Okullar Yaşam Merkezine Dönüşüyor

Kodla Büyü

converter46

Site Gezgini
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gönüllü Belediyelerin katılımıyla 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü imzalandı. Proje kapsamında okul bahçeleri yeniden düzenlenecek. Okullar hafta sonu ve tatillerde de açık kalacak. Derslik ve spor salonlarında etkinlikler düzenlenecek. Bilgisayar sınıfları veli ve öğrencilere açık olacak

Örnek işbirliği alanları
a) Konferans salonları, çok amaçlı salonlar ve derslikler
 Meslek edindirme kursları, sanat ve hobi içerikli tüm kurslar
 Sosyal ve kültürel nitelikli toplantı ve faaliyetler
 Ailelerin okullara aidiyetini artıracak toplantı, seminer ve konferanslar, aile-çocuk eğitimine ilişkin bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri, okuma yazma kursları vb etkinlikler
 Belediye personeline yönelik hizmet içi eğitimler
 Meslek edindirme kursları, sanat ve hobi içerikli tüm kurslar
 Sosyal ve kültürel nitelikli toplantı ve faaliyetler
Ailelerin okullara aidiyetini artıracak toplantı, seminer ve konferanslar, aile-çocuk eğitimine ilişkin bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri, okuma yazma kursları vb etkinlikler
Belediye personeline yönelik hizmet içi eğitimler
b) Bilgi Teknolojisi Sınıfları ve Kütüphane
 Bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneler okulun giriş katına konumlandırılmalı, duvarları temel eserlerden oluşan bir kütüphane ile donatılmalı, yeterli sayıda bilgisayar konularak öğrencilere internete erişim ve ödevlerini hazırlayıp çıkış alma imkânı sunulmalıdır.
Veliler çocuklarını internet salonlarına göndermek yerine yerel özelliklere göre okul saatleri dışında gece 20.00 – 21.00’e kadar açık olacak bu mekânlardan yararlanmayı tercih edeceklerdir
 e-kütüphaneler oluşturularak ulusal ve uluslararası veri tabanlarına erişim ve okul bünyesinde öğrencilere yönelik ücretsiz eğitim içerikleri ile teçhiz edilebilir.
 Öğrencilerin ve gençlerin güvenli ortamlarda internete erişmeleri ve ödünç verme hizmetleri ile mahallelinin kitap okuma alışkanlığının güçlendirilmesi
 Yetişkinler ve öğrenciler için bilgisayar ve dil kursları açılabilir.

c) Spor Salonları
 Öğrenciler, gençler, çevre ve amatör spor kulüplerinin yararlanabileceği şekilde kullanılabilir. Bu salonlarda okullarda olmayan ve gençler için cazip olan spor alanlarında kurslar düzenlenebilir (güreş, uzak doğu sporları, atletizm vb).
 Bu salonlar fitness programı imkânı sunacak ekipmanlarla donatılarak hem örgün öğretim öğrencilerine hem de mahallelinin yararlanmasına açılabilir. Bayanlar için özel programlar düzenlenebilir.
ç) Okul Bahçeleri ve Oyun Alanları
 Okul bahçeleri mahallelinin eğlenme ve dinlenme aktiviteleri için yararlanabilecekleri, çocuklar ve gençlerin oyun oynayıp spor yapabilecekleri mekânlar olarak kullanılabilir.
 Okul bahçeleri ağaçlandırılarak ve oyun alanları ile donatılarak öğrencilere ve ailelere açılabilir. Bu mekânların kullanılması büyük şehirlerde bunalan halkın rahatlamasına, komşuluk ilişkilerinin gelişmesine ve mahallelinin okula sahip çıkmasına hizmet edecektir.
 Okul bahçelerinde bulunması gereken unsurları içeren Bahçe Düzenleme İlkeleri belirlenmiş ve Örnek Okul Bahçe tipleri hazırlanmıştır.
ç) Okul Bahçeleri ve Oyun Alanları – Düzenleme İlkeleri
 Öğretim Binaları ve Eklentileri
 Tören Alanı
 Atatürk Büstü ve Bayrak Direkleri
 Ana Sınıfı Oyun Parkı ve Kum Havuzu
 Spor Sahaları: -Voleybol Sahası, Basketbol Sahası, Mini Futbol Sahası
 Geleneksel Çocuk Oyunları Sahaları: Anaokullarında ve ilköğretim okullarında mendil kapmaca, sek sek, dokuztaş alanı.
-Mendil Kapmaca Oyun Sahası: Oyun sahası en az 15 m. x 27 m., en fazla 20 m. x 40m. olacak şekilde mendil kapmaca alanı pürüzsüz ve düz zeminde düzenlenmelidir.
 Çardak
 Çiçek Tarhı: Öğretim binasının girişlerinde, bakımı kolay, mevsime ve iklim bölgesine uygun çiçeklerden oluşan düzenleme
 Yeşil Alan ve Ağaçlandırma: Okul bahçelerinde beton ve asfalt yüzeylerden kaçınılmalı, peyzaj projesine uygun olarak, doğa temelli yaklaşımla tasarlanmış geniş çim alanları ve okul bahçesi ihata duvarı boyunca iklim bölgesine uygun ağaçları içeren düzenleme
 Dinlenme ve Oturma Grubu
 Açık Derslik ve Anfitiyatro
 Gezinti Yolları

Artık çoğu kimsenin evinde bilgisayarı interneti var. birde güvenli internet kullanacaklarmış :D hiç kimse istediği yere giremeyecek ki.. gereksiz işler.. oyun olursa gelebilirler ama..

Adamlar bizi beslemeleri kapılarındaki uşak gibi görüyorlar galiba. Hem öğretmeni her gün aşağıla en düşük memur maaşına mahkum et sonra gece gündüz okulda durmasını emret. Yapılan herşeyi savunan öğretmenlerimiz dururlar artık 20:00 21:00 e kadar.

ben beğendim güzel proje :++:

mendil kapmaca pisti istiyorum pürüzsüz.anlıyor musunuz beni.tam da istediğim birşeydi. :D

arkadaşlar şu bt sınıflarını mesai saatleri dışında açılacakmış bilmem ne olaylarına artık inanmayın.mesai saatlerinde açıyoruz zaten.inanıyorsanız da neden hemen üstünüze alınıyorsunuz ilahi yani.
hakkaten kimse sizi zorla orda tutamaz.zaten paralı birşey olur olursa .o zaman da zaten diğer öğretmenlerden illa istekli olan çıkar merak etmeyin.

wohooooo.mendil kapmaca pisti baya heyecan yarattı bizim okulda.:)

şaka gibi olmuş...bunlar 10 bin lira maaş verdiklerini düşünüyorlar kanımca...o zaman belki beklerim hergün ve hafta sonu 9 a kadar :)

Hocam bunlar maaşla öğretmen çalıştırmayacaklar buralarda plan değişik bence;
Muhtemel en iyi ihtimal öğretmenler aynı iş ve belki daha azı bt sınıfı açık kaldığı zamanlarda askerlik görevini 6. ay kamu hizmeti yapanlar bakacak,
2.ihtimal zaten ismek gibi ücretsiz veren kurslarda yada belnet yada ücretsiz kurslarda oldugu gibi belediyeler kendi adamlarına öğretmenlerden daha çok maaş verecek şekilde buralarda konumlandıracak.

Evet eğitimde gerekli olan ne varsa yazmışlar. Bunları yaptığımız zaman öğrenci kalitesi artar eminim. herkez fen lisesi falan kazanır. Bizde hafta sonu mangal partileri hele fitnesmidir nedir tam bana göre.Bize Üniversitede öğretmişlerdi. İşte eğitim buuu . Kesinlikle Eğitim şart.

bize bi genelge gelmiş. görevlendirilecekler de norm fazlası ve 15 saati doldurmayan öğretmenlerden başlanacakmış(ve doğal olarak bu biz oluyoruz). eğer ihtiyaç bu şekilde karşılanmazsa istekli olanlara ek ders karşılığında verilecekmiş. şimdilik 17ye kadar ama ilerleyen zamanlardan 20-21 ve hatta haftasonu.. :verymad:

İzmirde de bu genelge gelmiş ve aynen öyle yazıyor. Öncelikle norma fazlkası olanlar görevlendirilecek yazıyor. Mesai başlıyor artık. Bizim evimiz yok çoluğumuz çocuğumuz yok. Vay be ne hallere düştük.

converter46' Alıntı:
 Yetişkinler ve öğrenciler için bilgisayar ve dil kursları açılabilir.
Yetişkinler için kurs açılabilir ama bilişim derslerinin önemsiz olduğunu düşünerek, 6,7,8'ler de seçme(me)li statüsüne düşürüp, 4-5'lerde dersi tamamen kaldıranların öğrencilere kurs açmayı tavsiye etmesi çok zekice olmuş!
Öğrencilerin kursa ihtiyacı varsa bilişim dersini neden kaldırdınız, neden seçmeli yaptınız diye sorarlar adama...

Bi şey sorucam , ben bilgisayar başında çok duruyorumda , ben farketmeden bizim halk danimarka seviyesine mi geldi? Otobüste canı sıkılınca koltuğu yırtıp , boyayan yurdum insanı ,okulu ne yapar acaba :mrgreen:

Boşverin ya bekleyek görek.

Böyle bi şey olursa ilk pazartesi labı fotoğraflayın , daha sonra da ilk cuma fotoğraflayın 24 farkı bulalım :D

zorlama yok kardeşim..
ister yapar ücretini alırsın, ister keyfine bakarsın..

zencefil58' Alıntı:
pardon 21 e kadar kim bekleyecekmişş ??????

illa bunun planlamasını yapmışlardır. Bunu biri kafasından uydurmuş olamaz mutlaka bunun için 100 bin öğretmen 50 bin hizmetli daha işe almayı planlamışlardır. Mesaili çalışacaksak gerekli yanı. Mutlaka 150 bin kişiyi işe alacaklar, planlıdır bu iş. Öyle kafadan uydurma değildir! Değil mi! hıı!

Geri