Okulumuza duyuru için lcd televizyon almayı düşünüyoruz.

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda girişe öğrencilere duyuruların yapıldığı, nöbetçi öğretmenin belirtildiği vs. işlemlerin yapılacağı bir lcd televizyon yerleştirmeyi düşünüyoruz. Hani şu hastanelerde vs. sıkça kullanılan cinsten. Şimdi biz böyle birşey yapsak bu lcd televizyonu illa ki bir bilgisayara bağlayacağız. Ancak bu duyuru ekranı kullanılırken aynı zamanda bu bilgisayarla günlük işleri de yapabilmek lazım. Bunu yapabilir miyiz? Yapabilirsek nasıl yaparız? Böyle duyuru amaçlı kullanım için bir program var mıdır? Kısaca bu sistemi kullanan arkadaşlar sistemden bahsederlerse çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyourm.

Bu sistemi 2 türlü düşünebilirisiniz. Bir bilgisayara bağlayıp görüntüyü tv ye taşırısnız. veya yeni lcd tvlerin hepsinde usb desteği bılınıyor.
power point ile yaptınız veya benzeri programlarlar ile yaptığınız bilgilendirmeyi mpeg çevirip lcd tv de gösterebilirsiniz

Biz bu sistemi tasarladık ve uygulamaya geçtik. Okul girişinde Lcd ekrana yansıtıp, bir kasayı sadece bu iş için kullanıyoruz. (Program Access ve Visual basic te hazırlandı.)

arkadaşlar sadece tv alıp usb bellekten çalıştıranlar için soruyorum hangi marka model tv almamız gerekecek malum okul bütçesi dar o yüzden en uygunları hangileri en azından powerpointi destekleyen

biz okulun koridorunda tepeye asmak istiyoruz yani herkes görsün diye o yüzden bilgisayarı düşünmedik hocam

arkadaşlar o kadar karmaşık tasarımlara gerek yok. USB destekli ber TV işi görüyor.
Ben Photoshop ta yaptığım tasarımları jpeg olarak kaydedip slayt gösteri şeklinde yansıtıyorum. Loop ayarını da yaptınız mı akşama kadar döner. Arada farklı duyuru eklemek isterseniz yine aynı flasha atar yansıtırsınız. Çok kullanışlı.

theseven' Alıntı:
arkadaşlar o kadar karmaşık tasarımlara gerek yok. USB destekli ber TV işi görüyor.
Ben Photoshop ta yaptığım tasarımları jpeg olarak kaydedip slayt gösteri şeklinde yansıtıyorum. Loop ayarını da yaptınız mı akşama kadar döner. Arada farklı duyuru eklemek isterseniz yine aynı flasha atar yansıtırsınız. Çok kullanışlı.
aynı kullanıyorum ama keşke tarayıcısı olan bi smart tv olsaydı kablolu yada kablosuz ağa bağla bi bilgisayara iis server yada apachi server kurup ağ üzerinden site yayını yap güzel olurdu yeni tv alacak olanlar bence bunu düsünsün lg smart tv lerin normal tarayıcısı mevcut

Arkadaşlar web sayfası yapıp smarttvlerle bu işi bence başarılı bir şekilde yapabilirsiniz...

biz de 2 yıldır uyguluyoruz tv olayını. 550 tl ye beko marka 82 ekran lcd aldık. usb girişi var. biz onu kullanıyoruz. resim ve yazıları o şekilde yayınlıyoruz. aynı zamanda sesli yayında yapabiliyor zaten usb den. pc yede bağlanabilir ama ya kablo uzatmak lazım yada yanına bir pc. oda gereksiz sence. usb herişi halleder. biz koridora yerleştirdik. çok yüksek olmadığı için usb yi takıp çıkarıyorum ben. arkada olduğu için şuana kadar da bi sorun çıkmadı. çalınma gibi

Geri