okulun genel durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mysybl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mysybl

Aktif Üye
arkadaşlar merhaba
daha önce bu konulardan bahsedildi diye tahmin ediyorum ve birkaç yerde gördüm ancak beni tatmin etmedikleri için yinede fikrinizi almak istedim. okulumuzun ağında ciddi virüs saldırıları var öyle ki artık bilgisayarlar tek tek gidiyor hatta antivirüs (eset lisanslı ) olan makinaya bile bir anda saldırı oldu ve tüm dosyalar gizlendi aktif görünür hiçbir dosya ve klasör kalmadı bizzat ben başında çalışırken oldu. bunun yanıında bir makinayı yeni formatlamıştım ağa taktım güncellemelerini yaptım çeşitli programların işi bitmişti ki hadi birde avg ile(linux tabanlı çalışan antivirüs) taratayım dedim 130 a yakın virüs buldu. yeni formatladığım makinadada bu olunca artık pes ettim. idareci bilgisayarlarından çok tedirginim onlarda önemli evraklar ve programlar var iken ne yapmalıyım diye düşünüyorum. toptan ağı virüsten temizlemem gerekiyor. ne yapmalıyım format atmak ta çözüm değil d de de virüs var eminim çoğunun. ayrıca belleklerlede taşınma söz konusu. deep freeze li makinalar bile elime gelir oldu artık. ne önersiniz en az veri kaybı ile tüm ağı nasıl temizlemek en doğrusu olur.

knoppix vb linux tabanlı cd den calısan sistemlerle bütün yedekleri taşınabilir hdd ye al ve temiz bir pc de güvenli modda tarat hocam...ondan sonra ağı tamamen kapat ve tüm bilgisayarlara bas formatı...otomatik güncelleştirmeleri de kapat...herşey bittikten sonra drive vaccine güvenlik programını kur ve temizliğinden emin olduktan sonra ağı aç ve yedekleri geri çek taşınabilir diskinden

not:switchlerin hiçbiri virüs barındırmaz hocam eğer pc ler temizlenirse ağ da temizdir demektir...ağ sadece virüsleri taşır...işin uzun..Allah yardımcın olsun..

elrond hocam fikirleriniz için teşekkürler. bir ara tek tek avg ile taratmayı düşünmüştüm bilgisayarları ama sizinki daha garanti görünüyor.

biltek99 hocam dün öyle bir an geldi ki o söylediğinizi yapmayı çok düşündüm tüm bilgisayarı formatlayacaktım c d dinlemeden sonradan idareci bilgisayarlarını düşünerek vazgeçtim bu uygulamaddan .

hocam geçmiş olsun. antivir free kullanıyorum hiç başıma böyle birşey gelmedi. Onu da bi ara müfettişler hallettiler saolsunlar en garinti çözüm McAffee kurdum, şu an virüs bulunduğu anda siliyor.

adeministrator' Alıntı:
hocam geçmiş olsun. antivir free kullanıyorum hiç başıma böyle birşey gelmedi. Onu da bi ara müfettişler hallettiler saolsunlar en garinti çözüm McAffee kurdum, şu an virüs bulunduğu anda siliyor.

saolun hocam, işim zor her sınıfta bilgisayar var ve bu ara yavaş yavaş dökülüyorlar. daha önce ana makinede antivir kullanıyordum hata veriyor ama virüsleri silemiyordu bende kaldırdım eset e geçtim ve en son bilgisayar gümleyince onun da işe yaramazlığını gördüm. okulu toptan nasıl en kısa yoldan hallederim onu düşünür oldum bu ara.

Geri