Okuldan izleyebildiğim kamerayı, evden de izleyebilmek için?

Kodla Büyü

dereli_oglu

Aktif Üye
Arkadaşlar,

okulumuzda meb hattı var.
Modem: ZyXEL P-660HW-T1 v2
Okulun(meb hattının) statik ip si var.
kamera müdürün PC'ye bağlı ve müdürün bilgisayarında da statik ip var.

Okul içerisinde müdürün statik ip'si ile herhangi bir PC'den kamerayı izleyebiliyorum.(Modemden ayarlar yapılmış durumda)

Başka hattan(evden izlemek için) ne yapmam gerekiyor? modemin İP'sini yazmam yeterliyse eğer, neden çalışmıyor?
Not: Müdür yardımcısı, daha önceden evden de izlenebildiğini söylüyor.(Eskiden de meb hattı idi.)

adalkic' Alıntı:
hocam modemde port açmak gerekiyor dış bağlantı için
cihaza göre ayar değişebilir
ewt modemden ayarının yapılmaıs gerekli modelin markasını yazıp nette aratıp bulabilirsiniz.

hocam ben bu işi yaptım , meb hattındaki filitrelerden dolayı evden izleyemezsin kameraları, tek çözümü var okula meb hattı olmayan özel hat almanız ve müdürün bilgisayarınını özel hatta bağlamanız.

Modemde herhangi bir değişiklik yapılmadı, dediklerine göre eskiden izlenebiliyormuş (ki o zaman da meb hattıydı.)
Port açmaktan kastınız bu mudur? (
Modemin ip'si uzaktaki bir PC'den girildiğinde müdürün İP'sine erişim.) Resim altta.

Ekli dosyalar

• Statik Yönlendirme.JPG
    Statik Yönlendirme.JPG
    61.7 KB · Görüntüleme: 1,383
Müdürün bilgisayarında virüs programlarının güvenlik duvarı açık mı? Bu da sebep olmuş olabilir

Hocam uzak bağlantı için modeme port yönlendirme yapacaksınız ve modemin güvenlik duvarını devre dışı bırakacaksınız.Yönlendirilecek portuda yanlış hatırlmıyorsam 3389 du yanlız zyxel de port yönlendirme nerden yapılıyor bilmiyorum.Kitapçığından öğrenebilirsiniz

hocam bizde okula kamera taktırdık adam izleyebilirsininz evden dedi çok uğraştı sonra bu işleri çok iyi bilen kişilere falan sordu ama olmadı bize milli eğitimin internet hattının izin vermediğini söyledi. bende çok uğraştım belki başından savmak için öyle demiştir diye ama kendi bilgim dahilinde ne yaptıysam olmadı. sanırım meb izin vermiyor gerçektende

1. internetiniz meb hattı olmayacak
2. müdürün bilgisayarındaki kamera programında gerekli port ayarlamaları yapılacak.
3. modem den port açılacak
5. antivirüs fire wall varsa pasif hale getirilecek yada kaldırılacak.

dereli_oglu' Alıntı:
Modemde herhangi bir değişiklik yapılmadı, dediklerine göre eskiden izlenebiliyormuş (ki o zaman da meb hattıydı.)
Port açmaktan kastınız bu mudur? (
Modemin ip'si uzaktaki bir PC'den girildiğinde müdürün İP'sine erişim.) Resim altta.
hocam tam emin olmamakla birlikte bu resimde gösterdiğiniz yerdeki IP sizin statik IP nizdir ama sadece okuldaki ağ üzerinde. eğer evden bu IP yazarak girmeyi deniyorsanız olmaması gayet normal.internete çıktığınız IP farklıdır. yanlışım varsa affola

Remote Administrator(Radmin) ile statik ip verilen bilgisayara bağlanın gerisini uzaktan yönetim ile halledebilirsiniz herhalde sayın hocam. bu şekilde ben eskişehirden zonguldak'a web sitesi güncelliyordum(radmin ile) sizde bunu kullanabilirsiniz. Meb hattı için bişi diyemiycem

Milli eğitim bakanlığına ait internet hattınız olmayacak, çünkü portlar kapalı.
Nat ayarlarını yapacaksınız.
Statik İP olmalı.

Geri