanmış. 64'ü silip 99 yazdık. Umarım sorun çözülür. Artık pazartesi tüm sınıflar tahtayı açınca öğrenecez. Yardımlarınız için teşekkürler.

Hocam bilmiyorum ama aynı sorunmu , 4 katlı bir okulda koridorun solundaki tahatalara internet gittiginde sağdakilere gitmiyordu sagdakilere gitse soldakilere gitmiyordu üstt katta varsa alt katta yoktu hayalet gibi internet binanın içinde gezinip duruyordu .arıza kaydı açtık ve hatayı bulduk tum acces pointlere switchlere yeniden konfigürasyon yukledıler.bazı acces pointler sınıf bazıları idare olarak karışmış.hatta sunu yaptık ensonunda access pointleri tüm kaldırdık konfigüre ettiler wireless bağlantıyı ıptal ettık heryerde kablolu kullanıyoruz ve 3 yıldır cok sukur bır sorun cıkmadı

Geri