Okulumuzun Teknoloji Danışmanı :))

Kodla Büyü

yogunesb

Aktif Üye
Arkadaşlar çok uzun zamandır formatörlükten yakınıyordum bu sene bakış açımı ve tavırlarımı değiştirdim. Tabi yine tamir için gelen bilgisayarları bazen tamir ediyorum ama daha çok okulu teknolojik açıdan nasıl geliştirebilirimin cevaplarını arıyorum tabi müdürümün de bunda katkısı çok.

Artık bana formatör ne iş yapar veya buna benzer cümleler kurulmuyor. Hocam siz okulumuzun teknoloji danışmanısınız tarzında cümleler kuruluyor.
Senin sayende derste çözdüğüm soru sayısını 3 e katladım diyen öğretmenler var.

Arkadaşlar nacizane tavsiye ediyorum daha pozitif olmamızda fayda var.

bunu yapmamız lazım.ben de yapmaya çalışıyorum bu şekilde.idarecilerim sağolsun bu konuda iyiler.ama sonuçta idareciler bunu da unutmamak lazım:)

içimizden bazı arkadaşlar bile kendine tamirci diyorsa başkaları dediği zaman da kızmasınlar.

yogunesb' Alıntı:
Arkadaşlar çok uzun zamandır formatörlükten yakınıyordum bu sene bakış açımı ve tavırlarımı değiştirdim. Tabi yine tamir için gelen bilgisayarları bazen tamir ediyorum ama daha çok okulu teknolojik açıdan nasıl geliştirebilirimin cevaplarını arıyorum tabi müdürümün de bunda katkısı çok.

Artık bana formatör ne iş yapar veya buna benzer cümleler kurulmuyor. Hocam siz okulumuzun teknoloji danışmanısınız tarzında cümleler kuruluyor.

aslında bizim bu koşullarda asıl yapmamız gerek budur. bilgisayar destekli eğitim.
bakanlık bilgisayar derslerini düşünmüyor,
biz de diğer branşlara küçük kurslar etkinliklerde derslerde bilgisayarı nasıl etkin kullanabilirler buna faydalı olabiliriz,
materyal hazırlama, ppoint sunuları ile derslerini slayt haline getirip yıllarca kullanackları materyaller, eğitim videoları gibi arşivlere yöneltmek vs.
bu hem bizim saygınlığımız artıracak, öğretmenlerin gözüne batmaktan kurtaracak bir uygulamadır.
gittiğim okulda iki yılda yarısından fazlasına laptop aldırıp laptoplarıyla ders işlemeleri sağlamıştım.
bence de koşulları lehimize çevirebilecek güce sahibiz

yogunesb' Alıntı:

idare desteği ile bunu başarabilmeniz çok güzel hocam. aslında hepimizin yapması gereken bu olmalı, belki ilk etapta biraz zorlanacağız ama bir süre sonra dediğiniz gibi bakış açıları değişecek öğretmen ve öğrencilerin, tabi bizim aldığımız zevk de cabası.

yogunesb' Alıntı:

Hocam neler yaptığınızı paylaşır mısınız ? Bilmediğimiz farklı uygulamalarınız veya eğitimi geliştirmek adına kullandığınız program, materyal varsa yararlanmak isteriz.

Neler yaptığınızı yazarsanız, bizde yapmaya çalışabiliriz. Nitekim sınıflardaki bilgisayarların durumuna göre pek birşey de gelmiyor insanın elinden. Farklı fikirler iyidir, yazalım..

arkadaş yazsın ben de birkaç şey paylaşırım.hem bakış açısı değişiyor öğretmenlerin hem de saçma angarya ve tamir işler gelmiyor.Birşeyler öğreniyorlar aynı zamanda.

Arasıra gider yapıp terslemekte çok fayda veriyor hocam :) Birde onlar sizi çağırdığında değilde siz istediğiniz zaman onların yanına gitmenizde kesin fayda var değeriniz anlaşılıyor. Teneffüste 1 öğrenci geldi diyelim hocam şu öğretmen sizi çağırıyor. Cevap: Şimdi işim var uygun olduğum bir zaman geleceğim. Çay içiyor bile olsam bunu yapıyorum kafamda son 1 aydır çok rahat yinede 2. dönem formatörlüğü bırakmayı düşünüyorum bir restoran açacak bizimkiler orada onlara yardım etmeyi düşünüyorum muhasebe işlerine felan :)

Geri