Okulum için oluşturduğumuz deneme sınavı takip ve açıklama sistemi

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda yapılan deneme sınavlarını veritabanında saklayarak, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere faydalı olacağını düşündüğüm bir internet sitesi tasarladım.
Bu sitede:
Öğrenciler veya veliler, öğrencinin kimlik numarası ile o ana kadar yapılan tüm deneme sınavlarını kontrol edebilir.
Sınav sonuçlarını grafik şeklinde görselleştirebilir.
Web sitesindeki kodlar, yapılan son 3 deneme sınavını sürekli kontrol ederek düşüş eğiliminde olan öğrencileri tespit eder.
Sonuç açıklama ekranında, düşüş eğiliminde olduğunu vurgulayan kırmızı bir yazı ile bildirim sağlanır.
Sürekli düşüş eğiliminde olan öğrenciler, öğretmenler tarafından toplu liste veya sınıf bazında filtrelenerek yazdırılabilir.
Bulunulan tarihe kadar yapılan tüm deneme sınav sonuçlarını, sınav bazında tek tek raporlayabilir.
Öğretmenler, öğrenci numarası ya da öğrenci adı soyadı ile bireysel olarak öğrencilerinin sınav sonuçlarını sorgulayabilir.
Öğretmenler, her deneme sınavı sonrası oluşan ders net ortalamalarını şube bazında listeleyebilir.
Her deneme sonrasında oluşan sınav birincilerini şube bazında listeleyebilir.
Son iki sınavı karşılaştırarak en iyi yükselişi yapan öğrencileri tespit edebilir.
Deneme sınav sonuçlarını yayınlardan Excel formatında aldıktan sonra, kısa bir kontrolden geçirip CSV formatına çevirerek sitedeki yönetici alanından sınav sonuçlarını veritabanına otomatik olarak ekleyebiliyoruz.

Şimdi de uygulamasını hazırlıyorum. Uygulamanın son halinden bir kesit

Okulum için hazırladığım site: www.smksonuc.com

MEB'de uygulamaların devamlılığı yoktur arkadaşlar, deneme yapmayı bu gün yasaklar yarın teşvik ederler, dersanelerde yasaklandı ama hala farklı isimler ve görünümlerde devam ediyorlar.
Güzel bir site olmuş hocam, yazdığınız uygulamada kolaylıklar dilerim.

Elinize sağlık hocam, çok iyi olmuş tebrikler. Bakanlık deneme sınavı konusunda geri adım atarsa iyi iş görür, eğer atmazsa aşağıdaki resim olur :)

Bir de kütüphanemiz olsa.:)

Ekli dosyalar

• kütüğhane.png
    kütüğhane.png
    551.6 KB · Görüntüleme: 35
Cok teşekkür ederim hocam.Gecen yıl deneme sınavlarını veritabanına aktarıp sorgulamalarla çocuklara bir faydamız olur mu diye uğraştım.Yaz tatilinde evde otururken birden kalkıp bunu web sitesine çevirmeye başladım.Gecen hafta kodlama ve tasarımı bitti.Bittigi gün deneme sınavlarının yasaklandığını okudum.ama ben keske yapmasaydim boşuna uğraştım demiyorum. demedigim içinde bizim bu platformda paylaştım.Bazı arkadaslar yasak olan bir şey için yapmaya değer mi deneme sınavları yasaklandı gereksiz artik gibi cümleleri meslektaşlarimdan duymak açıkçası üzdü.Ama sorun değil bu paylaşımda bir arkadaşıma bir ilham vermişsem o bile bana yeter..Bugun yasak olan bir şey yarın serbest olur öğrenciye faydamız dokunur..

Yasak masak bilmiyorum bizim müdür deneme de yapıyor, yaprak test de ayarlıyor. Her şey var. Kaymakamlık maddi destek bile veriyor :D Biraz da alabilene sanırım her şey.

Yasak masak bilmiyorum bizim müdür deneme de yapıyor, yaprak test de ayarlıyor. Her şey var. Kaymakamlık maddi destek bile veriyor :D Biraz da alabilene sanırım her şey.
Müdürünüze selamlar. Doğrusunu yapıyor.

Anadolu lisesindeyim. Öğrencileri test sınavı olan LGS ile alıyoruz. 9.sınıfa geliyorlar sınavları test yapmak yasak bize. Matematik, Edebiyat ve Biyoloji sınavlarının birer tanesi bakanlık koordinesinde ortak olarak tüm ülkede test yapılıyor. Öğrenci 12.sınıfa kadar böyle geliyor. Bizim okulun birinci amacı öğrenciyi üst kurum olan üniversiteye hazırlamak. 12.sınıfta girdiği YKS tamamen test hem de nasıl test. Ama öğrencinin gireceği bu teste alışşsın diye yaptığımız deneme yapmak artık bize yasaklandı.

Parası olan öğrenci dershaneye gidebilir, parası olan öğrenci özel ders alabilir, parası olan öğrenci deneme merkezlerine yazılabilir. Parası olmayan öğrenci için bizim okulda o öğrenciyi o sınava hazırlama altyapımımız tamamen yasaklandı. Bu işte bir terslik yok mu? Yoksa yeni bir iş kolunun önü açılsın diye mi yapıldı bilemiyorum. (deneme merkezleri)

Biz de anadolu lisesiyiz hocam. 2-3 haftada bir 9-10-11'lere öğretmenlerin belirlediği sorularla konu tekrar sınavı tadında bir test yapıyoruz. Optikleri Sarısoft ile ayarlayıp kendimiz okuyoruz. 12'lere de benzer aralıkta ama bir sürü farklı yayınevinden seçilmiş denemeler yapılıyor. Haricinde ayda bir kez 11 ve 12'lere Türkiye geneli deneme sınavları yapılıyor. Maliyet konusunda veliler destekliyor, kaymakamlık destekliyor. Bunların dışında tüm okula sınav derslerinden yaprak testler alındı.
Her hafta başarılı öğrencilere ödüllendirmeler vs yapılıyor. Faaliyet çok okulda D:

meb bilgi işlem işini yapsa da zümre arkadaşlarım enerjisini başkalarının yapması gerekenlere değil de derslerini daha da verimli anlatmak için harcasalar. bir yandan kendinizce iyi bişey yaparken bir yandan öğrencilerinizin hakkına girersiniz... aman dikkat... herkes işini yapsın...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: omd
Arkadaşlar bu sizin göreviniz değil neden her dalda oynuyorsunuz bakın ben mesela yıllarca emek verdiğim okulda bu yıl hiç emek vermemiş gibi harcandım ne gerek var hocam keyfinize bakın herkes kendi işini yapsın

Bizim branştaki öğretmenlerde çoğunda buna ben de dahilim bir delilik ibaresi var aklı olan bizim yaptığımız işleri yapmaz maddi getirisi yok götürüsü var çabala çabala boş tüm işleri biz yaparız teşekkür belgesini müdür kankisine yagcisina verir bu işler böyle biz de boş boş cirpinalim sadece o da değil okulda her işe koşmanıza fazlasıyla çalışmanıza rağmen ilk gözden çıkarılan ezilen kişi siz olursunuz bizzat yaşayarak öğrendim veli toplantısı dokümanları özel günler mezuniyet projeler tahtalar il genelinde yapılan sınavlarda öğrenci isimlerinin ayarlanması giriş belgesi basılması vs. Çoğu şeyi yaptım hiç bir değeri olmadı benden bı kadar

hocam ne olacak diye yaptığınız her şey yarın birgün göreviniz olur. fazla şey etmeyin yani. diğer branşlar yıllarca dyk aldı ama ne olacak deyip 1 saat fazladan derse bile girmezler, ekstra bir şey yapmazlar. çünkü branşlarının kıymetini biliyorlar. ne kadar ekmek o kadar köfte.

Geri