Okulun İnternet Sorunu

Kodla Büyü

mustafagul

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar;
Okuldaki bilgisayarların bazıları İnternete bağlanıyor bazıları bağlanmıyor. İnternet simgesinin üzerinde sarı bir ünlem işareti çıkıyor bağlantı yok diyor. Okuldaki tüm bilgisayarlara el ile IP verdim. Kablosuz interneti de kapattım ama sorun halen devam ediyor... Okulda hem kablolu internet hemde kablosuz interneti sorunsuz olarak, bağlantı gitmeden nasıl kullanabilirim. sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

ethernet kartlarının arkalarında ışık yanıyor mu? yanmıyorsa veya elle ip vermene ragmen durum aynı ise belki kablolarda sıkıntı vardır
eğer yanıyorsa donanım aygıt özelliklerinden(ethernet) hız ayarı mı ne vardı onu düşürmeye çalış 100mbps yi biraz düşür bir de öyle dene

Sorun arada bir mi oluyor yoksa her zaman mı? Eğer arada bir oluyorsa başka bir cihaz elle girdiğin ip lerden birini kullanıyordur. Sonra ip çakışması oluyordur. Modemin ayarlarında otomatik ip dağıtma ayarı var. Bağlanan cihazlara hangi ip den başlayarak dağıtılacağını ayarla. Örneğin elle girdiğin ip ler 192.168.1.5 6. 7. 8. .. gibi gidiyorsa otomatik dağıtılan ip ler de 192.168.1.120 den başlasın şeklinde ayarla. Sorun kalmaz belki.

bilgisayar adı ve tanımlarını değiştir. Bilgisayarım-Özellikler-Bilgisayar Adı - Değiştir

ben böle hallettim :idea:

bence de ip lerden değil de aynı isimli bilgisayarlar var. onları kontrol et hocam

senolak' Alıntı:
Sorun arada bir mi oluyor yoksa her zaman mı? Eğer arada bir oluyorsa başka bir cihaz elle girdiğin ip lerden birini kullanıyordur. Sonra ip çakışması oluyordur. Modemin ayarlarında otomatik ip dağıtma ayarı var. Bağlanan cihazlara hangi ip den başlayarak dağıtılacağını ayarla. Örneğin elle girdiğin ip ler 192.168.1.5 6. 7. 8. .. gibi gidiyorsa otomatik dağıtılan ip ler de 192.168.1.120 den başlasın şeklinde ayarla. Sorun kalmaz belki.
+1
ayrıca modemden dağıtılan ip aralığını genişlet.
normalde 32 PC'ye izin verir.

el ile DNS girmneizi öneririrm hocam. okullarda hep bu sorunla karşılaşıyorum ve aşağıdakş dns genellikle çözüyor
208.67.222.222
208.67.220.220

Geri