"Okulumda hiçbir virüs bulunmamaktadır" diyenlerimiz...

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
tüm bilgisayarlarında bir tek virüs bile bulunmayan bir okul var mıdır? var ise bunu nasıl, hangi programlarla sağlıyorlar, yardımcı olabilirler mi?
program paylaşımı yada link gönderimini buradan yaparsanız çok sevinirim...

En kötüde olsa bilgisayarda mutlaka bir anti-virüs programı olmalı sana tavsiyem ücretsiz AVG.

lab da yok fakat okul daki bilgisayarlarda bi türlü baş edemiyorum ki avg de olsa avirada olsa usb disk security de olsa hiç önemli değil hocalarımız diiiit diiit diye öten şeyin virüs olduğunu bi anlasalar sil tuşuna basarlar fakat o konuda bi garipler ben tam bi bloğu temizledim derken karşı bloktan haber geliyo virüs diye :puhaha: ses hızından hızlı mübarek :-1:

g.cetin.66' Alıntı:
lab da yok fakat okul daki bilgisayarlarda bi türlü baş edemiyorum ki avg de olsa avirada olsa usb disk security de olsa hiç önemli değil hocalarımız diiiit diiit diye öten şeyin virüs olduğunu bi anlasalar sil tuşuna basarlar fakat o konuda bi garipler ben tam bi bloğu temizledim derken karşı bloktan haber geliyo virüs diye :puhaha: ses hızından hızlı mübarek :-1:
:lol:

Öğretmenler odası
Okul asile birliği bilgisayarı
Öğrenci bilgisayarları
Çalışma Odasındaki bilgisayarlar
Konferans salonu

Deep freeze ile korunuyor gerisininde imajları var çökeni imajdan yüklüyorum tamamdır.

Ben o temiz, virüssüz günleri sürdüremiyorum işte. Şu klasörleri gizli yapan ve kısayol oluşturan virüsün kökten çözümünü bulamadım. Neyse ki öğretmen kadromuz genç ve sayı az olduğu için en azından virüsün diğer bilgisayarlara yayılmaması konusunda bilgilendirdim onları. O virüslerle yaşamaya alıştık artık.

gizli klasör virüsü için panda vaccine denedim işe yaradı sanki, virüs diye gelen olmadı hala 2-3 haftadır :D

nod32+drive vaccine +acronis true image işlem tamam. .virüs olursa kendi evlerinden getiriyorlar, bilgisayarlar kapanınca onlarda siliniyor.. okul temiz. Nazar değmesin.

ali04' Alıntı:
nod32+drive vaccine +acronis true image işlem tamam. .virüs olursa kendi evlerinden getiriyorlar, bilgisayarlar kapanınca onlarda siliniyor.. okul temiz. Nazar değmesin.
aynen abi....

Faronics AntiExecutable + Deepfreeze ile okulumuz laboratuvarlarında hiç bir virus bulunmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bulunsa bile çalışması imkansız.
Daha evvel kullanmamış olanlar için anlatayım. Faronics AntiExecutable programı ile önce bilgisayarda kurulu olan tum programların listesi oluşturuluyor. Daha sonra bu listede olmayan hiç bir program bilgisayarda çalışmıyor. Virüs de çalışmadığı gibi, öğrencilerin getirdiği oyun vs. de çalışmıyor. Kurun rahatlayın derim.

Kaspersky tavsiye ediyorum hocam 90 günlük deneme sonra tekrar 90 günlük deneme idare ediyoruz işte...

ddr1 512 ram + p4 + win xp ile benden bir halt beklemesinler virüslü mirüslü takılsınlar yada okula adam gibi bilgisayarlar alsınlar.

Geri