OKULUM İLKOKUL OLDU YAN TARAFTAKİ YENİ AÇILAN ORTAOKULA BİLE

Kodla Büyü

eras63

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Görev yaptığım okul İlkokul olunca yan tarafta yeni bir ortaokul açıldı öğrencilerimiz komple oraya aktarıldı..branş öğretmenleri olan bizler ise oraya komple aktarılacaktık denmişti ama öyle olmadı NORM FAZLASI durumuna düştük..
ama işin en önemli kısmı o olmadı çünkü tüm branşlara norm gösterilirken BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ nden il içi tercih yapmak zorunda olan bana malesef açılan yandaki okul gözükmüyordu..

aradım okulun müdürüyle (malum bilgisayar işlerinden dolayı haşır neşir olmuştuk ) görüştüm okulun bana açık olmadığını izah ettim.NEDENini sordum..
aynen bana şunları söyledi: hocam ben 2 norm gösterdim onayda geldi.gözükmesi lazım bi okulunuzla görüşün..
okulu aradım ilçeyle görüşün dediler..ilçeyi ardım herşey normal gözüküyor ili arayın dediler..aradım ordan size kontenjan göstermemişler dedi atama bölümü..

sonrasında tekrar okul müdürünü aradım.durumu anlattım kendisine.bana şube müdürünü arayıp durumu öğreneceğini söyledi..
sonra kendisi beni arıyarak aynen şunları söyledi:
"hocam sizin bölümün kapatılma durumu, FATİH projesi gibi durumlardan dolayı sizin bölüme artık okullarda kontenjan açılmıyacaktır." dedi.
şok oldum..nasıl olur da koskoca iki okul yanyana bir bilgisayarcı orda görev alamaz ve böyle şeyler söylenir..
sonuçta evime yakın olan bir okulu tercih edemiyerek norm açığı gösterilen bir kaç uzak, iyi olmayan okullara il içi tercih istemek zorunda kaldım bitsin bu kabus diyerek 5 tercihi de rasgele norm açığı olmayan okullara..1 haftadır psikolojim allak bullak..kime ne diyeceksin..

Zor bir süreç yaşıyoruz hep birlikte.

Başvuru listesinde bahsettiğiniz yeni açılan okul görünmüyorsa Bilişim Teknolojileri normu yoktur.

Yeni ders çizelgesine göre 5-8. sınıflarda haftada 2 saat seçmeli olarak dersimiz mevcuttur.

Dersimizin seçilmesi ve şu anki norm hesaplamasına göre ders saatine bağlı olarak kontenjanlar belirlenmeye devam edecektir.

DotCom' Alıntı:

Başvuru listesinde bahsettiğiniz yeni açılan okul görünmüyorsa Bilişim Teknolojileri normu yoktur.

Yeni ders çizelgesine göre 5-8. sınıflarda haftada 2 saat seçmeli olarak dersimiz mevcuttur.

Dersimizin seçilmesi ve şu anki norm hesaplamasına göre ders saatine bağlı olarak kontenjanlar belirlenmeye devam edecektir.

hocam 32 derslikli bir okul ve okul müdürü ben kontenjan gösterdim dedi asıl mesele bakanlıktan böyle bir onay verilmemesi. siz okul müdürü ders seçmemiş midir diyorsunuz? çünkü kendisi böyle demiyor seçmeme rağmen onay verilmedi dendi..

DotCom' Alıntı:

hocam iyimser olup öyle düşünmek istiyorum ama bu seçmeli dersler ile ilgili farklı şeyler olacak gibime geliyo... öyle sinyaller veriyorlar atamaları farklı olacak falan filan gibisinden... özellikle çizelgede belirtildiği gibi uygulanmaya kalkılırsa (1. defa dersi alanlar, 2. defa dersi alanlar, 3. defa dersi alanlar...) o zmn sıkıntı büyük olur..

valla hocam aynı durumla ben de karşılaştım trabzon merkezde bizi komple (2. kademe) öğretmen öğrenci yeni okula şutladılar

eras63' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

hocam 32 derslikli bir okul ve okul müdürü ben kontenjan gösterdim dedi asıl mesele bakanlıktan böyle bir onay verilmemesi. siz okul müdürü ders seçmemiş midir diyorsunuz? çünkü kendisi böyle demiyor seçmeme rağmen onay verilmedi dendi..

Norm çizelgesine kaç saat ders girildiği önemli sayın hocam.

32 derslikli bir okuldan bahsettiğinize göre bölge normu hesabının geçerli olduğu bir ortamdasınız.

Eğer bağımsız bir okul ise 6 saat ders 1 norm için yeterli olacaktır.

Ders seçmemiştir demiyorum. Sadece diğer okullara göre daha az ders girmiş olabilir.

Bölge normu hesaplanırken en çok ders girmiş okuldan başlamak üzere , norm kadrolar tahsis edilir.

Bölgedeki başka okul/okullar daha çok ders saati girmiş ise normun o okulallara verilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

burdur'da okulları ilişkilendirmediler kendi kafalarına göre ilkokul, ortaokul olarak belirlediler. benim okulum ilkokul oldu. benim gibi 3 bilişimci arkadaşımın okuluda ilkokul oldu. şimdi biz nereye gideceğiz. il içi için başvurusu yaptığımızda merkezde sadece 2 boş okul vardı. ilçeden gelecekleri söylemiyorum bile. bu sene neyse seneye kesin norm fazlası olacağız hepimiz. orta okul olan okullarda normlar belirlenirken ders girmedikleri için gidebileceğimiz okullar açılmadı. kısaca dersimizin seçmeli olması 2 şer saate çıkması bizim için hiç bir şey ifade etmiyor. dersin en azından 1 er saat zorunlu olması gerekiyordu onu da yapmadılar. artık her sene ne olacağız nereye gideceğiz dersimiz seçilecek mi demekten bıktım... bu stresle yaşanır mı ya?

valla hocam hepimiz aynı durumdayız.Benim okul ilkokul oldu.Merkezde 111 puanım olmasına rağmen labın olan 3 okul vardı.Rastgele 5 okul yazdım bu puanla ancak merkeze yakın belde var oraya atanırım.Lanet olsun böyle işe benimde kafa bir haftadır alak bulak.Bu puan ile il merkezinde okul yok.

Bundan sonra BT sınıfı kurulmayacagi için, arkadaşımızın bahsettiği yeni açılan okulda norm gösterilmemiş olabilir.

beyazkan' Alıntı:
valla hocam aynı durumla ben de karşılaştım trabzon merkezde bizi komple (2. kademe) öğretmen öğrenci yeni okula şutladılar
İşte hocam bizim temel sorunumuz o..keşke bizi de komple şutlasalardı ama bunu yapmıyarak öğrencileri komple aktarıp öğretmenlere ne yaparsanız yapın dediler..tablo bu malesef..benim şanssızlığım yan tarafın bana açılmaması..malsf.

DotCom' Alıntı:
eras63' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

Norm çizelgesine kaç saat ders girildiği önemli sayın hocam.

32 derslikli bir okuldan bahsettiğinize göre bölge normu hesabının geçerli olduğu bir ortamdasınız.

Eğer bağımsız bir okul ise 6 saat ders 1 norm için yeterli olacaktır.

Ders seçmemiştir demiyorum. Sadece diğer okullara göre daha az ders girmiş olabilir.

Bölge normu hesaplanırken en çok ders girmiş okuldan başlamak üzere , norm kadrolar tahsis edilir.

Bölgedeki başka okul/okullar daha çok ders saati girmiş ise normun o okulallara verilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

dediğiniz mantıklı hocam sanırım böyle bir durum oluşmuş ..yanlız bizim bölge GAZİANTEP-ŞEHİTKAMİL ilçesii.ve bu bölgeye 10 okul açılmış ama bana o okullardan açık olan 4 okul var böte olması hasebiyle diğerleri teknik liseler..bölge normu sizceo kadar az mıdır veya kaçtır aacaba ya da neye göredir nerden öğrenebiliriz..işin aslını ??

eridim' Alıntı:
Bundan sonra BT sınıfı kurulmayacagi için, arkadaşımızın bahsettiği yeni açılan okulda norm gösterilmemiş olabilir.
Hocama BT sınıfı açılmıyacaksa o okullara biz nasıl atanacağız ya da o okullara Bilişimci lazım olmayacak mı acaba??

Geri