Okullar hayat olsun projesi??

Kodla Büyü

fatmazehra

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar, ilçemizde bu uygulama önümüzdeki hafta Pazartesi'den itibaren başlayacakmış... Okulda her akşam saat 21:00'e kadar 3er öğretmen görevlendirilerek bekleyecekmiş :/ Artı ilk hafta halkın ilgisini ölçmek amacıyla deneme mahiyetinde uygulama yapılacak katılım yoğun olursa devam edilecekmiş... 1. hafta her hangi bir ücret ödenmeyecekmiş....
Tüm öğretmenler isyanda okulumuzda...Sizlerin okullarınızda da uygulama başladı mı?

Yakında başlayacak hocam ama daha nasıl uygulanacak belli değil. Bir sorum olacak bu proje için bilişim sınıfları zemin kata taşındı mı?

zemin kata falan taşınmadı, il merkezinde de sanırım başlanmadı uygulama neden bizim ilçe erken başlıyor onu da bilmyorum, esasında kimsenin pek bi şey bildiği yok...

hocam uygulama yapılıyor ancak açık olması konusu akşam kursu veren öğretmen açık tutuyor onun haricinde kimse kalmıyor. öyle bir zorlama yok uygulamada

nasıl ücret ödeyecekler. ek ders olarak yönetmelikte ilgili bir şey yok..
hem bu ek ders değil ki madem maaş olarak ödesinler de emekliliğimize yansısın. neredeyse MEB elinden gelse 100 lira maaş 1500 lira ek ders verecek öğretmenlere. emekli oluncada 60 lira filan alırız herhalde.

Herhangi bir kurs açılmıyor ki bizim okulda... Sanırım biraz hatta biraz değil baya keyfi bi uygulama olacak... Bilgisayar sınıfları, kütüphaneler ve çok amaçlı salonlar halkın hizmetine açılacak diyor ya yazıda, yani illa kurs olduğunda açık olacak değil, hatta bilgisayar sınıflaı ve kütüphanelerden öğrencilerin ödev yapma ve çıktı alma konusunda akşam saatlerinde de yararlanması gibi ifadeler söz konusu...

İlk hafta gönüllülük esasıyla gelecek öğretmenler demiş ilçe mem müdürü, ama zorunlu gibi davranılıyor idare tarafından, halkın talebine bakılarak devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğiz denilmiş...Devam edilecekse ücret ödenecekmiş vs:/

Bir garip uygulama. :shock:

Kocaeli'de henüz bir hareket yok bu projeyle ilgili olarak

gitmeyin.yazıyı bulun imzaladığınız.gönüllülükdiyorsa da altına ben gönüllü değilim katılmıyorum yazın.bu kadar da zorlama yapamazlar.naparlar sürerler mi sizi.hepiniz aynı tepkiyi verseniz tüm okul.naparlar haritanın sağından yer beğen mi derler.ek ders yoksa gitmeyin.direnin.ha ihtiyacım var benim paraya giderim derseniz o bambaşka bir olaydır

Şimdi yeniden konuştum müdür yardımcımızla, daha başlamayalım diyor, burda tutmaz halk gelmez diye düşünüyor, eğer başlanırsa da ben seni her gün görevli yazarım dedi bana :/ diğer öğretmenler bilgisayar sınıfını kullandıramazmış, bozulurmuş vs. vs. Allah sonumuzu hayretsin...

arkadaşlar 9 a kadar bekletme durumu olmaz gönüllülük esas alınır özelde mi çalışıyoruz...en fazla 5 e kadar okulda kalma durumu gerçekleştirilebilir daha ötesi olamaz olması için 657 memurlar kanununda değişiklik yapılması gerekiyor....

hocam naçizane önerim. hiçkimse beklemesin okulda. ne demek ücret verilmeyecekmiş. müdür resmi işlem başlatsın bakalım nolcak..!!!

fatmazehra' Alıntı:
İlk hafta gönüllülük esasıyla gelecek öğretmenler demiş ilçe mem müdürü, ama zorunlu gibi davranılıyor idare tarafından, halkın talebine bakılarak devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğiz denilmiş...Devam edilecekse ücret ödenecekmiş vs:/
zorunlu seçmeli ders gibi olmuş.

öle bedava bekletemez sabah kadar görevli yazsın çalışma saatin bellidir senin.

bizim ildekilerde başyacaklar yakında, hatta il müdürü ekders olayı belirlenene kadar müdür yardımcıları hafta içi 2 gün gelmesin, haftasonu gelsin bile demiş, manyak ya bunlar...

Bizim ilçedede bu hafta projeyi hızlandırmışlar. Müdür ilk önce bana kalcaksın dedi, ben istemeyince diğer öğretmenlerden kalmak isteyenlerin dilekçesini istedi. Şimdilik kalmak isteyen 7 8 dilekçe var. Ama ek ders konusu tam bir muamma.

Bulunduğum ilçede projeye uygun olarak biri benim okulum olmak üzere iki okul belirlendi. Projenin henüz ayrıntılarını bilmiyorum şimdilik bahçe düzenlemesi (kamelya,bank vb..) yapılacağı velilerin yararlanmasının sağlanacağı, bt sınıfının daha uzun saatler açık tutulacağı söylendi. Okul müdürümüz bt sınıfına gelen olmayacağını olursa da kendisinin bekleyebileceğini söyledi.. Bizler proje sayesinde okulumuzun bahçesi düzenlenmiş olacak diye ümit ediyoruz. Ayrıca ek ders ücreti verilerek (ki başka türlü sürekli yaptıramazlar) akşamları nöbet tutturulursa biz formatörlerden önce gönüllüsü çok olur zaten ;)

Okulunu mesai saati dışında açık tutan ve bunun ek derslerini alanlar var mı?

müdürümle konuştum. ne dersin dururmusun dedi. zaten 5 e kadar duruyorum, bi ara eve yemeğe giderim, 6-8 yada 9 arası dururum dedim. ama 1000 tl den aşağı para alacaksam kessen durmam dedim. müdür yardımcımız piyasa kırmaya çalışıyor. ben 900 e dururum diyor müdüre. şimdilik başlamadık, bu sene olacağınıda pek sanmıyorum çünkü projenin elle tutulur bir tarafı yok. görevlendirecek kim, ücret neye göre belirlenecek. özel sektörde olsa fazla mesai ücreti olur. artı gece mesaisi çift katı. saatlik 7 liraya günde 4 saatten 30 liraya, toplam aylık 600 liraya yapılacak iş değil. çocuklarımı günde 1 saat görmüş olurum. değmez bu paraya.

tayinci42' Alıntı:
nasıl ücret ödeyecekler. ek ders olarak yönetmelikte ilgili bir şey yok..
hem bu ek ders değil ki madem maaş olarak ödesinler de emekliliğimize yansısın. neredeyse MEB elinden gelse 100 lira maaş 1500 lira ek ders verecek öğretmenlere. emekli oluncada 60 lira filan alırız herhalde.
:puhaha:

ilk3r' Alıntı:
Bizim ilçedede bu hafta projeyi hızlandırmışlar. Müdür ilk önce bana kalcaksın dedi, ben istemeyince diğer öğretmenlerden kalmak isteyenlerin dilekçesini istedi. Şimdilik kalmak isteyen 7 8 dilekçe var. Ama ek ders konusu tam bir muamma.
yok ya bizim bazı meslektaşlarımızdan adam olmaz. Ne yapacaklarmış gece 9 a kadar.
Okullar hayat olsun diye diye, istanbulda ankarada ne kadar hayat,ahu,cansu varsa hepsini okullara dolacak diye korkuyorum.
Hem internete girerler hem de sıcakta zaman geçirir işleri cıkınca giderler bizde başlarında bekleriz.

bizim ilde de yazı dün gelmiş, kütüphane, bt sınıfı, çok amaçlı salon, spor salonu ve bahçenin düzenlenmesini ve belediyelerle işbirliğine gidilmesini söylemiş. 3 hususun üstünde önemli durulması söylenmiş: kütüphanenin kurulması, bahçenin ağaçlandırılması, konferans,spor ve çok amaçlı salonların dzenlenmesi ve kursların açılması. ücretle ilgili herhangi bir ifade yok. her okulda kütüphane, konferans salonu, spor salonu da yok. olay yalnızca bizi kapsamıyor aslında. okul müdürü gönüllü öğretmen var mı diye sordu? kimseden ses çıkmadı. bana da konu ilk gündeme geldiğinde sormuştu. büyük ihtimal görevlendirmeye gidilecek. projeye başlayan okullar neler yapıyor? ya da ne gibi zorluklarla karşılaşıyor acaba?

Bu kursları görev tanımımız içine yerleştirecekler anlaşılan. Ders istiyordunuz alın size gece 9 a kadar ders diye.

arkadaslar hangi illerdesiniz???ilceleriniz hangileri nerde baslıyor bu uygulama???bizim okula da yazı geldii ama suan için idareden her hangi bir zorlama ya da bununla ilgili bi duyuru gelmedi şimdilik...

amasya başladı hocam bu hafta bizim okul ya hafta sonu yada pazartesi başlıyor 17-21 arası açılıyor btler hadi hayırlısı 10 öğretmen var gönüllü müdür sende haftada birgün kesin sen al dedi zaten başın ağrıyacak en azından 4 saatte olsa ekders olur dedi büyük ihtimalle bende bi gün kalıcam haftada :/

halk eğitim tabanlı haftada 10 saat kurs açma kararı verildi ....10 saat da ek ders verecekler

Bu projenin akıbeti ne oldu? Uygulanan yerler var mı? Varsa ek ders olayını nasıl hallettiler?

Geri