Okullar hayat olsunda belge verilmiyor mu?

Kodla Büyü

safran

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar okulumda mahalleden gelen talep üzerine kurs açmam istendi. Kursu müdür bey prosedürünü hallederek halkeğitim üzerinden okullar hayat olsundan açtı. Kursa gelenler genellikle yaşlılardı ama aralarında belge almak için gelenler de vardı. Ben de halkeğitime sordum bu kursun sonunda belge verecekmiyiz meb onaylı olacak mı diye onlar da evet tabiki olacak dediler. Ben de kursiyerlere bu bilgileri verdim. Kurs işlemleri bitmeye yakın tekrar halkeğitime gittim ne yapmam lazım diye sordum, benim kursuna otomasyondan girerek baktılar sen başarılıları belirle bize telefon et biz belgleleri hazırlarız dediler. Bugün bitirdim işlemleri aradım sizin kursa belge çıkmaz dediler. Ben kursiyerlerime ne diyeceğim şimdi? Halkeğitim müdür yardımcısı ben yeni gelmiştim, tam bilmiyordum yanlış bilgi vermişim size diyor, belge verelim deyince de belge parası alırız falan diye saçmaladılar. anlamadım gitti. Ne yapabilirim acaba?

Hocam Bilgisayar İşletmenliği(operatörlüğü) sertifikası vermek zorundalar. Senin kursun kaç saatlikse ona göre belge verirler.Sen notlarını gir başarıları gir evraklarını götür mecburen sertifika verirler. Sertifikaları kursiyerler kendileri halk eğitimden imza karşılığı alırlar. Ücrete gelince halk eğitime tutturabildiklerinden bağış alıyorlar. O kursıyerler le halk eğitim arasında. Sıkıntı çıkarsa ilgili şube mudurune gidersin durumu anlatırsın

hocam veremeyiz zaten bir yerde de kullanamazlar dediler. Müdürü de müdür yardımcısı da aynı şeyi söylüyor. Kurs adında okullar hayat olsun proje etkinlikleri yazıyor. şu kurs bu kurs yazmıyor.

okullar hayat olsun kapsamında açılan kurslarda belge verilmez çünkü genelge dayanak
ama katılım belgesi verilebilir
ayrıca bilgisayar kursunu o kapsamda açmamak lazım bence

hocam öncelikle ne kursu açtığın önemli, 160 saatlik bilgisayar işletmenliği kursu açtıysan sana halkeğitimden defter veriyolar, kurs planını istiyorlar, 7 ayrı modülden sınav yapıyosun başarılı olanlara kurs sonu işlemlerinden sonra sertifika işlemleri başlıyor. bir de 32 saatlik temel bilgisayar kullanımı kursu var, ona da katılım belgesi veriliyor sertifika değil. sen ne kursu açtın, nasıl açtın hepsi muamma...

benim elimde resmi yazı var aynen şöyle yazıyor
Yaş grupları dikkate alınarak 7 yaş ve üzerinde okula devam eden çocuklara yönelik düzenlenecek yaz etkinliklerinin içerikleri merkezlerce hazırlanacaktır. etkinliklerin içerikleri birçok faaliyet alanını kapsayan bir program olarak düzenlenecek ve herhangi bir modüler program kullanılmayacaktır. azami süresi 120 saat olacaktır. Etkinlikler belgesiz olarak düzenlenecek e-yaygın sistemine girişleri yapılacaktır.

yalnız benim yazıda ilköğretim öğrencileri olarak bahsedilmiş. halk eğitimden bilgilendirme için gelen arkadaşlara sorduğumda 12 kişiyi bulursanız kursu açarsınız, yaş fark etmez demişlerdi.

Geri