Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni ve Ben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan istasyon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

istasyon

Üye
Geçen yıl aralık atamasıyla bir ilköğretim okuluna bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atandım. Daha önce okulumuzun bilgisayarları ile ve web sitesiyle beden eğitimi öğretmeni ilgilenmiş. Müdürün isteği doğrultusunda siteyi değiştirmem istendi. Site dışardan satın alınmış bir alan adı ve hosting, tabiki bunuda okulumuz beden eğitimi öğretmeni almış ve şifreler kendisinde. Önce şifrerli istedim veremem dedi, sonra yeni bir hosting aldım ve oraya sitenin kurulumunu yaptım domain transferi yapmasını istedim yaptım dedi günlerce süründürdü. Domain transeferi yapmaya çalıştıgım firmayla onlarca kez telefon görüşmesi yaptım ama okulmuz beden eğitimi öğretmeni her seferinde onayladım dediği halde her seferinde istek olarka gelen maili ret etmiş. Her neyse sonunda dns yönlendirme yaptırdım kurtuldum. keşke burda bitseydi arkamdan salladı yok site güzel değil yok çalışmıyor yok ders anlatmıyor demiş ama hiç birini duymamış gibi yaptım. Dün okul sitemizin çalışmadıgını fark ettim. Who is kayıtlarına baktıgımda 6 ekim de dns yönlendirme kaydıdının değişmiş oldugunu gördüm ve şu anda okul sitemiz açılmıyor. Ben bu okulumuz değerli beden eğitimi öğretmeni ile ne yapacam. Bir fikri olan böyle gelsin.

hocam idareden web sitesi görevini resmi yazıyla tebliğ etmesini isteyin.Siz yüz göz olmayın,idare onu çıkarsın devreden

Hocam nic.tr den aldınız dimi, yani k12.tr.
Eğer böyleyse işiniz çok basit.
nic.tr adresine girin yeni bir kullanıcı tanımlayın.
Daha sonra sorumlu değişikliği bölümü var, orada nic.tr size doldurmanız gereken bir sayfa veriyor. Onu dolduruyorsunuz ve okulun mührünü basıyorsunuz. Bir de müdürü imzası gerekiyor. Onu da halledersiniz zaten.
Son olarak bu belgeyi taratıp mail olarak nic.tr yöneticilerine gönderiyorsunuz ve işlem tamam.
Artık uğraşssın dursun bakalım dns değiştirebilir mu. Bütün yönetim sizde...
Kolay gelsin...

OKul müdürüne whois kaydının beden eğitimi öğretmeni tarafından değiştirildiğini kanıtıyla belirten bir dilekçe verip müdürün bilgilerine arz edin. İşinizi yapmanızını engellediğini de söyleyin. Bırakın müdür ilgilensin dengesizle.Siz de onun bulunduğu yerlerde alttan alttan ona laf atabilirsiniz. Beden eğitiminde çocuklar hep top oynuyor boş boş. Ne rahatmış beden eğitimi öyle filan deyin :D Ne bileyim okuılun spor takımları kötüyse onları eleştirin. Kısasa kısas. Alttan aldıkça üstünüze çıkar. Siz saldırın onu ezin.

beden eğitimi öğretmenine vereceğeniz en iyi cevap, yeni bir domain alın ve işinize bakın, bundan daha fazla sinir edemezsiniz.

Zizu_' Alıntı:
Hocam nic.tr den aldınız dimi, yani k12.tr.
Eğer böyleyse işiniz çok basit.
nic.tr adresine girin yeni bir kullanıcı tanımlayın.
Daha sonra sorumlu değişikliği bölümü var, orada nic.tr size doldurmanız gereken bir sayfa veriyor. Onu dolduruyorsunuz ve okulun mührünü basıyorsunuz. Bir de müdürü imzası gerekiyor. Onu da halledersiniz zaten.
Son olarak bu belgeyi taratıp mail olarak nic.tr yöneticilerine gönderiyorsunuz ve işlem tamam.
Artık uğraşssın dursun bakalım dns değiştirebilir mu. Bütün yönetim sizde...
Kolay gelsin...

Hocamın dediği yöntem sorununuzu çözer ve pasif hale getirir diğer arkadaşı. Sorumlu değişikliği yapın hocam kendinize ya da okula yeni bir üyelik açarak nic.tr 'den. Formu yeni üyeliğinize göre doldurup mühür+imza yapıp yükleyin yeterli.

Bence de idareye dilekçe ile durumu bildirin. İdare, o kişi hakkında soruşturma başlatmalıdır bence sizin dilekçenizden sonra. Aklı başına gelir.

Tam bir ezikmiş adam ya. Kompleksli seref...z.
Hocam resmi yazıyla tebliğ ettirin diyeceğim ama formatorseniz zaten sizde gorev. Web tasarım grubu adı altında bir grup kurun formatoor evrakları ile müdüre imzalatın önce. Web tasarımından bu kişiler sorumludur bir müdür yardımcısı ile.
egitici-formator-ogretmen-f131/web-yayin-ekibi-toplanti-tutanagi-t34046.html

Bu gruba aldığınız ogretmenler sizi satmayacak durumda olsun onlara ya sana imzalatmaya unutmusum siteden biz sorumluyuz ama sorumluluk benim deyin.

Sonra bir dilekce ile okulunuza basvurun. Formatorluk gorevimin gereğini yerine getirmemi engelliyor, eğitim-öğretimi engelliyor diye. Dilekceni takip et evrak kayıt numaranı al soruşturma açılacaktır. Sizin hakkınızda konuştugunu size soyleyenler mufettişede soylerse Mobbing yaptıgını bile söyleyebilirsiniz. Görevi olmadığı halde sizin görevlerinizi aksattığından gereği yapılacaktır. Kesinlikle yanına bırakmayın.

böyle pervasız öğretmenlerle hiç uğraşma hocam buna gerek yok çünkü...Yapman gereken resmiyeti konuşturmak müdürü devreye sok baktın birşey yapmıyor mu bir çözüm alamadın mı bir üst mevkiye gidip durumu anlatırsın sorun çözülür...Özellikle web sitelerin güncellenmesi ve E-postaların düzenli okunması ile ilgili resmi yazı yollandı bu hafta okullara...Kısacası sen değilde amirler uğraşsın hocam onlarla....

istasyon' Alıntı:
Geçen yıl aralık atamasıyla bir ilköğretim okuluna bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atandım. Daha önce okulumuzun bilgisayarları ile ve web sitesiyle beden eğitimi öğretmeni ilgilenmiş. Müdürün isteği doğrultusunda siteyi değiştirmem istendi. Site dışardan satın alınmış bir alan adı ve hosting, tabiki bunuda okulumuz beden eğitimi öğretmeni almış ve şifreler kendisinde. Önce şifrerli istedim veremem dedi, sonra yeni bir hosting aldım ve oraya sitenin kurulumunu yaptım domain transferi yapmasını istedim yaptım dedi günlerce süründürdü. Domain transeferi yapmaya çalıştıgım firmayla onlarca kez telefon görüşmesi yaptım ama okulmuz beden eğitimi öğretmeni her seferinde onayladım dediği halde her seferinde istek olarka gelen maili ret etmiş. Her neyse sonunda dns yönlendirme yaptırdım kurtuldum. keşke burda bitseydi arkamdan salladı yok site güzel değil yok çalışmıyor yok ders anlatmıyor demiş ama hiç birini duymamış gibi yaptım. Dün okul sitemizin çalışmadıgını fark ettim. Who is kayıtlarına baktıgımda 6 ekim de dns yönlendirme kaydıdının değişmiş oldugunu gördüm ve şu anda okul sitemiz açılmıyor. Ben bu okulumuz değerli beden eğitimi öğretmeni ile ne yapacam. Bir fikri olan böyle gelsin.

Hocam kusura bakmayın ama her şey açık değilmi sizce sizi ezmeye sindirmeye çalışan birisine ne yapmalısınız. Dik durmalı aynı sertlikte cevap vermelisiniz yaptıklarına.

keşke k12.tr li olsaydı yalnız "com" uzantılı. Şifreleri hiç bir zaman bana vermediği için ondan başka değiştirecek kimse yok. İlk olarak okul müdürümüzle konuşacam bir şey yapmaz ise k12.tr uzantılı domain alıp kendi dns yönlendirmemi yapacam. Ayrıca okulun her yerine çıktı alıp yeni adresimizi yaymaya çalışacam. Bu yıl formatör değilim kendi okulumda asker öğretmen oldugum için, geçen yıl formatördüm. Neyse pazartesi bakacaz artık.

Hocam bırakın o yapsın. Nie kendinize iş arıyorsunuz. İdareye söyleyin böyle bir durum var, arkadaş yapmak istiyor. Sorumluluğu onun olsun. Böyle işlerle uğraşmadığınızı daha büyük işlerin adamları olduğunuzu göstersin. Boşverin gitsin. Okul sitesiyle Egolarını tatmin edeceklerse bırakın etsinler. Böyle insanlara bu tavırla yaklaşırsanız öyle daha iyi ezersiniz. Gelir sizden öğrenmek isterler, siz de zamanındaki psikolojik durumunu hatırlatır tersler yollarsınız. Bu kadar basittir.

manyak mıdır nedir ya sanki çıkarı olan bir iş. müdüre anlat olanları hocam.

bırakın o yapsın diyorsunuz ama hiç mesleğinizi düşünmüyorsunuz. bırakırsak beden eğitimi yapsın sonra okullarda bilişim teknolojileri öğretmeni ne iş yapar bir site bile yapamıyor laflarını duyacagız. Herkesin işi kıymetli, benim yaptıgım sitenin 10 da 1 bir güzelini yapabilse bırakacam ama yetenek nerde. Ben yıllarca bir üniversitenin bilgi işleminde çalıştım. Üniversiteyi bırakıp meb e geçtiğimde bir ana site 70 yakın subdomainde sitem vardı. O adama kendini tatmin etmesine fırsat verirsek . Bizim meslek bundan daha kötüye gider. Gerçi ne kadar daha kötüye gidecekse bilişim teknolojileri öğretmenliği :D

istasyon' Alıntı:
bırakın o yapsın diyorsunuz ama hiç mesleğinizi düşünmüyorsunuz. bırakırsak beden eğitimi yapsın sonra okullarda bilişim teknolojileri öğretmeni ne iş yapar bir site bile yapamıyor laflarını duyacagız. Herkesin işi kıymetli, benim yaptıgım sitenin 10 da 1 bir güzelini yapabilse bırakacam ama yetenek nerde. Ben yıllarca bir üniversitenin bilgi işleminde çalıştım. Üniversiteyi bırakıp meb e geçtiğimde bir ana site 70 yakın subdomainde sitem vardı. O adama kendini tatmin etmesine fırsat verirsek . Bizim meslek bundan daha kötüye gider. Gerçi ne kadar daha kötüye gidecekse bilişim teknolojileri öğretmenliği :D

Hocam mesleğin 5.yılındayım. İlk 2 yıl bende aynı bu şekilde düşünüyordum. Ama emin ol boş işler bunlar. Eğer görev gelirse yap hocam. Görevi tam yetkili olarak sana verecekler. Bu insanlarla muhattap olma diyorum. Müdüre de şifreleri bana ver kağıda yazsın getirsin benle muhattap etme de ya da.

Şuan bir meslek lisesindeyim ve okulun sitesiyle ilgili en ufak bir bilgim yok. Görev geldi mi? Hayır. Görev tam yetkiyle gelmediği sürece asla da girmem. Bu bir örnek mesela. Daha bunun gibi bir sürü şey. Mesleğinizi düşünmüyorsunuz diyorsunuz.

Mesleğimi ben düşünüyorum. Her gün günceli takip ediyor öğrencilerimi bilgilendiriyorum. Modüllerde olmayan teknolojiyi öğrencilerime anlatıyorum. Gözlerinde bana bakarken ki o ışıkları yetiyor bana. Onlara her gün günceli takip edip anlattığım konular bana yetiyor hocam. Mesleğim Bilgisayar Teknisyenliği değil hocam Bilgisayar Öğretmenliği. Bunu karşındakilere anlat. Anlatmadığın sürece onlar bir zaman sonra sana, "Bu mu senin mesleğin? He madem bu o zaman yap" diyecekler. Bir bakacaksın kime yapmışsın ne için yapmışsın ne için mücadele vermişsin? Bilmem anlatabiliyormuyum hocam?

arkadaş nedir bizim bu çektiğimiz diğer bıranşlardan fesubanallah

hocam meslek lisesinde olsam bende biliyorum ama ilköğretimde bu ders saatiyle, olmayan ders notuyla olacagı bu. İlköğetimde olsan anlarsın. Meslek lisesinde kaç tane bilgisayar öğretmeni var.

ezik işte. diğer branşlar çekemiyolar bilgisayarcıları.
alaylı mektepli çatışmasına döndü formatorlük...

hocam bir domain al yeni siteyi oraya kur yada k12.tr şifresini idare versin oraya kur. elemandan şifre alacağım diye uğraşma

istasyon' Alıntı:
hocam meslek lisesinde olsam bende biliyorum ama ilköğretimde bu ders saatiyle, olmayan ders notuyla olacagı bu. İlköğetimde olsan anlarsın. Meslek lisesinde kaç tane bilgisayar öğretmeni var.

Sayın Hocam, 3 kişiyiz ancak emin ol bizde de aynı problemler var. İlla ki öğrenciler için geliştirme kendini. Kendin için geleceğin için. Varsın sana "sen ne iş yapıyorsun" desinler. Onların demesiyle falan değil.

3 bilişimciyiz ama emin ol hiç birimiz site şifrelerini bilmiyoruz. Ki ben profesyonel olarak site tasarımı yapıyorum. Düşün gerisini. Çok önemseme. Bizi bizden başkası bilmez anlamaz hocam. Senin iyi niyetle yaptıkların onların gözünde bir zaman sonra "yapacak tabi işi bu" durumuna dönüşecek. Ve sen yarın bir gün şuan işim var diyince, "senin işin olamaz işin bu" diyecekler. Bundan dolayı diyorum. Bir öneri sadece.Herkesin çalışma ortamı farklıdır elbet samimiyet boyutunuzu bilemem. Ama tecrübe ile sabittir. Saygılar.

la ne mal adamlar var bu dünyada ben her zaman diyorum bizim camianın düzeyi yerlerde kompleklsi başkalarının işine burnunu sokmaktan zevk alan kendini gerçekleştirememiş çocuk gibi :)

Geri